reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

dziewczyny Bartek odkryl, że mamusia jest dziewczynką i nie ma siusiaka tak jak Marysia.. troszkę mu zajęło przetrawienie tej wieści i obchodził mnie szerokim łukiem.. a wczoraj trzymał Marysię na kolanach, a mała się skrzywiła - Bartek na to:
- Mamusiu jej czegoś brakuje...
- Czego jej brakuje?
- Nie wiem.. może siusiaka?

reklama
Heja

Wróciłam :cool2:, wypoczęłam, teraz mam syf w chałupie :baffled:

Było cudownie, Warszawa to zaścianek, Praga to miasto ze starówką i starymi kamienicami. Wiem, że nie było tam Powstania ale widać, że Warszawa to zawsze był zaścianek :baffled:

POdróż strasznie długa ale hotel wspaniały i super położony.

Napiszę coś jeszcze później bo teraz mam listę spraw do załatwienia a zacząć muszę od umycia się :sorry2:

Skaba - druga heros baba - wróciłaś ze szpitala i za pracę się wziełaś, oj dziewczyno dziewczyno :no:;-).

Wiola - strasznie smutna historia :-:)-:)-(

Gaga - leć do lekarza i odpocznij kiedyś :tak::tak::tak:, ostatnio pewnie też żyjesz aukcjami i stronką małą Zosi i chorobą dziadka to pewnie mało odpoczywasz. I uważaj na sibie.

Moja mama była ostatnio na pogrzebie koleżanki z pracy, tak jak Wioli znajoma - tętniak, kobbieta była po 30-ste :-:)-(

Skaba podziwiam Cię:tak:Jak ty znajdujesz przy dwójce dzieci czas na pisanie raportów:szok:.
Ja przez jakieś 2 m-ce wogóle na nic nie mogłam znaleźć czasu i to przy jednym dziecku. Krzyś sprzątał, gotował, chodził na zakupy a ja tylko karmiłam i przewijałam dziecko. Chyba po prostu jestem taka mało zorganizowana.
Agata ja co prawda w Pradze byłam tylko przejazdem ale Warszawa jakos nigdy nie podbiła mojego serca. Za to w Krakowie zakochałam sie bez pamięci:tak::tak::tak:
Gaga no nieźle z tym teatrzykiem jestem pełna podziwu:tak::tak::tak::yes::yes::yes:
Jak ja bym chciała, żeby mi sie chciało:rofl2:

Damianek ostatnio chodzi z poduszką, lula ją, układa do snu, śpiewa kołysanki i mówiżeę ją kocha i że to jest jego dzidzia. Chyba też juz chce maleństwo w domu tak jak mamusia:-):-D

hej
przygarniecie mnie znów do Siebie po długiej przerwie......?????
tak sobie czytam i nadziwić się nie mogę mamy tutaj Terminatorki albo Hroski!! Co jedna to więcej zajęć... Gaga idź do lekarza niech Ci rezonans zrobią zawsze to jakieś dokładniejsze badanie.
Ja po przeprowadzce już się ogarnęłam jeszcze tylko drobiazgi to kwiatek to obrazeczek itp.... Mam coraz więcej pracy samych wf - ów 9 godzin.... moe troszkę kilogramów zrzucę.
Co do mojego urwisa to niestety ciągle na cycu i w papmersach...
Jest takim niejadkiem że czarna rozpacz mnie ogarnia. badania porobiliśmy i wszystko ok. Taka widać jego natura.
Co do reszty bardzo ładnie mówi śpiewa bajki opowiada uwielbia książeczki z naklejkami ładnie pracuje kredkami (na ścianach niestety też), ale cóż dziecko ćwiczy motorykę małą . Ładnie sie koncentruje na wykonywanych pracach, a do tego jest bardzo ruchliwy i pomysłowy. I strasznie zazdrosny o swoją mamę. Od września idzie do przedszkola.

