reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

my juz zaliczyłyśmy krótki spacerek !!!

teraz Liwia walczy z misiem a ja kawusie popijam !!!

kurcze moja panne chyba zatkało troche bo wczoraj bobki takie w pieluszce miala potem normalna kupcia a dzis znowu nic troche tak steka jakby chciała cos zrobic ale czasemi tylko poczekam jeszcze i chyba zupki dzis nie dam ........

reklama
My tez bylismy dzisiaj na krotki spacerku - cos kolo 45 minut... wyjechalismy, spiewal sopbie przez jakies 15 minut po czym zamknal oczeta, i zasnelo me dziecie kochane... :)n a teraz ladnie sie bawi pieluszka i smoczkiem :) ach, boze, jaki on dzisiaj grzeczny, nie moge uwierzyc... ;)

Pozdrowienia

ps. czekamy na ząbki .. :)

Wszystkiego naj, naj dla Tomusia i Julci:)

Słowiczku, idziemy w następnym tygodniu na kontrolę do ortopedy to napiszę Ci co i jak. Cieszę się, że Łukaszka badania wyszły prawidłowo.

Anda55, nie zdążyłam z tą szuszarką:( Mąż wczoraj siedział cały wieczór na kompie i nie miałam dostepu do Was. Jak dzisiaj zobaczyłam to już ktoś kupił. Ale dzięki za pamięć.

Rosska, chyba Ty pytałas jak wygląda karmionko po kolei. My jesteśmy z dziewczynkami butelkowe i mamy już wprowadzony mniej więc plan jedzonka w ciągu dnia. A więc wygląda to tak:
6.00 - 150 ml mleka
9-9,30 - 150 ml mleka z kaszką ( owocową) taka płynna przez butlę lub łyżeczką to wtedy mniej i jakiś deserek do tego
12-13.00 - zupka ( teraz juz z mięskiem, ale na początku była jarzynowa lub marcheweczka
16 - 16,30 - 150 ml mleka
18 - deserek ( około pół słoiczka)
20,30 - 150 ml mleka bebiko 2r
I w między czasie soczek lub herbatka.

u nas mała też coś wyjątkowo grzeczna, teraz sobie gaska pieska :)
słowiczku ja tez poproszę jeśli można :) agachem@o2.pl
my własnie po dyni i ziemniaczku, małą zjadła pół słoiczka, no i zobaczymy jaka będzie reakcja, chyba bardziej jej smakowało niz ta jarzynowa gerbera
u nas dalej mróz więc nici ze spacerku, jakieś -16 było, ale już jest lepiej
ale nie mogę uwierzyć że już mamy pierwszego półroczniaka, jak ten czas strasznie leci

Marta15 bardzo Ci dziekuje! O cos takiego mi chodzilo.... Bo ja normalnie sie w tym wszystkim gubilam... ;)

Aha. A czy dziewczynki przesypiaja cala noc po bebiku 2r? Ja ostatnio mojemu bąblowi dalam bebiko2r na noc, tj. o 20, i wypil 150ml. myslalam ze przespi cala noc.. a on obudzil sie o 23, potem kolo 2, 4 i 5... ja bylam w szoku! Normalnie, kiedy pije zwykle mleczko, bebiko2, o 20. to budzi sie dopiero... miedzy 1 a 4...zalezy... nie wiem od czego... i potem po 5... kolo 6 i wtedyc albo pojdzie ze mna jeszcze spac, albo i nie.. :( moj maz zawsze wstaje do pracy, kolo 6, a maluszek jest z namiw pokoju, to po chwili sie budzi... w kazdym razie, nie wiem co do tego bebiko2r...

mam pytanie jeszcze- jesli nie chcesz, nie odpowiadaj :) - Podziwiam mamusie blizniaczek, itp... mi czesto jest ciezko z jednym dzieciatkiem.. a co dopiero z dwojeczka naraz... ale z drugiej strony fajnie jest miec przy sobie odrazu podwojne szczescie :) ale mi jednak wystarcza moj synus kochany :) no w kazdym razie... czy wszystko sama robisz, czy jest ktos kto ci pomaga.. ?

Pozdrowienia

marcie p[omaga jej ukochana teściowa ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D zarz mnie wirtualnie trzepnie ::) ::) ::)

a moje dziecko własnie powiedziało NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Tomuś to drugi półroczniak.
Pierwszy przecież urodził się Marek - Gogi.

Buziaczek dla Juleńki

Książeczki powysyłane...

A u nas coś około 4 stopni mrozu ale strasznie wieje. Tak więc dalej siedzę w domku. A mężulo we Francji już pewnie. Tak mi smutno samej... No, z dzieciarnią...

rany no przecież Maras najstarszy !!!!!

dzięki słowiczku mam nadzieję e książeczka dojdzie to pokucharzę ;) przy dzieciarni czas ci szybko zleci, ani się obejrzysz a mężuś przyjedzie

rosska ja Oliwce daję na noc tak ok.22 180 bebika 2GR i już którąś noc z kolei śpimy do 6 rano. Jak wstaję do pracy to daję jej 180 bebiko2 ,--samo, bez kleiku, żeby sobie popiła a nie napchała jak tym R lub GR.

reklama
Anda55 A ile Oliwka ma ?
Ja Matiemu dalam raz tylko bebiko 2r, wiec na bebiko 2gr za wczesnie jeszcze mysle.. gdzes za miesiac najpozniej...dostanie... hmmm.. u nas jest schemacik, kapiel zawsze po baji, o 19.30, potem amku, i spac idzie. czasami tylko kolo 22 go przez sen karmie, jak wczesniej nie pojde spac....
Pracujesz? A kto jest z coreczka ? Bo ja tez mysle aby pojsc do pracy... i wtedy z malutkim bylaby mama moja...
aha.. i mati nigdy prawie jeszcze nie wypil 180ml... :( pija zazwyczaj 160 ;) o 8, 12, 16 i 20.. mniejwiecej.. :)

Do góry