1 .Ja mam podobnie z tym że z OM to 31.07 ale USG to 03.081. Lekarz mi powiedział, że patrzymy na datę z OM i w karcie ciąży wpisał mi 3.08
2. 23.01.2022
2. Prenatalne też 23.01
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
1 .Ja mam podobnie z tym że z OM to 31.07 ale USG to 03.081. Lekarz mi powiedział, że patrzymy na datę z OM i w karcie ciąży wpisał mi 3.08
2. 23.01.2022
Ja mam 11:40o 16:15 więc się znowu muszę wyrwać ciut wcześniej z pracy a Ty ?
Zapewniam Cię że nie ja mogę być mamą dla wielu tuTo ja to jestem najstarsze próchno na tym forum
Co do płci to szok, serio ja tu się zastanawiam, czy na prenatalnych już się dowiem, ze to trzecia dziewczyna, czy to za wcześnie, a Wy mi tu takie sensacje rzucacieJa mam innego lekarza
A było to tak... Chciałam w tej ciąży inaczej, czyli z pakietu, bo bogaty i w ogóle no to umówiłam się do gina na usg w ramach wizyty do 10 tc. Poszłam, zobaczył dzieciątko i niskie bicie serca kazał przyjść za tydzień ale bez nadziei, wyszłam załamana i wieczorem napisałam do mojego gina który prowadził mi ciąże wcześniejsze czy mnie przyjmie na usg, no i nast dnia mnie przyjął zrobił usg serce biło w normie i założył kartę ciąży! Dał leki skierowania i mam następną wizytę u Mojego 25.01... A wciąż wisi mi tamta w medicover sprawdzająca funkcje serca i dziecko ogólnie i o Wasze zdanie pytałam aaa i mój nie jest z medicover.
Dziękuję za odpowiedź
Mój gin mi mówił 10/11 tc o płci także jest to możliwe, oczywiście mówił a to tak na powiedzmy 80%, gdyby się okazało że oślepłem i nie zauważyłem
dokładnie o to mi chodziłoDobra, już wiem o co Ci chodzi, pomroczność ciążowa i czytam co chcę nie chcę zmienić bo już nie będę korzystać z nich, tylko z badań ewentualnie, ja już tam nie będę szukać bo ten miał być z polecenia... Po prostu wcisnął mnie do siebie i mogę odwołać a mogę skorzystać.
wstępnie czy nie, to po prostu dziko (ale oczywiście pozytywnie) zazdroszczę Ci tego chłopakaOna nie potwierdziła płci, powiedziała ze wstępnie widzi jajeczka, ale powiedziała ze naprawdę tak bardzo wstępnie, wiecie na tym etapie tez można pomylić z pępowiną powiedziała ze płeć ok 14 tygodnia jak będzie tak pięknie rósł, dziękuję
ja to w ogóle mam tak, że w karcie ciąży na NFZ mam wpisaną datę porodu 29.07, u mojego gina w karcie 3.08, wg aplikacji 2.08, a wiem, że urodzę Ok 20.071 .Ja mam podobnie z tym że z OM to 31.07 ale USG to 03.08
2. Prenatalne też 23.01
Oo faktycznie nadrabiasz, tez tak uważam na pewno poinformuje lekarza jeżeli będzie chciał zrobić krzywą, na razie glukoza jest ok. Dostałam drgawek 2 lata temu tylko teraz miałam już dużo badań i wszystko dobrze, dwa lata temu byłam na diecie prawie wcale nie jadłam węgli na kolacje i słodyczy, a dzień przed badaniem zjadłam tyle ciastek na urodzinach ze to mogło być przez to
Ja tez byłam w szoku ze coś widać nastawiałam się ze coś zobaczę może na prenatalnych a potem w 14 tyg a już konkret na połówkowych, trochę z imieniem problem rozwiązany bo o dziewczynkę niesamowicie się kłócę z mężemCo do płci to szok, serio ja tu się zastanawiam, czy na prenatalnych już się dowiem, ze to trzecia dziewczyna, czy to za wcześnie, a Wy mi tu takie sensacje rzucacie
dokładnie o to mi chodziło
wstępnie czy nie, to po prostu dziko (ale oczywiście pozytywnie) zazdroszczę Ci tego chłopaka
ja to w ogóle mam tak, że w karcie ciąży na NFZ mam wpisaną datę porodu 29.07, u mojego gina w karcie 3.08, wg aplikacji 2.08, a wiem, że urodzę Ok 20.07
RoseGold u mnie był 3ci chłopak po 2 córkach, potem znowu chłopak i teraz mi to bez różnicy, choć moi synowie to żywe srebra i tłuką się po męsku, że pragnęłabym odmianyCo do płci to szok, serio ja tu się zastanawiam, czy na prenatalnych już się dowiem, ze to trzecia dziewczyna, czy to za wcześnie, a Wy mi tu takie sensacje rzucacie
dokładnie o to mi chodziło
wstępnie czy nie, to po prostu dziko (ale oczywiście pozytywnie) zazdroszczę Ci tego chłopaka
ja to w ogóle mam tak, że w karcie ciąży na NFZ mam wpisaną datę porodu 29.07, u mojego gina w karcie 3.08, wg aplikacji 2.08, a wiem, że urodzę Ok 20.07
Mi z medicover zlecili z marszu obciążenie po godz i po 2 h, ale nie zrobiłam bo nie miałam siły ostatnio i jak poszłam do mojego lejarza to zapytał po co mam to robić, nie mam wskazań, odetchnęłam i skasowałam to badanie, robić nie będę tym bardziej, że cuker ideał zawsze miałam.Tak czy tak, wahania cukru w ciąży są skrajnie niebezpieczne dla płodu i mogą doprowadzić nawet do jego obumarcia. Nie mówiąc o tym, że test obciążenia glukoza u osób z hipoglikemia (a Twoje objawy na nią wskazują) mogą prowadzić do śpiączki czy śmierci.
Ogólnie jestem przeciwnikiem tego badania jak można się domyślić, zresztą sama w ciąży nie będę go robić
ja idę w poniedziałek na test obciążenia glukozą, bo mi wyszedł za wysoki na czczo.Tak czy tak, wahania cukru w ciąży są skrajnie niebezpieczne dla płodu i mogą doprowadzić nawet do jego obumarcia. Nie mówiąc o tym, że test obciążenia glukoza u osób z hipoglikemia (a Twoje objawy na nią wskazują) mogą prowadzić do śpiączki czy śmierci.
Ogólnie jestem przeciwnikiem tego badania jak można się domyślić, zresztą sama w ciąży nie będę go robić