reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

U mnie ciąża młodsza 10 dni, nie mam pojęcia jak bo 21.11 miałam usg transwaginalne i byłam już po owulacji. I albo lekarka rzuciła hasło na odwal bo zapytałam która faza cyklu albo taki sprzęt... Jak zaczęłam dopytywać mojego gina, to mówi, a po co tak analizować, szczegółów można w ogóle nie poznać 😉

Po ostatnim poronieniu, które mnie totalnie zaskoczyło codziennie boję się... I każda anomalia czy z terminem, wynikami, objawami powoduje stres. Najchętniej bym sprawdzała na usg co drugi dzień.

reklama
U mnie ciąża młodsza 10 dni, nie mam pojęcia jak bo 21.11 miałam usg transwaginalne i byłam już po owulacji. I albo lekarka rzuciła hasło na odwal bo zapytałam która faza cyklu albo taki sprzęt... Jak zaczęłam dopytywać mojego gina, to mówi, a po co tak analizować, szczegółów można w ogóle nie poznać 😉

Po ostatnim poronieniu, które mnie totalnie zaskoczyło codziennie boję się... I każda anomalia czy z terminem, wynikami, objawami powoduje stres. Najchętniej bym sprawdzała na usg co drugi dzień.

A jaki wychodzi wiek ciąży z usg?

Ja też wolę jak ciąża jest starsza niż młodsza,bo się zaczynam doszukiwać..jakby to było równanie matematyczne..chociaż wiem że tak nie jest..też mi się teraz 4 dni nie zgadza,stąd siedzę jak na szpilkach🤷w ciąży z synem było 5 dni do przodu,więc byłam spokojniejsza..

A co było widoczne na poprzednim usg? Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale dostałaś wtedy informację, że to 4/5tc?
tak teraz powiedzial ze teraz jest 4/5 tydzien wtedy byl 2/3 tydzien niby. Wtedy byl pecherzyk. To usg z zamazanymi danymi to jest pierwsze. A to drugie z dzisiaj

Załączniki

• 7a07bb89-acbd-4fb9-a474-318b48ec9977.jpeg
    7a07bb89-acbd-4fb9-a474-318b48ec9977.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 100
  • 006c2bb6-22c7-47bf-ba78-ed1226017bb1.jpeg
    006c2bb6-22c7-47bf-ba78-ed1226017bb1.jpeg
    69,3 KB · Wyświetleń: 98
tak teraz powiedzial ze teraz jest 4/5 tydzien wtedy byl 2/3 tydzien niby. Wtedy byl pecherzyk. To usg z zamazanymi danymi to jest pierwsze. A to drugie z dzisiaj

Byłaś u tego samego albo w tej samej Przychodni? Kurcze, marny ten sprzęt mają. Jedno usg też mam z takiego i nawet mój mąż powiedział, że ch*owy obraz, a zupełnie się chłop nie zna. Na tym pierwszym właściwie nic nie widać. Może tylko rozpulchniona macicę (?). Na drugim jest jakiś pęcherzyk(?). W sumie mi ciężko jest się doaptrzyć co tam dokładnie jest na tych zdjęciach. Tylko po jednym Ci dał? Aleeee ja bym już w to miejsce albo do tego lekarza nie poszła. Sprzęt do dupu i lekarz jakby też, sadzac po tych teoriach wylapania 5cio dniowej ciąży, czy 2-3 tygodniowej... może to jakieś jego egzotyczne skróty myślowe. 🤔 Konieczne idź w jakieś lepsze miejsce dla swojego własnego spokoju.

Szkoda mi Ciebie, bo tylko się zadręczasz i denerwujesz, a może jakiś lepszy specjalista z lepszym sprzętem trochę by Cię uspokoił...

reklama
Póki co plamienie się uspokoiło, ale oczywiście histerycznie sprawdzam co 4 sekundy 😂
Lekarka zwiększyła mi dupka z 2 do 6 tabletek. Wizyta zostaje 9.01 tak jak była
ja mam tak samo, że jak plamię, to później co 5 minut latam do wc sprawdzić czy już koniec. Skutkuje to tym, ze plamie bardziej (serio mam wrażenie, ze im więcej sprawdzam tym dłużej trwa to plamienie) i tym że rodzina zastanawia się, kto wp****ala tyle papieru toaletowego

Do góry