reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
stoję w kolejce w Lidlu, więc szybko napisze🤣 lekarz stwierdził, ze takie plamienia to nie plamienia, na usg widać serce, wg naszych obliczeń 7+0, a wg usg 6+6 (ale powiedział mi, ze na tym etapie wszystko jest bardzo indywidualne, wiec różne rzeczy może usg wypluwać). Zapytałam, czy obraz usg odpowiada temu, jak powinna ciąża teraz wyglądać, to zaczął się ze mnie śmiać, ze skąd ja w ogóle mam takie pytania🫣 na ten moment jest wszystko Ok, mam zrobić badania, następna wizyta za dwa tygodnie (27.12) i wtedy założymy kartę ciąży. No a do Lidla wpadłam po to🤭

Załączniki

• IMG_0828.jpeg
    IMG_0828.jpeg
    133,4 KB · Wyświetleń: 52
Co do smarowania się ja używam palmers oliwki, lubię jej zapach. W pierwszej ciazy nie miałam roztepow, wyszły mi pojedyncze po porodzie. Ale szybko udało mi się ich pozbyć.
Co do olejku że słodkich migdałów też super. Dużo mam używa później do kąpieli maluszków lub smarowania.

stoję w kolejce w Lidlu, więc szybko napisze🤣 lekarz stwierdził, ze takie plamienia to nie plamienia, na usg widać serce, wg naszych obliczeń 7+0, a wg usg 6+6 (ale powiedział mi, ze na tym etapie wszystko jest bardzo indywidualne, wiec różne rzeczy może usg wypluwać). Zapytałam, czy obraz usg odpowiada temu, jak powinna ciąża teraz wyglądać, to zaczął się ze mnie śmiać, ze skąd ja w ogóle mam takie pytania🫣 na ten moment jest wszystko Ok, mam zrobić badania, następna wizyta za dwa tygodnie (27.12) i wtedy założymy kartę ciąży. No a do Lidla wpadłam po to🤭

Jejku, jaka ulga. Cieszę się :)

reklama
Nadrobiłam Was 🥴👍🏻. Właśnie wróciłam z roboty po urlopie..stresująco i dużo do ogarnięcia, ale dałam raaaadę 😆🥸. Tak patrzę, że macie znacznie wcześniej swoje pierwsze wizyty u lekarza..moja jest dopiero 29.12 (o ile uda mi się z roboty wyrwać) wg apki będzie to 8+3 🥹. Chociaż na usg idę prywatnie teraz w sobotę 🤞🏻. Nie mogę się doczekać 🤩

Do góry