reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Obiad jest... K. zje jak się pojawi... A ja to nie wiem czy mi się jeszcze chce, ale zjem 🤷‍♀️

Załączniki

• 20230807_185711.jpg
    20230807_185711.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Swoją drogą apropo Waszych ciągłych zakupów w Shein. Pomijając fakt, że ja nic tam nie mogę znaleźć ;) Po cholerę Wam tyle sukienek? Faktycznie na co dzień w nich chodzicie?
Ja kupiłam z myślą o imprezie 1.09, a przy okazji mogę się odjebać jak szczur na otwarcie kanału jak rodzice i omc teściowie przyjdą na ciasto urodzinowe 🤣

Ja się witam z lekkiej otchłani. Chyba będę musiała zrobić sobie przerwę od forum, bo tak to głowa i serce zostaje w trybie staraczki, a rzeczywistość jest daleka od tego trybu. Mąż ma od dłuższego czasu już depresję i nie chce iść nigdzie po pomoc. W ostatnich tygodniach znacznie się nasiliło, więc moja energia krąży wokół niego i wokół tego, żeby się wzmocnić, by wspierać go. A że zaczął znowu chodzić na saunę - bo to jedyne podobno narzędzie, które mu pomaga, słabo je albo wcale, zero ruchu i znaczny wzrost używek + znowu nieregularne stosunki, to obiektywnie ciąża jest teraz niemożliwa. Chociaż oczywiście łudzę się cudem. Czytanie forum jakby ten żar u mnie ciągle podsyca, więc chyba nie jest to dla mnie dobre, chociaż z drugiej strony to jedyne miejsce, gdzie mogę o tym mówić ;D Muszę się wyciszyć i odciąć od tematu. Może kiedyś nadejdzie czas leczenia u nas i realnej nadziei i jak wrócę, to oby Was już to nie było <3 Dziękuję za wszystko.
pamiętaj proszę o sobie. Nieleczona depresja niszczy nie tylko osobę chorą, ale też jej bliskich. Pamiętaj proszę, że masz prawo powiedzieć dosc, że masz prawo zażądać, by mąż zaczął się leczyć. Jeżeli sytuacja jest poważna, bez pomocy specjalisty się nie da z tego wyjść, a już na pewno nie przy pomocy alkoholu i innych używek wpływających na chemię w mózgu. Mąż MUSI się leczyć, bo inaczej zniszczy nie tylko siebie, ale i Ciebie, Wasze wspólne życie i marzenia o dziecku.

Ty od dawna niesiesz nie tylko swój ciężar, ale i męża. Błagam, nie pozwól, by Cię to przygniotło, pamiętaj, że masz też prawo się z każdej sytuacji po prostu ewakuować. Masz prawo szukać pomocy i ratunku dla siebie i to Ty masz być swoim priorytetem.

I pamiętaj, że zawsze nas masz.

reklama
Do góry