reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

ee tam, faceci są tak czasem wychowani, że emocje nauczeni chować w środku.. na pewno to robi wrażenie, ja nadal się zastanawiam czy wezmę swojego. Najpierw bardzo chciał, ale jak powiedziałam, że usg waginalne, to widziałam po minie, że entuzjazm mu opadł xD

On raczej miał dużo sprzecznych informacji na początku, oboje założyliśmy, że podejdziemy do tego ze spokojem bez większych emocji. Ja jednak trochę przeżywam, a on ma chyba to trochę inaczej ułożone w głowie.
Nie zrobiło nawet na nim wrażenia usg. Pierwszy raz widział, że mi ktoś obcy coś do pochwy wkłada. Nie przeżył tego jakoś wybitnie mocno. 😅 Za to bardzo mu się podobało, że w gabinecie jest toaleta i miałam gdzie się przygotować, a i obraz ma ścianie - wody, podobno bardzo uspokajający.... 🙄

reklama
Ale pięknie!!! :-D gratuluję!! Ciekawe z tą dietą keto... Ja zupełnie przypadkiem zrobiłam post dąbrowskiej 2 tyg. bezpośrednio zanim teraz zaszłam...nie wiem czy to przypadek, czy czasem tez coś nam z hormonami potrafi się unormować/odblokować..
Też zawsze wierzyłam, że każda diagnoza ma margines błędu, bo słyszałam o wielu ciążach/dzieciach kobiet, którym lekarz powiedział, że z tego nic nie będzie.
Odnośnie diety keto to mogę powiedzieć, że dzięki niej schudłam 13 kg i w momencie kiedy waga mi się zatrzymała ale nadal starałam się jeść wg zasad to zaszłam w ciążę 😊 nie wiem czy to zasługa samej diety, może coś się unormowało i sam spadek wagi pomógł na pewno ale tyle warzyw i zdrowych tłuszczów nigdy nie jadłam, a to ma kluczowy wpływ na gospodarkę hormonalną 😉

On raczej miał dużo sprzecznych informacji na początku, oboje założyliśmy, że podejdziemy do tego ze spokojem bez większych emocji. Ja jednak trochę przeżywam, a on ma chyba to trochę inaczej ułożone w głowie.
Nie zrobiło nawet na nim wrażenia usg. Pierwszy raz widział, że mi ktoś obcy coś do pochwy wkłada. Nie przeżył tego jakoś wybitnie mocno. 😅 Za to bardzo mu się podobało, że w gabinecie jest toaleta i miałam gdzie się przygotować, a i obraz ma ścianie - wody, podobno bardzo uspokajający.... 🙄
Haha, właśnie boję się, że mój przy dwóch kobietach, z których jedna wkłada drugiej przyrząd w pochwę też może wpaść w konsternację zamiast skupić się na serduszku 🤣🤣🙈

a co do emocji, to ja sama też cały czas gadam:"poczekajmy, zobaczymy jak będzie" ...
a dziś ryczałam z 10 min pełnymi łzami, ponieważ mąż przestawił rower stacjonarny do innego pokoju, co mi się nie spodobało 😅🤣...jednocześnie łkałam, że" nie wiem dlaczego płaczę"🙈...miał strach w oczach, widziałam :D

Jezu ale przypal. Nie mam żadnych generalnie objawów, nic a nic. A dzisiaj jak na złość, wracam z tej delegacji flixbusem, godzina 1 w nocy, a ja takie mdłości i zgaga. Powiedziałam gościowi co obok siedział, ze na maksa przepraszam, ale zrobiło mi się strasznie niedobrze i jestem w ciąży i czy może się przesiąść na wolne miejsce, bo nie chciałabym na niego zwymiotować 😭

Hejo hej. A ja to sie wczoraj wystraszylam ;p z racji tego ze moi rodzice bardzo czekali na ta ciaze dzis do nich jedziemy. Pomyslem jest pokazanie testu ale nie tak odrazu. Dostana od nas pudelko w ktorym bedzis zrobiony test. A ze poprzednie testy byly bardzo bladziuchne to chcialam zrobic wczoraj "wieczorem" kolejny test z mysla ze skoro beta jest 58 to test z 10 pokaze 2 grube krechy. A tu lipa. Nadal sa dwie jasne. I odrazu panika ze chyba beta spada ze trzeba na bete jechac. Cos jest nie tak itp. a moj mowi przecie, to wieczor a ty jestes dopiero w 4 tygodniu i 3 dniu ma prawo wyjsc jasna. Moze ma racje ? A ja mam schize.

Hejo hej. A ja to sie wczoraj wystraszylam ;p z racji tego ze moi rodzice bardzo czekali na ta ciaze dzis do nich jedziemy. Pomyslem jest pokazanie testu ale nie tak odrazu. Dostana od nas pudelko w ktorym bedzis zrobiony test. A ze poprzednie testy byly bardzo bladziuchne to chcialam zrobic wczoraj "wieczorem" kolejny test z mysla ze skoro beta jest 58 to test z 10 pokaze 2 grube krechy. A tu lipa. Nadal sa dwie jasne. I odrazu panika ze chyba beta spada ze trzeba na bete jechac. Cos jest nie tak itp. a moj mowi przecie, to wieczor a ty jestes dopiero w 4 tygodniu i 3 dniu ma prawo wyjsc jasna. Moze ma racje ? A ja mam schize.
Nie przejmuj się naprawdę, ja miałam bardzo blade kreski na początku i zrobiłam w 5 tygodniu tez nie była mocno wyraźna tłusta a ciąża potwierdzona, wszystko zależy od firmy, siuśków i stężenia w nim hcg nie wiem aleee wysyłam moje blade kreski robione codziennie, uważam ze czasami niektóre firmy nie wybarwiaja się po prostu nawet przy becie 58.. niestety. Najlepiej zbadać przyrost po 48/72 h bety i wtedy będziesz spokojna 😙 a jak masz testeo to tak jest one się nie wybarwiaja mocno i tyle 🤷‍♀️

Załączniki

• 3A82E206-B9BA-43BB-9356-ABBFF7041013.jpeg
    3A82E206-B9BA-43BB-9356-ABBFF7041013.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 61
  • B794BE5B-85C9-4B5C-AC62-F50759A93F82.jpeg
    B794BE5B-85C9-4B5C-AC62-F50759A93F82.jpeg
    287,2 KB · Wyświetleń: 62
  • 7C9D4334-0291-4074-AB90-D060B54D8D87.jpeg
    7C9D4334-0291-4074-AB90-D060B54D8D87.jpeg
    70,7 KB · Wyświetleń: 64
  • 631D5C6A-E715-4FA4-AD00-3566722FA38B.jpeg
    631D5C6A-E715-4FA4-AD00-3566722FA38B.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 74
u mnie też był bladzioch przy becie 100. To wcale nie jest jakaś bardzo wysoka wartość a dużo też zależy od jakości testu

reklama
Nie przejmuj się naprawdę, ja miałam bardzo blade kreski na początku i zrobiłam w 5 tygodniu tez nie była mocno wyraźna tłusta a ciąża potwierdzona, wszystko zależy od firmy, siuśków i stężenia w nim hcg nie wiem aleee wysyłam moje blade kreski robione codziennie, uważam ze czasami niektóre firmy nie wybarwiaja się po prostu nawet przy becie 58.. niestety. Najlepiej zbadać przyrost po 48/72 h bety i wtedy będziesz spokojna 😙 a jak masz testeo to tak jest one się nie wybarwiaja mocno i tyle 🤷‍♀️
mialam wladnie pinki

Do góry