reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

A:-) Ja dzis sie zrobilam na piękna :) Hannę na Bbrwiach i rzęsach :) ponadto zaczęłam chodakowska konkretnie :)))))
tralalalalala

jinx, super!
Moja dziecinka tez dzis była ważona i mierzona. 1kg przybrała w nieco ponad 3tyg.

reklama
U mnie nadal cisza Akuku, nie chce mi sie już nawet o tym myśleć. Mnie wkurza presja otoczenia, ciągłe pytania "Ola a ty chciałabyś dziś urodzić" nisz kurde.
Oj jak dziś pojedziesz to zobaczymy dziecko jako pierwsi...ja na to, że nie wiadomo ile w szpitalu bede siedzieć ...a ich odpowiedz że przecież odwiedziny sa....

Brzuch twardnieje caly, ale bez regularności. Szczerze mnie już w sumie wszystko jedno. Nastawiłam się psychicznie, że pojade jak coś sama rodzić i jakoś bede musiała dać rade. Nie ja jedna jedyna.

Suwina nie znam sie na tych wartosciach..

Mnie chyba jakas deprecha lapie.. a bylam pewna ze nie bo przeciez ja na to czasu nie mam!
Nie wiem moze poprostu zlosc na sytuacje w domu.. nie tak to mialo wygladac..

Ja to chyba za bardzo bym chciala by wszystko idealne bylo..

Pupui do mnie mama siostra i teściowa codzień dzwonią z pytaniem jak się czuję. A u mnie cisza, brzuch mam też taki twardy ze mam wrażenie że zaraz mi pęknie, czasami lekki ból tako jak na okres i nic poza tym :-/ juz nawet nie wiem jak siedzieć i spać bo ciężko mi.

Suwina oj jak Cie dobrze rozumiem.. koncowka ciazy ciezka bardzo i pamiwtam ze nie mialam na nic sil.. do tego stopnia ze jeszcze jak mam stac gdzies sie schylic to sie zastanawiam czy warto.. i dopoero po chwili stwierdzam ze juz mnie nic nie boli!
A dzis jak po sklepie chodzilam to usilowalam sobie przypomniej jak to bylo tydzien temu i juz chyba zapominam bo nie moglam sobie tego wyobrazic ;);)

Takze ja juz jakby pamietam tylko dobre momenty ciazowe..wiec chyba sobie gdzies zapisze ze nie bylo cukierkowo! Coby mi sie nie zachcialo.. hahaha ;)

Akukku baby blues ataluje zazwyczaj miedzy 3-5 dniem po porodzie i to jest calkiem normalne.

Ja dzisiaj mialam fajny dzien. Dolek mnie nie zlapal. Dzieci w grzeczne. Hugo mniek sie prezyl i plakal wiec dzien uznaje za udany[emoji3]

Ciekawe jak tam noc zleci...

Akuku ja z poprzedniej ciąży też pamiętam tylko te dobre chwile i nawet poród wspominałam całkiem spoko mimo, że był okropny ale teraz im bliżej kolejnego porodu tym bardziej jestem przerażona i mówię, że to ostatni raz. Tak bardzo bym już chciała tulić maluszka i mieć te kolejne zmartwienia typu kupka, karmienie itp niż "kiedy w końcu się zacznie :D:D"

dziewczyny, juz jest lepiej, Heath Visior załatwiła mi elektryczny lakaktor, i jest lepiej. I bede odciagac co 2,5-3 h dopóki sutki nie beda bolesne, to wroce do karmienia. Tylko nie wiem w ilu ilosciach mam odciagac mleka, ile czasu trzeba? bo nie chce potem miec za duzo mleka...

reklama
dziewczyny, juz jest lepiej, Heath Visior załatwiła mi elektryczny lakaktor, i jest lepiej. I bede odciagac co 2,5-3 h dopóki sutki nie beda bolesne, to wroce do karmienia. Tylko nie wiem w ilu ilosciach mam odciagac mleka, ile czasu trzeba? bo nie chce potem miec za duzo mleka...

Lakara ja odciągam wg schematu tj 7 minut jedna pierś potem 7 druga potem po 5 minut i 3 minuty na zmiane. Wychodzi 30 minut. Tak mówiły położne i laktacyjna.

Do góry