reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Witajcie kochane w ten ostatni dzień starego roku :) Od jakiegoś czasu nie odzywałam się bo ciąża zaczęła dawać mi się we znaki, przeszłam etap okropnych mdłości, z kulminacją w święta, przygotowania do wigilii to był koszmar a organizowaliśmy ją u siebie w domu :( Także przez cały ten czas miałam niechęć totalnie do wszystkiego. Na szczęście z dnia na dzień jest już lepiej ale doszła senność, wieczorami padam a i w ciągu dnia jak tylko mogę to ucinam sobie drzemki. Wciąż jestem przed pierwszą wizytą ale już na początku zeszłego tygodnia musiałam zarezerwować termin na prenatalne usg bo jedyny lekarz któremu mogę zaufać w tej kwestii jest dość mocno oblegany i idealnie się złożyło bo pierwszy wolny termin miał na 7.02, to będzie 12+4. Nadrobiłam forum z czytaniem i cieszę się wasze dzidzie mają się dobrze :)

a lekarza z medi nie możesz zmienić na innego? Mnie compensa umawia zawsze do kogoś innego😜
Ja mam innego lekarza 😁😁😁😁
A było to tak... Chciałam w tej ciąży inaczej, czyli z pakietu, bo bogaty i w ogóle no to umówiłam się do gina na usg w ramach wizyty do 10 tc. Poszłam, zobaczył dzieciątko i niskie bicie serca kazał przyjść za tydzień ale bez nadziei, wyszłam załamana i wieczorem napisałam do mojego gina który prowadził mi ciąże wcześniejsze czy mnie przyjmie na usg, no i nast dnia mnie przyjął zrobił usg serce biło w normie i założył kartę ciąży! Dał leki skierowania i mam następną wizytę u Mojego 25.01... A wciąż wisi mi tamta w medicover sprawdzająca funkcje serca i dziecko ogólnie i o Wasze zdanie pytałam 😉 aaa i mój nie jest z medicover.
Dziękuję za odpowiedź 🥰
ja bym nie poszła. Po co masz się stresować przed wizytą, a jak gościu znów Cię nastraszy, to w ogóle zejdziesz. Bez sensu

jak byłam w drugiej ciąży i miałam 22/23 lata, to inne grudnióweczki powyżej 30 roku życia wydawały mi się… No stare🤣 więc teraz czuję się w obowiązku być konsekwentna i o sobie tez tak mówię🫢

whaaaaaat, tak wcześnie płeć?😱 12tc to słyszałam, ale 10tc to jeszcze never. No i oczywiście gratki, rośniecie jak na drożdżach❤️
Mój gin mi mówił 10/11 tc o płci także jest to możliwe, oczywiście mówił a to tak na powiedzmy 80%, gdyby się okazało że oślepłem i nie zauważyłem 🤪

a lekarza z medi nie możesz zmienić na innego? Mnie compensa umawia zawsze do kogoś innego😜
Dobra, już wiem o co Ci chodzi, pomroczność ciążowa i czytam co chcę 😉 nie chcę zmienić bo już nie będę korzystać z nich, tylko z badań ewentualnie, ja już tam nie będę szukać bo ten miał być z polecenia... Po prostu wcisnął mnie do siebie i mogę odwołać a mogę skorzystać.

W takim wypadku odmówiłabym w ciąży badania obciążenia glukozą
Oo faktycznie nadrabiasz, tez tak uważam na pewno poinformuje lekarza jeżeli będzie chciał zrobić krzywą, na razie glukoza jest ok. Dostałam drgawek 2 lata temu tylko teraz miałam już dużo badań i wszystko dobrze, dwa lata temu byłam na diecie prawie wcale nie jadłam węgli na kolacje i słodyczy, a dzień przed badaniem zjadłam tyle ciastek na urodzinach ze to mogło być przez to 🤔

reklama
ja bym nie poszła. Po co masz się stresować przed wizytą, a jak gościu znów Cię nastraszy, to w ogóle zejdziesz. Bez sensu

jak byłam w drugiej ciąży i miałam 22/23 lata, to inne grudnióweczki powyżej 30 roku życia wydawały mi się… No stare🤣 więc teraz czuję się w obowiązku być konsekwentna i o sobie tez tak mówię🫢

whaaaaaat, tak wcześnie płeć?😱 12tc to słyszałam, ale 10tc to jeszcze never. No i oczywiście gratki, rośniecie jak na drożdżach❤️
Ona nie potwierdziła płci, powiedziała ze wstępnie widzi jajeczka, ale powiedziała ze naprawdę tak bardzo wstępnie, wiecie na tym etapie tez można pomylić z pępowiną powiedziała ze płeć ok 14 tygodnia jak będzie tak pięknie rósł, dziękuję 💕

Do góry