reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Hmmmm Maria nam bardzo chrapie, ale lekarz nic nie mówił o tym trzecim migdale (ale tez fakt, że nie mówiłam o tym chrapaniu), nie wiem czy u nas to moze byc raczej problem krzywej przegrody.
A zdjęcia - fuj, że też ludzie decyduja się byc chirurgami :-D

reklama
Hahaha widze, że weekend minął na błogim lenistwie :-D
I dobrze. My sie zastanawiamy co będziemy robić z czasem jak się przeprowadzimy :-D

Ciekawa jak Skaba - co tam słychać, przeprowadziliście się :confused:

Witam po wikendziku:-)
Ale nie był taki blogi jak u reszty,bilans jest taki że Badek wpadł na ściane i guz na głowie wielkości śliwy .Ale wiem jedno to dziecko mnie nerwowo wykończy.
Ciagłe upadki na głowe :no:,stłuczenia głowy :no:normalnie rece opadają.
Ale w tym tygodniu bebe u naszego lekarza na kontroli to każe mu skierowanie na EEG głowy dac,
tak dla mnie na uspokojenie moich nerwów,żebym mogła spokojnie spac......
.i nie myslec że coś złego z tą jego makuweczka.
Żużaczku i jak samopoczucie?lepiej ,dochodzisz jakoś do siebie?:confused:
Mailen i mój Badinek też chrapie,i lekarz nie dawał mi skierowania na takie szczegółowe badania,ale jak dalej bedzie tak chorował to chyba też musze wziac pod uwage ten 3 migdał.Fotki okropa brrryyy....

oj bibi, a to sobie Badis glowe upodobal:-p

my nadal chorzy, zasmarkani

Hanka mnie martwi, w ogole prawie nie chce jesc, chyda jest jak patyk, a ze rosnie na potege, to chyba niedlugo jak trzcina na wietrze bedzie:sorry2:

jak sie wykuruje i minie ten sezon przeziebieniowy musze isc z nia do lekarza i jakies badania porobic:dry:

atol u nas z tym jedzeniem jest to samo...jeszcze jak Olek chodzi do przedszkola to nie widze i "łudze" się chyba że tam je, bo jak siedzimy w domu np jest weekend to mnie duzo nerwow to jego jedzenie kosztuje...je jak ptaszek, poprostu tyle co nic, a ja się wkurzam :no::angry: mojego brata 7 miesieczny synek, zaraz go dogoni wagowo, bo nogi to juz ma grubsze od mojego patyczka :-D

co do niejadków to mój tomek okropny niejadek. W przedszkolu tez nie chce jeść, nawet mu suchą bułę co rano kupuje i niosę do przedszkola w nadziei że choć to skubnie. Robiłam badania morfologie, helicobacter, kupki nosiłam do badania i nic.... wyniki dobre......
U nas remont pokoiku powoli zmierza ku końcowi ściany zrobione wykładzina położona jeszcze TYLKO zabudowa wnęki....ale do 5 marca mamy termin realizacji.

Maria ostatnio tez kiepsko je, nigdy nie byla mega żarłokiem ale teraz to tylko chleb z masłem. W przedszkolu to wiem jak je bo sama mówi, zreszta patrze na jadłospis i wiem czy zjadała czy nie.:baffled: Ja nie świruję na temat ilości ale jakość jedzenia mnie denerwuje, bo nie je w domu żadnych owoców i warzyw :baffled:

Atol - mam pytanie dotyczace masci robionej na receptę. Lekarka wypisała mi receptę na maść dla Marii o takim składzie: urea, ag.dest., eucerini, vaselini, m.f. ung. Niestety nie napisała ilośći jedynie przy veselini napisała 200,0. No i jedna pani w aptece powiedziala, że nie zrobi mi takiej masci, inna pani w tej samej aptece nic nie mówiła, że nie zrobi ale recepty nie przyjęła bo nie miała wszystkich składników. No i nie wiem czy to bedzie rzeczywiście jakiś problem i musze jednak iść znowu po receptę (a bardzo m i się tego nei chce robić bo to jazda do centrum, gdzie mam spore problemy z parkowaniem) czy jest to do zrobienia?

niestety nie jest to do zrobienia bo nie wiem ile mam dac mocznika ile wody, wiem tylko ze ma byc 200g masci i tyle

a czemu masz to wypisane

ja nie lubie rzeczy robionych, uwazam ze teraz jest tyle masci, kremow, kosmetykow, robionych fabrycznie, ze ta receptura jest juz przestarzala, szczegolenie tu w tym skladzie nie widze nic rewelacyjnego

moze cena 10zl, bo jesli chcesz cos z mocznikiem to jest seria svr xerial z roznymi stezeniami mocznika, ja uzywam svr xerialine, tu jest najmniejsze stezenie mocznika i to jest do calego ciala, a uzywalam tez xerial 5 krem do twarzy, jak Hanka miala taka kaszke na buzi

poza tym ja ostatnio chcialam zamowic mocznik (urea) do receptury i powiedzieli mi w hurtowni ze jest brak, wiec jak juz poprawisz recepte to trzeba wybrac sie do apteki z duza receptura, bo w mniejszych pewnie nie bedzie mocznika:dry:

reklama
Pozdrawiam tych chorych i tych zdrowych.
Macie śnieg? U nas się pojawił kilka dni temu, ale może był ze dwa, trzy dni. Ech, gdzie te dzieci mają się uczyć jeździć na nartach czy sankach?

Żużaczku - dużo zdrówka.

Słowiczku - STO LAT!

Do góry