Mam pytanie...czy któraś z Was podaje dziecku tran?
Pozdrawiam

Heja anecik :-)

Czyli mieszkanko zmienione :tak::tak::tak:, cieszę się :tak::tak:

No więc Praga cudowna, bardzo ciekawa, pełna knajp :cool2:. Mieliśmy hotel prawie w samym centrum, naoglądałam się wystaw bo tam były wszysktie superowe sklepy: Kelvin Clain, Boss, D&G, Hermes i takie tam. Do żadnego oczywiście nie weszłam :-p a jakie samochody :tak::tak::tak::tak:

Marysia niestety nie jest piechurem, wyprawa do następnej przecznicy trwała 20 minut :baffled:, nie wziełam wózka i chyba jednak dobrze bo wszędzie bruk więc wózkiem nie dałoby się normalnie jeżdzić.:baffled:
Mam trochę zdjęć ale muszę najpierw zgrać je na kompa :blink:

Żaneta - ale cie teściowa z księdzem "załatwili" ;-)

mam chwilkę to się wam wyżalę
Majka od ponad miesiąca kaszlała, pisałąm wam, byliśmy 3 razy u lekarza i osłuchowo czysto było, w piątek dostała skierowanie na mocz, morfologię i coś tam jeszcze, no ale dzisiaj w nocy jakaś masakra była, nie mogła usnąć do prawie 24, była nakręcona, jak naćpana - dosłownie, potem nagle padła i spałą jakieś 30minut, obudziła się i płacz, nie może leżeć kręci jej się w głowie, niedobrze jej, dusi się, no to siup i do przychodni całodobowej, jest godzina 1 w nocy a tam okazuje sie że nie ma pediatry, dostaliśmy numer telefonu i lekarz stwierdził, że nie ma co panikować, że to reakcja na lek, wracamy do domu, jest koło 2, Majka zasnęła na jakieś 1,5 godziny, znowu akcja nie może leżeć, chce spać na siedząco, ale w końcu zasypia na mnie, śpi, ja też dokładnie 30 minut, koło 6 znowu się budzi, nie może leżeć wszystko ją boli, śpi na mnie na siedząco, no to ja po K żeby wracał do domu, sama do pracy zanieśc co mam zanieść i do lekarza z Mają, okazało się że jedno płuco zawalone, siedzimy obie w domku (mam opiekę ufff) no i temperatura koło 39 stopni, Majka znowu jest teraz nakręcona, nie wiem co będzie w nocy..........

a do tego troszkę ten mój łepek mnie martwi...........

no to się wyżaliłam

Majka znowu nakręcona, K ją usypia, ale nie wiem czy coś z tego będzie, kurcze co to jest ????? przecież przy gorączce powinna spać jak niemowlę, a tu taka nakręcona, szok, opowiada włąsnie pszczółkę Maję

Agata ja też uwielbiam Pragę, ale powiem ci Kraków równie piękny
anecik super że nowe mieszkanko jest, poproszę fotki jakieś
zuzaczku a jak u Was ????
żaneta rozwaliła mnie na łopatki twoja teściowa, moja to by chyba sobie sama poszły na taką imprezę kościelną

hej hej !!!!

Gaga zdrówka dla malusiej !! ale sie porobiło !! czasem przy płuckach tak jest że na początku osłuchowo nie idzie sie do niczego doczepić a czasem w ogóle osłuchowo nic tylko na zdj widac !! A Ty siebie nie lekceważ tylko tez sie zabierz do lekarza !! Pocieszę Cie że ostatnio mnie też taki globus męczy że mam wrażenie jakby mózg uszami chciał wyjść !!

Anecik fajnie że wróciłaś !!! a ja daję tran Liwii zamiast witaminek !

Agatka to juz sie tak nie chwal tylko daj pooglądać te zdj !!

reklama
dzis z męzowym byliśmy umówieni do dentysty a że Liwii nie miałam z kim zostawić to wzieliśmy ją ze sobą ! i koza mała taki ubaw miała jak zobaczyła co mi nawtykał do gęby, i jeszcze co chwila " mama siejoko buzia " :-D no a potem mówie to mama była, tata też to teraz Ty mądralo siadaj a ta bez ceregieli siadła, buzie rozdziawiła i jeszcze zla była że tak krótko jej pooglądał :-) A my to chodź u mamy na kolanach Pan Ci obejży ząbki a ta " nieee !!! ja sama tu siedzieć chce " :baffled:

Do góry