reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Hej kobitki !!!!
w końcu was znalazłam szukałam i szukałam w tej chwili u nas wszystko ok.ale juz moj mały przeszedł zapalenie oskrzeli przez co spędziliśmy 7 dni w szpitalu,tak pozatym super się rozwija własnie od kilku dni siedzi z lekką podpurka jeszcze odrobine chwiejnie ale jeszcze z 2 tyg i bedzie juz sztywno siedział pediatra poiformowała mnie iż mały rozwija się jak 5 miesięczne dziecko i tak tez wygląda.

reklama
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj byłam na szczepieniu z Łukaszkiem. Był bardzo dzielny. Aktualne wymiary mojego małego mężczyzny: 6 kilo i 59 cm.
Anecik my rehabilitację zaczynamy dopiero w poniedziałek. Chyba pisałam, że są kolejki i musieliśmy tak długo czekać. Jak pisałam też w "moim" wątku Łukasz jednak nie ma tego przykurczu ale i tak wykorzystamy darmową gimnastykę.

Ja tam się cieszę, że to już koniec dnia. Dzisiaj dzieciarnia moja tak dała mi w kość i już o godzinie 9 rano marzyłam aby już był wieczór.
Gaba weszła w okres buntu dwulatka. Masakra, co ona wyprawia. Włazi na meble, robi "porządki" gdzie tylko może, pyskuje, popycha mnie, wygania z pokoju, nic nie słucha a jak tylko czegoś jej zabronię to od razu płacz. Łukasz wieczorem dał popis, kolka najpierw a później histeria. Padam już.

No mi już teraz też trochę lżej. Wyżaliłam się...

hej !! ja tez teraz uzywam bambino ale na zime kupie własnie tego bubchena !!
Mój smyk grzeczny dzis był tylko oczywiscie manewry miała przy ubieraniu na spacer :) ale to standard!! Fajnie juz grzechotki w łapkach trzyma i co ciekawe mocniejszą ma lewa ręke ale to moze tak chwilowo a moze bedzie leworęczna po mamie ;)
Co do spania to czasem ona nawet chce sama lezec bo jak ją nosze to sie buntuje i jak połoze do łózeczka to sama zasnie oczywiscie w towarzystwie misia który wszedzie z nią jezdzi :)
Domi fajnie ze sie znalazlaś ;D

hej!!
Słowiczku przepraszam że nie doczytałam!! Masz rację gimnastyka się przyda!!
Domi moja rehabilitantka mówi że mimo iż dziecko chce siadać ( tak jak i mój Tomek) nie wolno na to pozwalać bo za 2 - 3 mies może wyjść krzywy kręgosłup "C" i będą problemy nawet jeżeli dziecko jest silne i robi to samo!!! Najgorsze co mozna zrobić to podpieranie poduszkami... Co do rehabilitacji to mój Tomuś ma asymetrię ułożeniową prawej połowy ciała i przykurcz obręczy barkowej. Na szczęście jest już widoczna poprawa ale jeszcze z kilka miesięcy pochodzimy.
Po pierwszej porcji soczku z jabłuszka (5 ml) Tomuś zrobił zieloną kupkę!!! Czy to normalna reakcja na coś nowego w diecie???
Pozdrawiam

Witam !!!!
Anecik jak wprowadzasz nowy produkt to zawsze kupki sa innego koloru mój mały rozwija sie jak 4,5 miesieczne dziecko pediatra powiedziala zeby nie hamowac jego rozwoju bo to gorzej jak miał 2 miesiace przewracal sie z plaskiego lezenia na plecach na bok a potem na brzuch a tak robia dzieci ok 4 miesiaca .moj maly je juz jablko z marchewka i biszkopty z herbata

Hej dziewczyny i Wasze kruszyny!!!!!! :p
Jak tam czytam o wyczynach Waszych maluszków, próbach siadania i przewracania się to kurcze.....z Olkiem albo jest coś nie tak :( albo jets strasznym leniuszkiem :mad:
Ale nic pocieszam się ze na każdego przyjdzie czas, wcześniej czy poźniej i nie ma nic na siłe ;)
My dziś poleniuszkowaliśmy w łóżkowych pieleszach aż do 10 ;D
Miłego i spokojnego dzionka życzę wszystkim mamuśkom;)

