reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Zapraszam go na wątki z kreskami, tam ostatnio wysyp fałszywych pozytywów 💁‍♀️

Lubie takich nie za mądrych lekarzy. Przynajmniej szybko pisze się skargi do izby lekarskiej 😅

A zrobił Ci usg? Wiesz cokolwiek?
Ja też testom nie do końca wierzę, bo przy poprzedniej ciąży miałam dwa negatywne i o ciąży dowiedziałam się w 9-10 TC, jak poszłam na konsultację, że staramy się o dziecko a tu okresu nie ma od dwóch miesięcy i owulacji też, więc chyba trzeba się skontrolować 😂 AI twardo mówię lekarce, że w ciąży to na pewno nie jestem, bo dwa testy negatywne, a ona mi odwraca monitor i pokazuje serduszko 🥹😍

reklama
Dobry wieczór, jestem po wizycie, jest wszystko ok, wiek ciąży z om 7+5 a z usg 7+4 i to by się pokrywało z terminem owulacji, termin porodu 18.08. Widok serduszka mega wzruszający ;)

Praktycznie o nic nie zapytałam bo u lekarza zawsze jestem tak spięta, że mam pustkę w głowie i dopiero później do mnie zaczyna wszystko docierać... Lekarz powiedział żeby nie współżyć ale chyba bez jakichś konkretnych przeciwwskazań nie jest to zabronione? I kazał mi brać magnez, też bierzecie?
Dziwne z tym zakazem. Mi lekarka wprost powiedziała, że można uprawiać seks.

Dzień dobry, siedzę w pracy i piję kawę i tak dumam czy dam radę wytrzymać do 16.01. z USG.

W pierwszej ciąży miałam zakaz seksu, ale dopiero wtedy jak mi się szyjka skracała i miałam założony pesar.

A to się mierzy pod pachą? Myślałam, że w pochwie
A kto powiedział, że mierzyłam pod pachą? 😂 Poza tym, to miała być żartobliwa opowieść, nie mierzyłam temperatury typowo "pod cykl / ciążę" ale dlatego, że byłam chora :) I tak była podwyższona o "parę kresek" bez przerwy co mnie zaczęło zastanawiać.
PS Mierzyłam w uchu 😁

Cześć Dziewczyny, cały czas zastanawiam się czy już się z wami witać czy jeszcze nie. Jakoś tak jeszcze nie przyzwyczajam się do ciąży bo nie jestem w stanie w nią uwierzyć. Tak w wielkim skrócie - droga była długa i kręta ale 06.12 finalnie miałam pierwszą w życiu inseminację zakończoną betą w dniu 20.12 -98,
22.12- 235
24.12 - obsikałam małżowi test (3 razy pytał czy to na pewno mój a nie z Allegro)
27.12 - 2622.
29.12 książkowe jajo płodowe i ciałko żółte odpowiadające ciąży 5+1
Jutro ponowna wizyta - może nasz Obcy będzie już widoczny.

Mam 36 lat, pierwsza ciąża i już krwawienie, plamienia, leżenie w łóżku, krwiak. Czyli z tego co czytam - zestaw standardowy :)
Chciałam ładnie poprosić o trzymanie kciukasów bo poza Małżem nikt jeszcze nie wie (no teraz dowie się jeszcze cały internet 😉).

Buziaki dla wszystkich
Mocne kciuki!

Ufffff nadrobiłam, 3 dni nie zaglądałam i tyle naprodukowalyscie, ze od wczorajsze popołudnia z przerwa nocna do teraz nadrabiałam 😅 ochoty ni narobiliście na frytki, a ja zawzięcie staram się diety trzymać… bardzo boje się utyć, w pierwszej + 25 kg , straciłam oczywiście, ale kosztowało mnie to sporo wysiłku i wyrzeczeń, wiec w tej ciąży chciałabym o siebie zadbać, nawet pobrałam apke Ani Lewandowskiej i zaczynam treningi dla mam w ciąży;) jeśli któraś jedna, to zapraszam do motywacji 😄 póki co czuje się dobrze, dziś zaczęłam 8tc, wizyta dopiero 19.01 , prenatalne jeszcze nie zaplanowane.
Co do poronień , to tez ciagle mam z tylu głowy, ale staram się uspokoić i myśleć trzeźwo, mój mąż tez bardzo w tym pomaga … ja jestem mega panikara, ale co ma być to będzie.. przyjmę na klatę…

Wróciłam do pracy po świętach, wiec czas jakoś szybko leci chociaż :)

Życzę Wam miłego dnia i mam nadzieje, ze uda mi się już na bieżąco z Wami być :)

reklama
Do góry