reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

reklama
Hej dziewczyny!!!!
Justyna trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok .Anecik ja również mam bóle podbrzusza i straszliwą zgage która budzi mnie w nocy a co do przytycia to w ostatnim miesiący przytyłam 4kg a przez całą ciąże 10kg.Mam nadzieję że nasze pociechy będą piękne i zdrowe.Pozdrawiam

Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było bo niestety wylądowałam w szpitalu i cudem mnie dzisiaj wypuścili. Moje wyniki były marne do tego wtryniło się nadciśnienie, duże obrzęki, szybki wzrost wagi (w 3 dni - 3,5 kilo) i spadki cukru. No i teraz mam nic nie robić tylko leżeć do końca ciąży.
Pozdrawiam was wszystkie!

Wszystko na USG wyszlo tak jak miało, chyba moja dzidzia jest mało wstydliwa bo co by lekarz nie chciał obejrzec tak sie układała!!!! i co sie okazało to DZIEWCZYNKA !!!!!!!! Strasznie sie ciesze ze wszystko wyszlo okej, tak byłam przejeta z meżulem ze ani slowa nie moglismy powiedziec !!!

Hej!!
Niuńka cieszymy się że jesteś znów z nami!!! Miejmy nadzieję że wszystko będzie OK!! Słodkie nic nie robienie z pewnością się przyda!!!
Justyna GRATULACJE!!!! To może jakas modelka bedzie z Twojej małej ;)!!! Mnie wszyscy mówią że będzie dziewczynka bo mi urode zabrała!!! Zobaczymy...
Ja od wczoraj mam gigantyczne bóle głowy!!! Jak tak dalej pójdzie to mnie ta pogoda wykończy!!!
Pozdrawiam!!!

Hej kobitki!!!
Justyna bardzo się cieszę że będziesz miała dziewczynkę też chciałam mieć córkę ale co by nie było ważne że zdrowe.Niuńka trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze .
Pozdrawiam

Dzieki Wielkie !!! A ja z tego co mówią nie zbrzydłam ani nie zmieniłam sie po buzi !! jedynie co to objadam sie słodkościami !! Juz 10 kilo przytyłam a to dopiero początek ;D

hej!!!
Justyna to że się nie zmieniłaś na buzi to jeszcze nic nie znaczy ja musze przyznać że troche mi się zbrzydło a mam mieć syna więc mi się wydaje że te metody nie zawsze się sprawdzają .Pozdrawiam

http://home.att.net/~scorh3/Baby03e1.gif[/img]

Cześć mamuśki! Niuńka przykro mi, że trafiłaś do szpitala. Sama leżałam miesiąc to wiem co to znaczy. Ale musimy być dobrej myśli :). Mam jedno nurtujące mnie pytanie do Alicji : jak to w Lądynie lekarz nie bada kobitki w ciąży, przecież u nas to podstawa. To jak wygląda tam wizyta? Jak sprawdzają czy wlaśnie z szyjką jest wszystko ok? Pozdrawiam Monika.

reklama
czesc dziewczyny ,
po 1 , Justyna , gratuluje coreczki
po 2 Niunka , bardzo wspolczuje spowodu twoich problemow, mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku
Anecik , mnie tez glowa boli, ostatnio codziennie az musialam brac paracetamol, do tego jestem jakas niezywa, ledwo do univerku doszlam dzis i nie ma apetytu , chyba przez brzydka pogode- tu jest tak jak w Polsce
do Mobugaj

otoz w Anlglii ma sie polozna , nie ma badan ginekologicznych .Ciza wyglada tak:
dowiadujesz sie ze jestes w ciazy bo zrobilas test , albo nie masz okresu i idziesz do pierwszego kontaktu i tam robisz test.
1.Tak czy siak zaczyna sie od pierwszego kontaktu, informujesz go ze jestes w ciazy i on cie pyta ( nie wiem czy to regula) czy nosisz czy usuwasz , jak mowisz ze oczywiscie chcesz dzidzie to on wysyla twoje dane do szpitala i czekasz na ich kontakt z toba
2. dostajesz kiedys tam list od szpitala z zaproszeniem na USG w tygodniu 12-14 , masz wyznaczona date.Czyli usg jak jestes po 1 trymestrrze , napotwierdzenie ze jestes w ciazy i ustalenie daty porodu
3.konaktuje sie z toba polozna, przychodzi do domu mierzy cisnienie , spisuje historie twojego zdrowia i partnera , potem przychodzi znowu i pobiera krew, -podstawowe badania + jesli chcesz tzw quadriple test na zespol downa itp.
4.dostajesz kolejne usg w tygodnu 20-22 ,
5. Masz wizyte ogolna w szpitalu gdzie rozmawiasz dla odmiany z lekarzem o przebytych chorobach i dolegliwosciach ale nie bada cie wewnetrznie.

przez ten caly czas mialas doczynienia z lekarzem tylko raz na wizycie ogolnej okolo tygodnia 22 (po 2gim usg) a tak to usg robi radiolog i gadasz z polozna
6.wizyta ogolna znowu w tygodniu 36 i chyba usg ale nie wiem bo nie doszlam do tego etapu jeszcze.

potem rodzisz i jest przy tobie twoja polozna.
nikt nie sprawdza ci szyjki ani nic, chyba ze np krwawisz albo masz silne bole to nie maja juz wyjscia...
jak bylam ostatnio na usg to pani radiolog powiedziala ze szyjka jest ok skoro nie krwawie , zapytalam co bedzie jak zaczne, tj moj luby zapytal a ta na to ze np poronie , ja na to to jak zaczne krwawic bedzie zapozno a ta : a dlaczego? ja no bo powiedzialas ze poronie, a ta : ja tak nie powiedzialam, zapytalam:wiec jak , ta : no ze jest takie prawdopodobienstwo.
Wkurzylam sie i zrobilam sie niemila powiedzialam ze jak zwal tak zwal ale jest taka mozliwosc! i tak mnie nie zbadala.Aha a na poczatku jak powiedzialam cos o szyjce to mi kazala wyjasnic co to znaczy ze szyjka jest krotka .ALe czego wymagac od radiologa?

Do góry