reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

W kwestii aparatów... ja strasznie chciałam lustrzankę, ale Tomek mnie przekonał do kompaktu i widzę, ze miał rację. Stara lustrzanka analogowa a nowa cyfrowa to niebo i ziemia. Póki co nie wykorzystuję wszystkich możliwości mojego, ale lustrzankę kiedyś też kupię :-)
Słowiczku pochwal się, co zrobiłaś aparatem. wklejaj fotki, wklejaj...

reklama
witam po powrocie!:-):-) wypuścili nas dopiero wczoraj, bo Marysia miała żółtaczkę.. niestety przez weekend nie było żadnego pediatry, który zleciłby jej naświetlanie i przez to nasz pobyt się przedłużył...:wściekła/y:

dwójka dzieci w domu, a my z mężem pospaliśmy do 9 i nam się znudziło:biggrin2: Marysia mlaskała buźka o 23, 4 i 7 rano, dostała cyca i śpi dalej.. z braciszkiem było troszke gorzej, bo chyba mu się sniło coś i przeżywał przybycie nowego lokatora, bo płakał, więc poszłam go poprzytulać i oczywiście zasnęłam z nim, a Bartuś pośtupał do tatusia i J spał z całym swoim potomstwem:biggrin2::biggrin2::biggrin2: dopiero o 4 po mnie przyszedł, bo cyca mam tylko ja;-)

u nas troszkę zaburzył się wspólny rytm przez te naświetlania i kroplówki.. mleka mam tyle, że położna mi powiedziała, że za mamkę powinnam robić... Marysia spokojna, choć mam wrazenie, ze zaczyna nam się delikatna kolka jelitowa - no chyba, ze to po tej dwudniowej szarpaninie... Bartek zachwycony siostrą.. wczoraj asystował przy każdej czynności i pokazywał jej swoje auta, puzzle itd., a Marysia wydawał się być tym żywo zainteresowana:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

troszkę to chaotycznie popisałam... ide teraz wrzucić fotki:-)

hej Skabulec !! jak wysłałaś mi smska dziś to była juz z Liwcią na spacerku i teraz pędziłam zobaczyc czy juz coś napisałaś !! :-D
bóle brzuszka to tez moze być od jelitek bo dopiero wszystko zaczyna funkcjonować !

Słowiczku a przy dzieciach ostrość ręcznie nastawiać to niezła jesteś ja tam wole autofocus :-D

nie chcę zapeszać, ale dzisiaj jest ok.. z tą kolką to pani doktor tak powidziała: delikatna kolka jelitowa.. a ja sobie to tak tłumacze - mała jest strasznym żarłokiem, a przez ostatnie dwa dni mało była przy mnie, bo ciągle ją zabierali na lampy albo kroplówkę, pobieranie krwi itp. i jak w końcu dopadała cyca to połykała tak łapczywie, ze słychać było na odległość.. do tego z moich cyców tryska.. efekt taki, ze straszni się obłykała powietrza - to tez było słychać.. no i potem w brzuszku buzowało.. nie wiem czy tak było - testuję tę teorię, ale dzisiaj jadła spokojniej i póki co nic sie nie dzieje, a poprzednie dwa ranki były trudne..

słowiczku wiedziałam, ze to zadziała!! od jakiegoś miesiąca próbowałam przekonać moje dziecko, żeby złożyło wizyte fryzjerowi.. bezskutecznie:wściekła/y::szok::no: (ostatnio był z dziadkami w Auchan i przez cały czas nie zdjął czapki, bo przeciez fryzjer mógł się na niego przyczaić wszędzie).. dzisiaj pokazałam mu zdjęcie nowej fryzury Łukiego - a to przecież jego przyjaciel:baffled::confused: no i efekt można podziwiać w galerii (co prawda do fryzjera nie poszedł, ale dał się ostrzyc tacie):-):-):-)

Skaba kochana witajcie!!!!! niuni nie mogę zobaczyć, bo jeszcze jestem w pracy....ale jak tylko będe w domu do polecę podziwiać maleńka kropeczkę :-)
ale się cieszę że jesteście:-):tak: buzaiczki dla Marysi i dla Ciebie kochana!;-)

Skaba witaj!!!
A jak poród? Mocno się męczyłaś?
Marysia słodziutka malutka...
A teraz uczcie się wszyscy siebie wzajemnie.Oby było lekko!!!!

Justyna przy dzieciach z tą ostrością trudno...wolę też AF...ale inne ujęcia to już można poszaleć...

A ja wróciłam niedawno z przedszkola. Były warsztaty palstyczne rodziców z dziećmi...Robiliśmy ozdoby wielkanocne...
Łuki świetnie się bawił...chyba nadaje się do przedszkola...tyle, ze jak mama jest w pobliżu to jest OK. Jak znikłam na chwilkę to już mnie szukał. łosiek mały...

skaba witaj, Marysia słodko, kruszynka taka malusiam kurcze zazdroszcze tego spania, Majka do 8 miesiąca cyca ciągnęła co 1,5h :baffled: w nocy
Bartuś widać dumny braciszek, na zdjęciach super parka no i tą z raczką tatusia, przesłodkie

reklama
no a ja dziś do pracy nie poszłam, spaaaaaaaaadek formy
lekarz podejrzewa bóle migrenowe, ale kazał iśc do neurologa i łeb zbadać bo może to cos innego :-(

Do góry