reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Dobry wieczòr kobietki 😉 jestem nowa na Babyboom i gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom ktòre wlasnie odkryly ze sa w ciázy. Ja robilam testy tydzien przed swietami i wyszly blade kreski ktòre na szczescie ladnie ściemnialy 😊 w Wigiliè mega mocny Clearblue , potem Beta 1.792 i na trzeci dzien 4.208. Jutro czeka mnie wizyta ginekologiczna ale przez wloska sluzbe zdrowia publiczna (mieszkamy we Wloszech) i pewnie wiele sie nie dowiem. Czy lekarz moze cos potwierdzic bez usg? Bo na pewno na pierwszej wizycie mi nie zrobia. Mysle by isc prywatnie ale bardzo sie boje poniewaz nie mam objawow pròcz braku okresu ☺️ Czuje sie bardzo dobrze fizycznie, nic nie czujè dziwnego, piersi moze troche urosly ale nie bola. Czy powinnam sie martwic? Czy cieszyc? Jestem dzis 5+6 czyli jesli dobrze rozumiem koncze 6 tydzien? Pozdrawiam cieplutko ☺️

Hej, zawsze w pierwszej kolejności należy się cieszyć 😁
Lekarz może zbadać Cię na fotelu i jedyne co wtedy potwierdzi to powiększoną macicę. Bez usg nic nie wywróży. Ja bym się przeszła na usg prywatnie jeśli masz możliwość, ale ja ogólnie jestem fanką usg i mogłabym podglądać codziennie 😁

Hej, zawsze w pierwszej kolejności należy się cieszyć 😁
Lekarz może zbadać Cię na fotelu i jedyne co wtedy potwierdzi to powiększoną macicę. Bez usg nic nie wywróży. Ja bym się przeszła na usg prywatnie jeśli masz możliwość, ale ja ogólnie jestem fanką usg i mogłabym podglądać codziennie 😁
😃 Dziękuję , tak mysle ze pojde prywatnie bo nie wytrzymam! Niestety rok temu mialam ciaze biochemiczna 5t i po tym przezyciu wkradl mi sie taki dystans do emocji szczescia.. wiem to blad! Trzeba byc pozytywnym 🥰

😃 Dziękuję , tak mysle ze pojde prywatnie bo nie wytrzymam! Niestety rok temu mialam ciaze biochemiczna 5t i po tym przezyciu wkradl mi sie taki dystans do emocji szczescia.. wiem to blad! Trzeba byc pozytywnym 🥰

Trzeba zachować równowagę i pozwolić sobie na radość, ale nie wyłączać czujności. No trudne te ciążę, trudne 😁 ale masz już piękną bete i na pewno na usg będzie coś widać więc zrób sobie te przyjemność

Mnie właśnie naszła ochota na sałatkę z tuńczyka. Oczywiście z majonezem WINIARY! 😁 W ciągu dnia miałam ogromną ochotę na gołąbki, do tego stopnia, że zamówiłam je sobie na niedzielny obiad u Rodziców. Zaczyna mi być trochę lepiej i chyba pojawiają się zachcianki 🤔 na razie mówię o tym bardzo nieśmiało, bo to może jakieś przypadkowe ochotki. Będę obserwować. 😀
Tez mam mega zachcianki. Niestety poprzeplatane z mdlosciami… Niby nie wymiotuje ale jest coraz większa „baza jedzenia” o której jak pomyśle to czuje zawartość żołądka w gardle już prawie 🤢
A czuje się dziś również jak 💩nawet męża wysłałam na spacer z psem, bo jestem nie do życia.
Macie w ogole jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży?

Tez mam mega zachcianki. Niestety poprzeplatane z mdlosciami… Niby nie wymiotuje ale jest coraz większa „baza jedzenia” o której jak pomyśle to czuje zawartość żołądka w gardle już prawie 🤢
A czuje się dziś również jak 💩nawet męża wysłałam na spacer z psem, bo jestem nie do życia.

Lactulose

Suszona śliwka zawsze działa 🙂 a kobiety w ciąży mogą też pić dulcobis soft

reklama
Do góry