reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

i co się dziwić takim atrykułom?

Autentyczny artykul w jednej z francuskich gazet...
"Polska. Oto znajdujemy sie w swiecie absurdu.
Kraj, w którym co piaty mieszkaniec stracil zycie w czasie drugiej
wojny swiatowej, ktorego 1/5 narodu zyje poza granicami kraju i w ktorym
co 3 mieszkaniec ma 20lat.
Kraj, ktory ma dwa razy wiecej studentow niz Francja, a inzynier
zarabia tu mniej niz przecietny robotnik.
Kraj, gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia, gdzie
przecietna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butow, gdzie
jednoczesnie nie ma biedy a obcy kapital sie pcha drzwiami i oknami.
Kraj, w ktorym cena samochodu rowna sie trzyletnim zarobkom, a mimo to
trudno znalezc miejsce na parkingu.
Kraj,w ktorym rzadza byli socjalisci, w ktorym swieta koscielne sa
dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnowac tu z
jakiejkolwiek logiki, jesli nie chce stracic gruntu pod nogami.
Dziwny kraj, w ktorym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku, z
kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub
jakimkolwiek urzednikiem panstwowym tylko za posrednictwem tlumacza.
Polacy..!
Jak wy to robicie..?"

reklama
A tak w ogóle to dzień dobry.

Chociaż ja od samego rana w złym humorze. Od dzisiaj kładę małą spać max o 22 a nie czekam na męża aż wróci z pracy. Nie może wcześniej trudno. Ja mam czas dla siebie dopiero jak ona pójdzie spać plus to co w dzień co wykorzystuję na bb  :laugh: ale też sprzątanie, gotowanie itp :p. Czyli ostatnio czas wolny zaczyna się po 23, kiedy muszę ściągnąć mleko. Jak mąż wróci z pracy to ja mogę się zająć np.......podaniem kolacji :mad: :mad: :mad: :mad:, przygotowaniem mleka sprzątnięciem po kąpieli. Same przyjemne spawy. A juz dzisiaj na maksa mnie zdenerwowal bo okazalo sie że wózek zostawia mokre plamy na podłodze i jemu to się nie podoba jak odstawia wózek do pokoju gospodarczego :mad: :mad: :mad: :mad:. Ale ostatni raz na spacerze z małą to był chyba przed świętami Bożego Narodzenia :o. No ale on pracuje :p. No i wygadałam się.

anika prawda w 100% ;D dziwny jest ten kraj powinien śpiewać Niemen
a ja właśnie wróciłam z ciuchów i kupiłam mojej Kikuni piękną spódniczkę polarkową z Nexta za jedyne 5zł ;) przesuper jest, jak wypiorę to Majukę wystroje i zrobię jej zdjęcia

no i co że pracuje, a ty się opier......... mój jak mi tak raz zajechał to myślałąm że mu walnę, albo do mamusi wyślę, on pracuje i mu płacą, a ty tyrasz za free dawaj go na bb to mu nastukamy i wytłumaczymy na czym polega nasze obijanie się

wiecie co ja to chyba już bym wolała tego Kwacha, choć czerwonych nie lubię, ale on przynajmniej wyglądał, i z czarnymi nie trzymał (czytaj ojciec dyrektor)

gaga pisze:
no i co że pracuje, a ty się opier......... mój jak mi tak raz zajechał to myślałąm że mu walnę, albo do mamusi wyślę, on pracuje i mu płacą, a ty tyrasz za free dawaj go na bb to mu nastukamy i wytłumaczymy na czym polega nasze obijanie się

Gaga ja się bronię ale zawsze słyszę, że przecież zajmuję się naszą córeczką i on mógłby tylko żebym ja zarabiała co on to on chętnie zostanie w domu (kurde a to jest niestety nierealne) a jak przychodzi niedziela i chcę żeby cały dzień tak od rana do nocy się pozajmował to juz ok 12 zajmuję się małą bo on zmęczony jest a Marysia jeszcze nie śpi. Bardzo długo udawało mi się namawiać Darka do pomocy ale ostatnio coś mi nie wychodzi. Ale dzisiaj już brudne ubrania wylądowały w szafie z czystymi. Kilka dni i szafa się zapełni  ;D 8)  :p.
Dlatego zawsze podziwiam dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają na kilka dni i one same zostają z dziećmi albo długo pracują.

gaga pisze:
wiecie co ja to chyba już bym wolała tego Kwacha, choć czerwonych nie lubię, ale on przynajmniej wyglądał, i z czarnymi nie trzymał (czytaj ojciec dyrektor)
Oj gaga odważna jesteś, odważna 8)

A z tej wściekłości chyba mam mniej mleka, którego i tak moja córka jeść nie che :p.

A mam pytanko. Dzisiaj rano w kupce (sorry za temat) były jakieś czarne drobinki, tak jak mielona kawa. Ja nic takiego nie jadłam, mała też sinlac i 2 dni temu troszkę banana. Nie wiem co jest grane ???.

reklama
Do góry