Cześć.
Mailen chłopaki z natury są leniwi i troszkę później rozwijają się od dziewuch. No i mają tu też do czynienia genetyczne predyspozycje. Więc nie przejmuj się. Mój też trochę leniwy, choć rwie się do siadania ale trochę go hamuję, bo to za wcześnie.
Każde "idzie" swoim torem...
Kupami się nie przejmujcie po wprowadzeniu nowego jedzonka. Zobaczycie co będzie się działo później. Jeszcze będziecie się dziwić co z takiej małej dupci będzie wychodzić i jakie będą zapachy....  ;D
Anecik, nie masz za co przepraszać...
Skoro nie ma przykurczu to poproszę rehabilitanta aby więcej się skupił na ćwiczeniach rączki. Jego lewa rączka zaczyna być chłodniejsza od drugiej. Być może nie jest prawidłowo ukrwiona. Czeka nas doppler... A może masaż i gimnastyka pomogą...
miłego dnia

Witam wszystkie sierpniowe mamusie :)

A my wczoraj pojechaliśmy na szczepienie i wylądowaliśmy w szpitalu z podejżeniem zakażenia układu moczowego. Po raz kolejny badania wskzały na obecność bakteri e-coli :(
Po kilku godzinach spędzonych na izbie przyjęć, zbadaniu ponownie moczu, krwi, zrobieniu usg brzuszka, obejrzeniu przez chirurga mieliśmy do wyboru dwie opcje => albo zostać z dzieckiem w szpitalu na obserwacji w sali z dziećmi z infekcjami albo zabrać dziecko do domu i je obserwować oraz codziennie wozić siusiu do badania.
Po konsultacji z naszą panią doktor zabraliśmy Tymonka do domu. Żeby tego było mało pani na izbie przyjęć stwierdziła że dziecko ma szmery w sercu i jest wiotkie (inna pani doktor miesiąc wcześniej stwierdziła że ma lekkie napięcie mięśniowe - co lekarz to inna diagnoza :mad: )
Mamy się udać do poradni nefrologicznej przy czym terminy najwcześniej na koniec stycznia 2006 :mad: :o
Ręce mi opadły i nie tylko. Maluszek generalnie jest w dobrej kondycji tylko mało przybiera na wadze . Poza tym uśmiecha się, gaworzy, śpi spokojnie.
Dzisiaj byliśmy u laryngologa żeby wykluczył zapalenie ucha - wszystko ok.
ja już głupieję - dziecko od 6 tygodni robi cuchnące kupki ze śluzem i do tego takie biegunkowe, ja jestem na specjalnej diecie żeby wykluczyć u niego alergię pokarmową, co tydzień jesteśm u lekarza a ja dalej nie wiem co mu jest :( :( :(

Musiałam się wyżalić .....

reklama
klinke jak juz ktos pisała na naszym sierpniowym forum, sluz w kupkach jest często przy zakazeniu dróg moczowych ale nie zawsze. Przy karmieniu piersia moze byc w kazdej kupce. A co do bakterii w moczu to najpeliej powtórzyc posiew ale w iscie labolatoryjnych warunkach - siusion umyty dosłowienie "przed", z odciagniętym nepletkiem, pierwszy strumien w pieluszke a nastepny dopiero do pojemniczka no i natychmiast pojemniczek do labolatorium, bo jesli podtoi ok 2 godzin na "stole" to tez wynik moze być do "de".
U nas wyszłedł w posiewie proteus. Teraz zrobilismy 2 badanie wraz z badaniem ogolnym i ogólne juz odebraliśmy - bez bakterii i leukocytów. Zobaczymy jak posiew ale pewnie jałowy. Aha, włąsnie, jak w posiewie wychodzi bakteria to trzeba patrzec czy w normalnym badaniu sa leukocyty bo to one mówia czy to zakażenie wewnetrzne, czy bakterie sa z siusiaka.

Do góry