reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hmmmm Maria nam bardzo chrapie, ale lekarz nic nie mówił o tym trzecim migdale (ale tez fakt, że nie mówiłam o tym chrapaniu), nie wiem czy u nas to moze byc raczej problem krzywej przegrody.
A zdjęcia - fuj, że też ludzie decyduja się byc chirurgami :-D

reklama
Hahaha widze, że weekend minął na błogim lenistwie :-D
I dobrze. My sie zastanawiamy co będziemy robić z czasem jak się przeprowadzimy :-D

Ciekawa jak Skaba - co tam słychać, przeprowadziliście się :confused:

Witam po wikendziku:-)
Ale nie był taki blogi jak u reszty,bilans jest taki że Badek wpadł na ściane i guz na głowie wielkości śliwy .Ale wiem jedno to dziecko mnie nerwowo wykończy.
Ciagłe upadki na głowe :no:,stłuczenia głowy :no:normalnie rece opadają.
Ale w tym tygodniu bebe u naszego lekarza na kontroli to każe mu skierowanie na EEG głowy dac,
tak dla mnie na uspokojenie moich nerwów,żebym mogła spokojnie spac......
.i nie myslec że coś złego z tą jego makuweczka.
Żużaczku i jak samopoczucie?lepiej ,dochodzisz jakoś do siebie?:confused:
Mailen i mój Badinek też chrapie,i lekarz nie dawał mi skierowania na takie szczegółowe badania,ale jak dalej bedzie tak chorował to chyba też musze wziac pod uwage ten 3 migdał.Fotki okropa brrryyy....

oj bibi, a to sobie Badis glowe upodobal:-p

my nadal chorzy, zasmarkani

Hanka mnie martwi, w ogole prawie nie chce jesc, chyda jest jak patyk, a ze rosnie na potege, to chyba niedlugo jak trzcina na wietrze bedzie:sorry2:

jak sie wykuruje i minie ten sezon przeziebieniowy musze isc z nia do lekarza i jakies badania porobic:dry:

atol u nas z tym jedzeniem jest to samo...jeszcze jak Olek chodzi do przedszkola to nie widze i "łudze" się chyba że tam je, bo jak siedzimy w domu np jest weekend to mnie duzo nerwow to jego jedzenie kosztuje...je jak ptaszek, poprostu tyle co nic, a ja się wkurzam :no::angry: mojego brata 7 miesieczny synek, zaraz go dogoni wagowo, bo nogi to juz ma grubsze od mojego patyczka :-D

co do niejadków to mój tomek okropny niejadek. W przedszkolu tez nie chce jeść, nawet mu suchą bułę co rano kupuje i niosę do przedszkola w nadziei że choć to skubnie. Robiłam badania morfologie, helicobacter, kupki nosiłam do badania i nic.... wyniki dobre......
U nas remont pokoiku powoli zmierza ku końcowi ściany zrobione wykładzina położona jeszcze TYLKO zabudowa wnęki....ale do 5 marca mamy termin realizacji.

Maria ostatnio tez kiepsko je, nigdy nie byla mega żarłokiem ale teraz to tylko chleb z masłem. W przedszkolu to wiem jak je bo sama mówi, zreszta patrze na jadłospis i wiem czy zjadała czy nie.:baffled: Ja nie świruję na temat ilości ale jakość jedzenia mnie denerwuje, bo nie je w domu żadnych owoców i warzyw :baffled:

Atol - mam pytanie dotyczace masci robionej na receptę. Lekarka wypisała mi receptę na maść dla Marii o takim składzie: urea, ag.dest., eucerini, vaselini, m.f. ung. Niestety nie napisała ilośći jedynie przy veselini napisała 200,0. No i jedna pani w aptece powiedziala, że nie zrobi mi takiej masci, inna pani w tej samej aptece nic nie mówiła, że nie zrobi ale recepty nie przyjęła bo nie miała wszystkich składników. No i nie wiem czy to bedzie rzeczywiście jakiś problem i musze jednak iść znowu po receptę (a bardzo m i się tego nei chce robić bo to jazda do centrum, gdzie mam spore problemy z parkowaniem) czy jest to do zrobienia?

niestety nie jest to do zrobienia bo nie wiem ile mam dac mocznika ile wody, wiem tylko ze ma byc 200g masci i tyle

a czemu masz to wypisane

ja nie lubie rzeczy robionych, uwazam ze teraz jest tyle masci, kremow, kosmetykow, robionych fabrycznie, ze ta receptura jest juz przestarzala, szczegolenie tu w tym skladzie nie widze nic rewelacyjnego

moze cena 10zl, bo jesli chcesz cos z mocznikiem to jest seria svr xerial z roznymi stezeniami mocznika, ja uzywam svr xerialine, tu jest najmniejsze stezenie mocznika i to jest do calego ciala, a uzywalam tez xerial 5 krem do twarzy, jak Hanka miala taka kaszke na buzi

poza tym ja ostatnio chcialam zamowic mocznik (urea) do receptury i powiedzieli mi w hurtowni ze jest brak, wiec jak juz poprawisz recepte to trzeba wybrac sie do apteki z duza receptura, bo w mniejszych pewnie nie bedzie mocznika:dry:

reklama
Pozdrawiam tych chorych i tych zdrowych.
Macie śnieg? U nas się pojawił kilka dni temu, ale może był ze dwa, trzy dni. Ech, gdzie te dzieci mają się uczyć jeździć na nartach czy sankach?

Żużaczku - dużo zdrówka.

Słowiczku - STO LAT!

Do góry