reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

My też mieliśmy problemy z kupkami. Piotruś wił się i płakał, ale teraz daje mu trzy razy dziennie kropelki BOBOTIC, a sama pije raz dziennie herbatę z kopru i melisę i to naprawdę pomaga.

reklama
Dziewuszki, a te krosteczki to nie potówki? Witus tez takie ma - czasem troszeczke na buzi (na tej stronie co akurat spi) i na piersiach. Nie wyglada mi to na uczulenie. Krosteczki uczuleniowe, po odstawieniu alergenu powinne zniknac po 2- 3 dniach. Potem napisze więcej bo goscie idą.

Bobotic możesz kupić w każdej aptece bez recepty. Nasz lekarz pediatra mi je polecił i są naprawdę super, tylko, że ja podaje je łyżeczką bo bezpośrednio do bużki nie daję rady bo trzeba wkropić ich jednorazowo aż osiem a to za długo trwa.

Piotruś też miał takie krosteczki, na początku wyglądały jak potówki a póżniej rozniosły się na całą bużke i wyglądały okropnie jak poparzenie, najbardziej na policzkach i brudce, były strasznie szorstkie. Byliśmy u lekarza i kazał nam zrezygnować ze wszystkich kosmetyków a już najbardziej z oliwki a w zamian za to robić przez pięć dni codziennie, a póżniej trzy razy w tygodniu dwie kąpiele pod rząd. Pierwsza oczyszczająca mydłem oilatum (takie pomarańczowe), a po wytarciu przygotować drugą kąpiel leczniczą z 1/3 nakrętki emulsji oilatum ( taka niebieska butelka, skład: parafina). Oprócz tego rano i wieczorem przemywałam mu bużke kwasem borowym 2%. po ok. 10 dniach wszystko mu zeszło i ma śliczną bużkę, dalej kąpię go jednak w tym mydełku, chociaż jest cholernie drogie bo taka zwykła kostka kosztuje ok. 20 zł.

ja tez polecam oilatum - w klinice kapali Witka na przemian w tej emulsji i w krochmalu. Teraz uzywamy plynu z oliwka Nivea Baby, ale jak się skończy znowu kupimy oilatum - jest rewelacyjna.

Witam z rana,
mój mężulek wrócił z tej delegacji chory i do tego jeszcze opryszczka mu wylazła, a ja liczyłam że ten weekend będzie dla mnie, wypocznę, wyśpię się, skoczę kupić buty /noga mi urosła, wydłużyła się ::) jakieś wariactwo, też tak macie? cały czas naginam w chodakach/ a tu dupka w kwiatkach, Adam ma praktycznie całe mieszkanko dla siebie a my w sypialni się izolujemy. W poniedziałek mała miała mieć szczepienia ale teraz nie wiem czy jej robić, a jak ją zaraził ? Ryby sobie cholera na tej delegacji wymyślili łowić na morzu!!!

Anika mi w pierwszej ciązy urosla tylko prawa noga... o pół numeru ;).. smiałam sie, że jesli w tej znowu mi jedna i ta sama wyrosnie to będe jak Yeti ;D ale chyba nie wyrosła

bogucha wczoraj kapał sie w wanience Witka... myslałam, ze padne ze smiechu

rany nasza mała ma znowu jazdę i wyję właśnie tatuś się nią zajmuję bo ja już odpadam, niemożliwa jest o tej godzinie i nic nie pomaga, musi się chyba wykrzyczeć, bo kolki nie ma, brzusio nie boli najedzona jest ona ma po prostu jakiegoś wieczornego nerwa, a mi już głowa pęka z tego wszystkiego

reklama
Do góry