reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

My cały rok jeździmy. Teraz są takie malutkie bo wewnątrz starych hal pofabrycznych ale już za 2 tygodnie zaczyna się jazda bez trzymanki i re otwierają na świeżym powietrzu. Uwielbiam je!!! Tyle można kupić za śmieszne pieniądze. Dosłownie wszystko.

A Akuku wcale Ci się nie dziwię bo mnie z jednym ciężko a co dopiero z trójką...

reklama
wszystkiego najlepszego kobietki
zdrowych maluszkow urodzonych w terminie, duzo cieprliwosci i milosci:-)

anney -gratuluje udanej wizyt i poznania plci
pupui - wspolczuje zlego samopoczucia i ciesz sie ze juz lepiej
natka - robale, fuj, wspolczuje, znajomi niezle was wrobili

u mnie intensywny weekend i jestem padnieta

Hej
Nie zagladalam bo tescie u nas byli i intensywny weekend mielismy. Wczoraj pojechali ufff. W koncu sami [emoji1]

Mloda mnie obudzila bo marudzila ale dalej spi a mi nie oplaca sie juz zasypiac bo zaraz musze wstac.

Lilija pytalas o dentyste. Jak teraz bylam to nie mialam znieczulenia bo bylam na kontroli. Pekla mi konronka od spodu i bylam pytac co z tym z robic i jak to wogole mozliwe skoro ma ze 3 lata.
No i do tego bardzi mi dziasla krwawia. Maskrycznie. Okazalo sie ze mam dziasla w fatalnym stanie, pewnie przez ciaze i przez to ta koronka pekla. Wiec najpierw musi mi wyleczyc te dziasla. I wlasnie to leczenie bedzie pod znieczuleniem. Ide w piatek na pierwszy zabieg. Tak naprawde to nie wiem co to bedzie ale mowila ze pod znieczuleniem.
W pierwszej ciazy tez chodzilsm di dentysty i tez robil mi znieczulenie. Takie lzejsze, specjalne dla ludzi z problemami z sercem i wlasnie dla kobiet w ciazy.
Nie wiem czemu twoj dentysts nie chcial ci dac znieczulenia, moze nie mila takiego specjalnego. No i znieczulenie mozna robic tylko w 2 trymestrze ciazy. Wczesniej nie i pozniej tez nie.

cześć dziewczyny

mój mąż prawie dzisiaj zasłużył na stratę życia lub co najmniej rozwód... Mamy dwa koty, z czego jeden to mój ulubieniec. Taką prawdziwą miłość i przywiązanie okazuje tylko mi. Ale ma ciągoty do zostania kotem wychodzącym na dwór, czego ja nie uznaję, tym bardziej, że u teściów spokojnie mógłby przejść pod bramą na ulicę. A w dodatku mają pełno chaszczy, więc jakby przyszło do szukania Niunia, to padłabym na zawał. Parę razy udało mu się wymknąć przez drzwi, ale został zauważony i złapany. Na szczęście dwór dość go paraliżuje i już nie jest taki odważny.
Dzisiaj wstaję o 7.40 (drugi kot mnie obudził) i coś mi w domu pusto. R. ok. 5.20 pojechał do pracy. Nasypałam jedzenia do miski, a Niunio nie przybiegł (jedzenie to albo druga jego miłość, albo jest co najmniej na równi ze mną). Otwieram drzwi wejściowe, a tam nie leży husky teściów. W domu nie ma też drugiej suczki, która na pewno już by dawno się dobijała do drzwi. Kota nie widać. Patrzę przez taras, a tam są pieski i... Niunio! No szlag mnie trafił! Jak R. rzeczy do pracy do samochodu wynosił, kot musiał mu się wymknąć. I dlatego R. ma szczęście, że Niuniek jest mocny w gębie i było widać jaki jest przestraszony przez co nie poszedł dalej w świat (oczy jak 5-złotówki), że jest dosyć ciepło (może się nie przeziębi), że nie padało (bez komentarza...). I chyba ma szczęście, że nie odbiera teraz telefonu, bo złość zdąży mi przejść...

