reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzieki Anney :* Hahaha wszystkim smaka robie, a ja w kuchni nim to wszystko zrobie, jeszcze dwie godziny spedze :-)
Beatko, ja pierwsze co poczulam to bylo takie pojedyncze delikatne pykniecie. Wiem na pewno, ze to nie jelita. Na drugi dzien tez czulam i rano mam wlasnie takiego motylka hehehe. Ale nie zawsze czuje, i oczywiscie zaczynam panikowac jak przez caly dzien nic nie czuje :-) Ja to sie uspokoje chyba dopiero w sierpniu :-)

reklama
heheheh o tak! Sierpień czyli godzina zero, rozwieje wszystkie watpliwości. A propo czucia dziecka, mi czasami sie wydaje jak dotykam podbrzusze,że czuje jak bije jego serduszko, ale nie do konca jestem pewna czy to jego czy moje ;)

Wkurzylam sie dzisiaj... odkupilam od kolezanki za grosze duzo malych ubranek bo byly za grosze i to markowe - a reszte niosla od razu do komisu dzieciecego. A koles w komisie dzieciecym do mnie mowi jak sie dowiedzial ze odkupilam czesc rzeczy zanim je przyniosla kolezanka to powiedzial do mnie - dopiero jutro 13 tydzien? Duzo znam takich par co pokupowala tak wczesnie wyprawke a dziecko umarlo. No myslalam, ze padne!

Ogolnie to kupowanie ciuszkow uniwersalnych w 12 tyg nie uwazam za co dziwnego :p ogolnie to tak jak np w lutym na wyprzedazy kupuje buty zimowe co bede nosila za rok - bo przeciez moge umrzec i nie dozyc... wczesne kupowanie ciuszkow to dla mnie walka z moim lekiem ze cos bedzie nie tak - po prostu musi byc dobrze i koniec :D mam dosyc bania sie, przesadow ze jak coa kupie to na pewno cos sie stanie... tak samo rodzice by nie mogli kupowac niczego na wiekszy rozmiar dziecku - no bo czy dozyje lata skoro mamy wiosne dopiero?? Naprawde nie dajmy sie wprowadzic w paranoje innym :p inna sprawa ze w sb sie przeprowadzam i nie bede miala kiedy kupowac ubranek bo dom bedziemy ogarniac :) wiec cala wyprawke od 25 tyg bede ogarniala :D

heheheh o tak! Sierpień czyli godzina zero, rozwieje wszystkie watpliwości. A propo czucia dziecka, mi czasami sie wydaje jak dotykam podbrzusze,że czuje jak bije jego serduszko, ale nie do konca jestem pewna czy to jego czy moje ;)

jak tetni, to najprawdopodnie lozysko.

Ostatnia edycja:
Wiesz ja tylko wyrazam swoje zdanie. Nie uwazam, zeby kupowanie ciuszkow w pozniejszym okresie bylo paranoja. Ja po prostu uwazam, ze dopoki dziecko nie ma realnej szansy na przezycie poza naszym brzuchem, to lepiej nie kupowac, mniejsza trauma pozniej. No ale to tylko moje zdanie i nie kazdy musi sie ze mna zgadzac :)

reklama
Do góry