reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

A jak to jest z tą cytologią, ja miałam robiona rok wcześniej u innego gina(potraktował mnie wtedy fatalnie)ijuz więcej nie poszłam do niego.ale pamiętam że wtedy mi mówił że wynik za ok miesiąc i jak nikt dzwonić nie będzie, to znaczy ,że wszystko w porządku, z wynikiem nikt nie dzwonil,więc z nowym uznaliśmy że jest ok...ale teraz rok mija i na następnej wyżycie już zrobi mi cytologię
jak wynik zły to dzwonią. Ja jak jestem w pobliżu to poprostu odbieram wynik żeby mieć. A mój gin ma podgląd na kompie

reklama
jak wynik zły to dzwonią. Ja jak jestem w pobliżu to poprostu odbieram wynik żeby mieć. A mój gin ma podgląd na kompie
Jak będę tam w pobliżu przychodni to może po roku mi wydadzą wynik,wtedy trafiłam na takiego chama ,że więcej tam nie poszłam, pamiętam jak dziś,wyszła torbiel,pytałam czy jest szansa na ciążę, a on mi że jak nie umiem zajść to co on ma zrobić,jak pytałam na kolejnej wyżycie żeby może sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki bo byłam kilka dni po okresie ,to powiedział że nie widzi takiej potrzeby,ehh co to był za konował 🫣
Więcej już do niego nie poszłam

wiesz co, miałam podobny wynik cytologii (tylko bez określanej grupy, bo teraz się od tego już podobno odchodzi) i pamiętam, że biegłam do gina przerażona, a on mi powiedział, że wszystko ok. Ten sam wynik miało w ręku mnóstwo lekarzy przez ostatni rok i nikt nic nie mówił.

Generalnie jak kiedyś miałam II grupę wskazaną na wyniku, to mi lekarka powiedziała, że stosunkowo niewiele kobiet dorosłych, wspolzyjących ma I grupę.

Niestety sama wiedzy nie posiadam, nie jestem merytorycznie przygotowana, żeby Ci coś mądrego powiedzieć
mi też tak gin mówił

A trombofilia objawia sie jakoś konkretnie? W sensie prócz problemów z płodnością.
Moj ginekolog na razie nie chce mi nic rozszerzonego dac żeby sie zbadać bo do roku daje nam czas. Fajnie że wam sie udało znaleźć przyczynę i że ma ona rozwiązanie. Ja po cichu licze że nam tez w końcu zaskoczy. Jak czytam historie jak ludzie latami się starają, poświęcają nie tylko czas i pieniądze ale przede wszystkim zdrowie (ciagle stymulacje,różne leki na pewno nie pozostają bez wpływu)to sie zastanawiam na ile ja jestem zdeterminowana żeby mieć dzieci.
Trombofilia tak, ale mutacje MTHFR czy PAI już nie a pewnie o nie Ci konkretnie chodzi :) Mam obie mutacje MTHFR i PAI. Mimo tego pierwsza ciąża książkowa a później dwa poronienia.

reklama
Do góry