reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ja też jestem napalona na taką chustę, ale chyba już szkoda mi na nią pieniążków. W końcu dużo jeździmy samochodem albo wózkiem, nawet nosidełko nie bardzo mam kiedy użyć.
Wczoraj nic nie pisałam , po raz pierwszy padłam po 22-iej. Mala miała 4 ataki kolki i oboje z moim M nie mieliśmy siły nawet na siebie popatrzeć. Jezu jak ta nasza dziewczyna cierpiała. Dziś plantex wypiła cały i nawet z chęcią i jakoś bez wieczornego płaczu się obyło. Za dwa tygodnie bal i nie wiem, co ja z nią pocznę. :(

reklama
Anda55, serdeczne wyrazy współczucia. Moje na szczęście nia miały kolek i mam nadzieję, że już nie będą miały.
Klinke, być może,że nie każdy dzieciak lubi coś takiego, moej też raczej wolą być noszone na prosto, więc też nie wiem czy by chciały. Ja pewnie sobie takiej chusty nie zafunduję, bo musiałabym mieć chyba dwie, jedną z przodu a drugą na plecach:) i nie sądze, żeby mi było wygodnie. Mamy takie klasyczne, stare pożyczone i w domu je tylko wykorzystuję, jeżeli któraś marudzi.
Dziewczyny śpią, ja jeszcze zrobiłam zakupy na allegro i też idę spać. Dobranoc.

To nosidełko dotarło dopiero dzisiaj i jak narazie Bibi po włożeniu do niego rozpłakał się. Dopiero babcia go z opresji wybawiła i w podskokach na rączki wzieła :laugh:. Jestem wkurzona na maksa. Nie dosyć, że to drugie podejście to nie ten kolor mi przysłali! Jutro dzwonie do chłopa i robie afere. Tak czy inaczej postaram się zrobić zdjęcia. Ja mam wrażenie, że ono jest wygodne a inna sprawa to to, że tylko na coś takiego mnie stać.
Ja mleko kupuje dla alergików to mam właśnie taniej 13zł za puszke. Recepta jest na przewlekłe choroby. A soczki i inne jedzonko chce wprowadzić bo podobno pomaga to w kolce a i Bibi miłośnikiem mleczka nie jest.

pa pa dziewczynki. :( :( My póki co uciekamy pomieszkać trochę do mojej siostry i trochę do mamy, bo w domku wybijanie drzwi w ścianie i inne tam remonty, więc na jakiś czas Was opuścimy. Pewnie i tak jak wpadnę na chwilkę do domu to postaram się coś do Was skrobnąć.
P.S. Nauczę się na pewno myć Oliwkę pod bierzącą wodą, no chyba że od razu ją wsadzę do wilekiej wanny.Zmykam.pa :D

hej!!
Mam pytanko dotyczące kremów ochronnych na zimę.... jakie są dobre?? Co polecacie????
Słowiczku jak rehabilitacja Synka??? Mój Tomuś coraz lepiej!! Teraz uczę się masażu shantala to ma wspomagać rehabilitację i nie jest zbyt skąplikowane dodatkowo stymuluje rozwój maluszka...
Co do nosidełka fajnie że możecie ich używać bo ja niestety nie... a czasem by się przydało...
Goga co do pieniędzy..............lecą jak woda.... u nas na rehabilitację idzie 70 zł tygodniowo...... no ale Tomuś najważniejszy.....
Byłam wczoraj u fryzjera...... i odrazu lepiej..........
Idziemy dziś na spacerek.miłego dnia
Anda wracaj szybko!!!
Pozdrawiamy

Anecik co do kremików to mi polecili Bubchen na zime a najlepiej oryginalny z niemiec, podobno super. Chyba sobie zamówie u kuzynki bo zna faceta co to przywozi!
Anda wyleń sie do porządku ;)
Ja w piątek robie wypad do niedzieli do mojego taty !! ale sie ciesze na te spacerki wzdłuż lasu :)

Cześć dziewczyny!!!!
U nas twu twu nie zapeszając już któryś dzień z koleji obchodzi się bez dokarmiania, jestem z tego ogromnie szczęśliwa a i bąbelek nie wyglada na głodnego ;D
Muszę przyznać że zauważam, że faktycznie najgorsze pierwsze 3 miesiące, bo teraz widze, że mały powoli się normuje, ma swoje godziny snu i nie je juz tak co chwile, potrafi się sam pobawić i pogadać, a dziś co ciekawsze, włożyłam go do wózka i zaczepiłam takie kaczuszki grzechotki i tak się niby super bawił dobre pół godzinki (bo przewaznie to szybko mu sie nudzi) a dziś nie, wiec mu nie przeszkadzałam a on sobie gruchał i gruchał, a ja usiadłam sobie do kompa aż nagle nastała cisza, wiec poszłam zobaczyć co tam tak spokojnie, a on od tych szalenstw i zabawy az usnął hihi wiec go tylko nakryłam i nie ruszałam, a muszę zaznaczyć ze pierwszy raz mu sie zdarzyło żeby tak sam z siebie usnął, bo zawsze to tylko przy cycku albo lulanie, a tu prosze normalnie jestem w szoku!!!! ::)
A wczoraj jak nam sie wieczorem zaczał smiać normalnie tak w głos jak stary chłop hihi ja do niego gadałam a on w śmiech aż mu się brzuch trząsł hihi tylko co gorsze to śmiał się chyba ze mnie :p

moze cos napisze... ale kiepsko widzę. :(
Mam zapalenie spojówek, kropelki sobie wpuszczam i szlag mnie trafia :(

U Witka w posiewie wyszedł proteus ale zrobilismy drugie badania w iscie labolatroryjnych warunkach i chyba ten proteus to był tylko na siusiaku bo juz odebrałam zwykłe badanie i nie ma leukocytów ani zadnych bakterii. Jutro odbieram posiew więc ostatecznie sie przekonam. Ale maluch nie placze przy siusiani, siki ma bez osadu i koloru.

Witek wczoraj wieczorem użarł mnie w cyca i tak się zaczął smiać, że nie miałam serca dac mu psztyczka w nos. no ale jak mu zeby iść zaczna to bez tego sie nie obejdzie

o raaaaaaaaaannnnnyyyyyyyyyyyyyyy ale miałam przesrany dzień
rano robiłam sznycelki na dni kilka i do zamrażalniczka i wymysliłam sobie ciasteczka że niby je upiekę no i według przepisu miało wyjść ciacho do rozwałkowania a wyszło cos o gęstości żadkiego kisielu, ehhhhh ale pokombinowałam i cóś się upiekło, potem kryzys - znowu łeb mnie napier...... więc kima z małą obudziła nas moja mama bo przyszła po psa, no i jazda małą maruderuje, ryczy, od cyca sie odrywa, no nic w końcu smok i zasnęłyśmy obie, no i po 30min pan z przesyłką nas obudził kur............ mać i po spaniu, a łeb mi dalej nawala już chyba 5 dzień............

no pomarudzoiłam sobie lepiej mi ;D

wiecie co nie sądziłam że smok tak życie ułatwia, staram się go nie dawać za często, ale prościej ze smokiem

zuzaczku bidny kuruj się

Milenko ja też się tak cieszyłam jak Majka sie normowała to jej sie psuło było i znowu rozregulowana, więc nie będe jej już chwalić na forum, ale dziś noc była ok ;D

Anecik ja używam bambino kremu

reklama
Gaga, nie ma to jak się komuś wyżalić.
Anecik, ja też używam bambino i uważam, że jest dobry.
Żużaczku współczuję zapalenia spojówek.

Do góry