reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

ja-anna-on temperaturę też braliśmy pod uwagę, ale kaloryfery skręcone
dzis Majka dostała znowu to mleko i zero wysypki, więc to było chyba po winogronach, na noc zapodam jej kaszkę na mleku i zobaczymy jak będzie ze spaniem ::)
no wiadomość dla mnie radosna - kupujemy spacerówkę :) mężulo ma dostać kaskę na święta i zainwestujemy w wózio, prawdopodobnie taki http://www.allegro.pl/item95582834_nowy_wozek_graco_city_sport_2005_bonusy_.html jeszcze musze go zobaczyc na żywca gdzieś w sklepie, ale z opisu spełnia wszystkie moje zachcianki :)

reklama
gaga no no fajny wózeczek i chyba w miarę nie dorgo by wyszło a firma tez dobra ;) ja chyba tez z czasem bede musiala pomyslec o takim, a na razie Olek byl dzis pierwszy raz na spacerze w spacerówce, ale chyba jeszcze nie czuł sie w niej najlepiej wiec z powrotem przełóżyliśmy na gondole ::)

Majka w spacerówce jezdzi i spoko, ale ta jest lekka i na wyjazdy super, no i jk gdzeis autem pojedziemy z rodzicami to sie przyda bo to co mamy to wielkie :)
no mam nadzieje ze zakupimy :)

nasza lekarka-ordynator dziecięcego kazała mi Oliwkę oklepywać , z głową niżej niż reszta ciała i tak oklepywać ruchem jakby miotełkowym, od  łopatek w stronę karku i potem podnieś mała i ........niestety ale włożyć jej palca prawie do gardła by sprowokować odruch wymiotny i mała powinna odkaszlnąć. Podobno małe dzieci nie umieją sama odkaszlnąć i to jest taki mechaniczny sposób.
to dla słowiczka, jakoś udało mi się odnaleźć.

A u nas był dziś pierwszy mecz i paradowałyśmy z siostrą z wózeczkami wokół stadionu. Mala była bardzo długo dziś na dwórku, bo najpierw pod kościołem, gdziie Artur z tatą był na mszy i spotkaniu przedkomunijnym, a potem na obiad do moich rodziców i znów spacerek. Oliwka spała dziś 3 razy, a zazwyczaj 2 razy, ale po kąpieli zasnęlła o normalnej godzinie. Lubię te mecze, ale one mi męża zabierają. ;D :(

Słuchajcie, moje dziecko nie dość, że nie je, to jeszcze krzyczy i zalewa się łzami na spacerze. Chyba przestanę z nią wychodzić!

my juz w domku !!!

dzis na basenie robili nam zdj podwodne i juz nie mogę sie doczekać kiedy mi prześlą !! Instruktorka pochwaliła moją rybkę że jest niemożliwa z tym nurkowaniem  ;D

Gaga  trzymam kciuki zeby mężuś nie zmienił zdania !!!! wózio fajny mi by tez sie przydał !!!

Agata  i jak tam przeszło ??

Anikawi gratulacje zębolka !!

Arabela moja na szczęscie na spacerze ok ! a z tego co widze to Michaś jezdzi juz na siedząco i co nie interesuje ją nic !! a moze przy tej pogodzie teraz za ciepło jej jest i poci sie a co za tym idzie jest nerwowa ??

Justyna, no właśnie nie wiem o co jej chodzi na tych spacerach. Przez kilka minut na początku jest OK, a potem ja z siebie błazna robię, muczę, szczekam, miauczę, kiwam do wózka i inne takie, ludzie się za mną oglądają na ulicy, a Małe ryczy.
Zresztą na basenie też juz się jej nie podoba. Nie wiem czy dalej chodzić, bo przez pierwsze 10 min jest OK, ale tylko na brzuszku, a potem to ewentualnie można siedzieć na krawędzi basenu, inaczej ryk.

Witam!!!
Anika nasze dzieci moga sobie dziś 5 przybić....Bartuś ma pierwszego zabka i też dziś właśnie sie przecioł :D
Gaga zajefajny ten wózio i w miare tani.My mamy spacerówke-parasolke jeszcze po Julii i bardzo sobie chwale.Na wypady jest super.Wszedzie sie zmieści.tak że nie popuszczaj mężusiowi niech nie żałuje kaski :laugh:
Arabella współczuje mój to tylko na spacerze jest spokojny a ty bidulo nie masz chwili spokoju jak nie latanie z łyżeczka zupy to błaznowanie-makabra.A może to chodzi o zebole ???
Nasz Badiń przez ostatni tydzień też troche sie przycioł z jedzeniem a dziś zębol tak sie ciesze że wreszcie jest ale co z reszta .Jak go bedą tak męczyć jak ten jeden to ja chyba oszaleje

reklama
Anikawi, gratuluję małego zębalka  :)
Arabella, moja mała nie płacze, ale często głośno mruczy, czym wyraża swoją dezaprobatę do pozycji siedzącej. Chyba chciałaby zacząć chodzić, ale jeszcze nie potrafi, a siedzenie jest już nudne  ::)

Do góry