Dzien dobry :D
Dziewczyny chyba wczoraj zaliczylam pierwszego kopniaka ale takiego konkretnego :D ale czy to mozliwe ze jeszcze nie czuje ruchow wogule i nagle takie bum! Czekalam ze moze powtorzy ale bylo tylko raz. Zaraz po kolacji lezalam na lewym boku i nagle takie uderzenie ze az w zoladku poczulam i bylam tak zdezorientowana ze nawet nie pomyslalam ze to Szymcio w brzuszku a moj M sie wystraszony patrzy i pyta co jest xd

Co do dentysty to w poprzedniej ciąży miałam leczenie i dostałam znieczulenie, jakieś inne niż zwykle. Inaczej bym się niezdecydowala. I tak jak pisze Cinamona w przypadku znieczulenia tylko drugi trymestr wchodzi w grę.

Kassietta ja Cię rozumiem... Mój kot, obecnie od kilku lat mieszka u mojej mamy, jest niewychodzacy i każde wyjście do weta czy z jakiegoś powodu powoduje u niego taki stres, że robi pod siebie, oczy mało nie wyjdą z orbit. I miesiąc przed moim ślubem dzwoni do mnie Mama (byłam w pracy, a nigdy i tej porze nie dzwoni) i mówi " Dziecko, taka tragedia się stała"! Miesiąc przed ślubem, tragedia, mama prawie płacze, myślałam, że zemdleje, że ktoś umarł tragicznie. Co się stało? Tosiek uciekł! Mój kot. Pierwsza myśl, zaraz udusze moja mamę, tak mnie wystraszyła! Druga, to przerażenie w oczach mojego kota, gdy jest na zewnątrz, szit, co teraz. Na szczęście nic się nie stało, siedział w piwnicy, bał się wyjść z klatki. Taki rudy cykor ;-)

Aneczka możliwe, gratuluję :-) Mnie mój Francio pierwszy raz kopnął w kościele, aż podskoczylam na ławce i za chwilę drugi raz :-) Cudne uczucie :-) Teraz czekam, aż drugi pan się odezwie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczynki :-)
a ja właśnie siedzę i obżeram się czekoladą heh a co nie wolno mi :-D:-D
ale wczoraj dostałam wypasioną torbę ciuszków od kuzynki... i takie słodkie różowe bamboszki w rozm. 17 mmm rozczuliłam się gdy je zobaczyłam, no nic najwyżej chłopak będzie chodził w różowym :-D:-D:-D

gratuluję ruchów - prawda że to najpiękniejsze uczucie pod słońcem!

wy to z tymi kotami jak moja mama haha jak jej uciekł to też łzy w oczach i mało tego o północy potrafiła wyjść z domu w szlafroku i go szukać po krzakach :-D ale zawsze takie poszukiwania dobrze się kończą.

wrzuciłam foteczki na zamknięty :p pozdro! a u nas wczoraj 16 stopni w cieniu! WIOSNA

Beata buhaha ;) jak Viki byl maly to w prima aprilis ubralam go w rozowe leginsy i tunike haha ;) i kiteczke na glowie zrobilam.

reklama
Dzień dobry,
U nas dzisiaj lenistwo na całego. Młody odprowadzony do przedszkola a ja kawkę piję przed kompem i tv. Ale pasowałoby dzisiaj coś pożytecznego zrobić może jakieś prasowanko...
Wczoraj zakupiłam poduszkę do karmienia...była jakaś promocja w kauflandzie i kosztowała ok 35 zł. Wypróbowana dziś w nocy i polecam :-):-):-)
Co do kotów to się nie wypowiem bo nigdy ich nie rozumialam i nie lubiłam. Bardziej po drodze mi do psów ;-)

Dajcie namiary na ten wątek zamknięty bo gdzieś mi to umknęło.

Miłego dnia kochane :)

Do góry