reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Już jestem po. Wiedziałam, że jeszcze nie będzie widać serduszka, tym bardziej że po pomiarach stwierdził że młodsza niż 5 tyg. Ake to akurat niemożliwe. Mój mąż jest tylko na weekend. Wiem, kiedy musiało dojść do zapłodnienia. Tym bardziej że testy owu były pozytywne. W każdym razie na razie cieszę się z kropki - a raczej kropek 😁😁😁 bo pęcherzyki są dwa! Oby się wszystko udało i się utrzymały. Byłabym przeszczesliwa z bliźniąt! Tak zapisał "ciąża mnoga, dwuowodniowa, dwukosmowkowa" 🙂

O kurde! Gratki :) dwuowodniowa i dwukosmowkowa to najbezpieczniejsza opcja przy ciąży bliźniaczej, z tego co pamiętam. :)

reklama
Ja też już jestem po :) u mnie 6 tydzień i widziałam już serduszko 😍 też mam już kartę ciąży

Załączniki

• 80E9237B-9490-4FB7-B2B5-5ADE9A93DE7C.jpeg
    80E9237B-9490-4FB7-B2B5-5ADE9A93DE7C.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 96
Już jestem po. Wiedziałam, że jeszcze nie będzie widać serduszka, tym bardziej że po pomiarach stwierdził że młodsza niż 5 tyg. Ake to akurat niemożliwe. Mój mąż jest tylko na weekend. Wiem, kiedy musiało dojść do zapłodnienia. Tym bardziej że testy owu były pozytywne. W każdym razie na razie cieszę się z kropki - a raczej kropek 😁😁😁 bo pęcherzyki są dwa! Oby się wszystko udało i się utrzymały. Byłabym przeszczesliwa z bliźniąt! Tak zapisał "ciąża mnoga, dwuowodniowa, dwukosmowkowa" 🙂
Ale super ;) Mega się cieszę z Tobą ;*

Wiecie co, dzis zaczełam 5 tydzien od OM i jutro ta wizyta. W głowie mam krecka i boje sie jednak isc na ta wizyte ze zobacze tylko mala kuleczke jeszcze bez serca i to mnie dobije całkiem to czekanie na serce. Ale z drugiej strony nie chce tez isć na wizyte dopiero 7 tygodniu. eh przepraszam za marudzenie.
Dopiero? To raczej norma. Ja pierwsza swoją miałam 6+2

O ja ale cudownie!

Ja tez na wizycie 5+5 nie widziałam serca widziałam dopiero zarodek. Według om miałam wtedy 6+0, wiec tak jak @Paulusman napisala bardzo możliwe, ze będzie za wcześnie na serduszko.
to chyba bywa różnie, bo ja wg usg byłam na etapie 5+6 a już biło serduszko. Choć nie z byle powodu lekarze zalecają pierwsze usg dopiero na etapie minimum 6+0.

reklama
Do góry