reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

A ja Wam się wtrącę i pochwale -1,7kg na wadze :) jest lekko poza założonym planem, ale dalej w normie tj ok 0,3 na tydzień. Miałam dobre podejrzenia, że waga mi podskoczyła w momencie owulacji. Trochę więcej się ruszam, ale dalej nie wdrożyłam treningów takich jak bym chciała. No nic na to przyjdzie czas. Mam lekka motywacje, bo pod koniec października mamy imprezę rodzinna. Miałam być z podkreślonym brzuszkiem w 5miesiącu to będę w dobrej formie.
Wow, gratulacje! Pięknie Ci idzie!

reklama
Cześć Dziewczyny:) podczytuje Was od kilku dni i pomyślałam, że może znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej Staraczki 🙂

Kilka słów o mnie: 34 lata, starania o pierwsze dziecko. To będzie nasz 7 cykl starań, na ten moment zrobiłam tylko podstawowe badania z krwi i na jesień mam się zgłosić do gin, wtedy będziemy myśleć co dalej.

W poprzednim cyklu zrobiłam dodatkowo progesteron (21/22 dc) i wyszedł 30.30 więc chyba ok ale nie ukrywam, że dużo się uczę od Was z tego forum 😃

Jeśli mogę prosić o zapisanie to testować planuje 31 sierpnia, planowany 1 dzień @.
cześć, jasne, że znajdzie się miejsce ;)

Cześć Dziewczyny:) podczytuje Was od kilku dni i pomyślałam, że może znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej Staraczki 🙂

Kilka słów o mnie: 34 lata, starania o pierwsze dziecko. To będzie nasz 7 cykl starań, na ten moment zrobiłam tylko podstawowe badania z krwi i na jesień mam się zgłosić do gin, wtedy będziemy myśleć co dalej.

W poprzednim cyklu zrobiłam dodatkowo progesteron (21/22 dc) i wyszedł 30.30 więc chyba ok ale nie ukrywam, że dużo się uczę od Was z tego forum 😃

Jeśli mogę prosić o zapisanie to testować planuje 31 sierpnia, planowany 1 dzień @.
Witaj wśród nas 🤗 Miejsce zawsze się znajdzie, aby nie na długo. Miło Cię poznać i powodzenia! 🤞

Witaj wśród nas 😉

cześć, witamy. Rozgość się, aby nie na długo :) trzymam kciuki aby wątek przyniósł Ci pozytywny wynik testu :)

Wow, gratulacje! Pięknie Ci idzie!
a tam pięknie, ważne, że systematycznie. Pamietam czasy jak w dwa tygodnie to po -3 kg było. Ale szybko wracało z nawiązką i tak coraz więcej i coraz więcej. Teraz idzie wolniej, ale stabilniej, świadomie. Mam inne cele. Teraz wiem, że to proces. Tez nie nakładam presji na siebie i to jest fajne.
Tylko te treningi. Fajnie by było polubić się z aktywnością. Marzą mi się zarysowane ramiona i nogi, szczególnie uda.

reklama
@Mademoiselle_Nika a jak się odżywiasz teraz, jakich zasad przestrzegasz?
w sumie to po prostu zdrowo. Patrzę co jem, co kupujemy. Nie jemy śmieciowego jedzenia. Dużo wlecialo do diety tych płodnych smaczków. Bo mąż chce to ja z nim. Wcinam warzywa przed posiłkiem (podpatrzony tip od dr Lifestyle), mniej w tedy zjesz i zapewnisz składniki odżywcze. Mniej makaronów. Ogólnie mniej węglowodanów a więcej białka. Zdrowe tłuszcze (oliwa z oliwek, jakieś mieszane oleje do sałatek, orzechy). Jak owoce to z jakimś białkiem.
U mnie od dłuższego czasu glukoza na czczo na granicy (5,4-6,14 najwyższa).
No i ograniczenie się do posiłków 4/5 dziennie i nie podjadanie. Bo kawa z mlekiem to też był posiłek dla organizmu więc jak policzyć z ręką na sercu to ja miałam jakieś 7/8 posiłków w tym 2/3 wartościowe.

Do góry