reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

agusek no pewnie ze pamietam Ciebie i Wiktorka ;D

a czy ogladałyscie kiedys film "U Pana Boga za piecem" ?? Kocham ten film U nas naprawde tak fantastycznie jest!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Dzięki dziewczyny na Was zawsze można liczyć!!!! ;D

Chyba zrobie tak jak ankas mówiła cebion i 1 kropelkę wit.D3, bo normalnie zawsze dawaliśmy jej 2 kropelki.
A co do wapna to właśnie zapomniałam kupić, sama piję ale nie wiem czy to podziała na Olka, a wapno dla dzieci jest w jakiej postaci, to jakiś syropek?

tak, wapno dla dzieci jest w syropie i o różnych smakach.
Mam pediatra mówił, że pomimo, że w cebionie multi znajduje się wid d3 to powinno się podawać dwie krople. W cebionie są śladowe ilości tej witaminy. Też to właśnie zauważyłam i pytałam.
I tak daję...

ja właśnie popijam czekoladkę o smaku pistacjowym i robię zadanka z matmy na jutro, no prawię bo nie mogę się od bb oderwać ;D a na wieczór czeka Karmi poema di caffe ::)

BUZIACZKI DLA ANI, ALI i MICHASI. To już pół roku!!! :-* :-* :-*

Ale mi narobiłyście ochotę na pifko grzane, właśnie męża pogoniłam do sklepu ;D mniam

Dla Majeczki i Olusia dużo zdrówka, trzymajcie się cieplutko.

Tak sobie myślałam że będę zmuszona dokupić ten wózek parasolkę na wyjazd, bo spacerówke fajną mam ale wielką :( i nikt mnie z nią do samoloty nie wpuści ;) 8)

Byłam z małą dizś na usg bioderek bo mnie nastraszyli że zwykłe badanie to do d... jest i trzeba usg zrobić i wsyzskto jest ok, ale lekarz tak coś małą położył na brzuszku i podgiął jej nóżki że bidulek się tak bardzo rozpłąkał takimi łzami że mało mi serce nie pękło, a on na to "o maluszek się coś zdenerwował" debil jeden!!!

Dosyć mam już lekarzy nigdzie więcej nie idę, żadnych badań dna oka, morfologi ani nic!!! Ale jestem wk....

Jeszcze raz dziękujemy za życzonka:)

My podajemy zwykły cebion ( 5 kropli), ale oprócz tego witaminę B6, kwas foliowy i witaminę D3.

Anikawi, najgorzej jest trafić na takiego właśnie lekarza:(

no wam lekarz nie chciał zapakować dziecka w kołnież, a pamiętacie jak mi chcieli,
kur....... nie mogę zrobić zadania jednego wtrrrrrrrrrrrrrrrrr

Żużaczku - uwielbiam ten film, te teksty o zaciążeniu i niebieskich sukienkach uwielbiam ;D ;D ;D.

Gaga a ty smaka mi zrobiłaś czekoladą o smaku pistacjowym jak jak profilaktycznie nie jem czekolady i orzechów >:D.

Anikawi jeżeli dobrze pamiętam to masz emajlungę i mam pytanie czy dowiadywałaś się czy taki wózek liczy się jak bagaż. My chemy polecieć do Londynu w marcu więc wózek parasolka odpada, skoro mała nie siedzi. I teraz nie wiem co robić. Chyba muszę się dowiedzieć bo oczywiście polecimy tanimi liniami a one są raczej restrykcyjne w kwestiach wagi bagażu.

My bierzemy 1 kroplę witaminy D3 co drugi dzień a o witaminach lekarka nic nie wspominała więc chyba nie będę dawać.

A ja się przespałam z małą, spałyśmy do 19 ciekawa jestem kiedy zaśnie na noc ::) :p. Teraz wcina pilota.

reklama
No normalnie elekryk mi w domu rośnie. Kabekli to jest to. Ale wiem po kim to ma. Z bratem wkładaliśmy druciki do gniazdek ::) 8).

Do góry