reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

No to jak sobie poczytałam, to Witek chyba najmniej je????

rano cyca (ok8), potem ok 12 słoiczek obiadku, cyc niekoniecznie, potem po południu albo cyc albo deserek no i po kapieli cuce cyce cyce cyce az do rana :mad:.
Moze ja go źle karmię?? Nie mam doświadczenia w karmieniu maluszka który NIE CHCE CYCA W DZIEŃ!!!! Co ja mam robic??

Krzesełko przyszło, jest fajne, Witkowi sie podoba, tylko taca jak na razie roche za wysoko.

reklama
Gaga, jakbys tylko blizej była:)

Rosska, moje dziewczynki przesypiaja noc po tym bebiku 2r. Spac ida okolo 21, to wstaja jesc około 5-6. A jezeli chodzi o pomoc to staram sie wiekszosc rzeczy robic przy dziewczynkach sama. Taka jak wspomniala Gaga, mieszkam z Tesciami, ale mam ich dosc i raczej nie dopuszczam ich do dzieci, chyba ze jest sytuacja kryzysowa ze musze gdzies wyjsc, a ja mieszkam na takim osiedlu domkow jednorodzinnych, ktore jest oddalone od miasta o jakies 5-6 kilometrow, wiec jak chce zrobic zakupy to teraz z dziewczynkami nie chce mi sie tluc autobusem i zostaja w domu. A czy daje rade, czasami mam dosc ale coz. Maz pracuje od 10-18 wiec przy dzieciach mało mi pomaga, w soboty i niedziele jest w szkole.
Ale zawsze mam kolezanki z bb ktore wysluchaja jak mam dola:)

ŻuŻaczku mi sie wydaje ,ze Julka je jeszcze mniej , nigdy nie wypiła więcej niż 130 ml mleka , raz zdarzyło jej się 160 ml.
Na szczęscie powoli odzyskuje apetyt i dzisiaj zjadla cały słoiczek dyni z ziemniakami ale co to jest jak nie chce mleka pić w dzień za bardzo?

Domicela, ja do przejścia z mleka 1 na 2 karmiłam bebilonem Anię. I bardzo sobie chwaliłam to mleko, ale niestety po bebilonie2, mała strasznie zaczęła ulewać i lekarka podpowiedziała mi zeby zmienic na jakieś inne, a bebiko jest najbardziej zbliżone smakiem do bebilonu i dlatego podaję bebiko. A zadowolona z bebika jestem bo teraz obie pija bebiko, a wczesniej jedna piła bebilon a druga Nan. Ale Goga chyba daje swojemu Małemu dalej bebilon tylko miesza z Nutramigenem.

Żużaczku ale twój chłopak je nockami więc nie przejmuj się, że je mniej w dzień.
Dzisiaj kaszka Sinlac też bleeeee. Wczoraj próbowałam tej dyni z ziemniakami hippa i było bleeeee. Ona nie chce jeść innego jedzonka nie wiem co robić ???.

A teraz nie chce na dodatek spać. Mam dosyć :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:. Żeby chociaż zyskała nowe umiejętności :mad: :mad:

Żużaczku, Agata ma rację. Twój Wituś nadrabia w nocy. A niektóre z naszych maluchów jedzą w dzień, a w nocy nie. Więc się nie przejmuj. Najważniejsze że ładnie przybiera na wadze i jest radosny:)

reklama
Ja przeszłam na bebilon 2 i na razie nic nie jest ,z tym ,że jak ją wezmę do odbicia i jest opita jak bąk to jak beknie i ją posadzę to za chwilę dostaje czkawki i ma ją chyba z 15 min normalnie taka cholera ją męczy w dodatku już niczym nie chce popić. No ale to chyba taka jej uroda bo w brzuchu też często miała czkawkę.
Ja się z Julką wzięłam na sposób jak nie chce jeśc w dzień to wieczorem i w nocy na śpiocha jej daję butlę czy głodna czy nie i wtedy wypija bez problemu

Do góry