reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej !!!

szerszeń spi wyszalała sie z psami godzinę na polu i padła jak tylko do łózeczka ją wsadziłam !!!

ide sie szykowac do robotki bo musze Pawła zastąpic a potem chce wyrwac sie do fryzjera bo juz jak buszmenka wyglądam :eek:

aaa i obiadek mi sie pichci dzis luz bo powtórka z wczoraj :baffled:

a co do spania to Liwia tez nie przepada za skarpetami wiec jej nie daje i jak sie odkrywa to lekko ją kocykiem nakryję albo kołderką i raczej chłodniej mamy w sypialni bo lepiej sie śpi i jej i nam !! a ubrana jest w body z długim i gatki pizamki albo body z krótkim i cala pizamka !!!

no i miałyśmy wybrac sie na szczepienie ale zadzwoniłam sie umówić i pani mi pow ze teraz tyle chorych dzieci ze lekarze nie wyrabiają a poza tym nie chca zeby zdrowe dzieci przychodziły wiec najszybciej w przyszłym tyg mam zadzwonic :dry:

no nic lece ......... paaaa

reklama
Dzięki Bibi za towarzystwo :-)
Maras śpi, chyba pójdę sprzątać...
Wiecie, mam doła mieszkaniowego - ale widzę po forum że nie ja jedna.
Ceny mieszkań w Szczecinie poleciały w górę na łeb, na szyję. 3-4 pokoje (w mniejszym się nie zmieścimy, potrzebny nam jeden pokój do pracy i na tony książek) dziś to wydatek 300-400 tys. To póki co za tyle jeszcze można wybudować dom (chyba?). A prognozy mówią, że ceny działek przez ten rok pójdą w górę o 60%. Kasy za dużo nie zarabiamy, oszczędności żadnych nie mamy. Raty... Hm. Moglibyśmy płacić jakieś 800 zł, może przy ekstremalnym zaciśnięciu pasa 1000 zł miesięcznie, ale to góra 200 tys. kredytu. Za mało na mieszkanie, za mało na dom... I wymyśliliśmy sobie, że kupimy działeczkę i poczekamy na rozwój sytuacji. Jak się nie polepszy, to za kilka lat ją sprzedamy. Trzymajcie kciuki, w czwartek idziemy do Expandera na rozmowę...
Żużaczku, a jak Twój domek? Agata, a u Ciebie jak?

U nas z obcinaniem paznokci raczej nie ma problemu. Najpierw obcinam Gabusi a Łukasz czeka z niecierpliwością aż skończę z Gabą a potem sam pcha mi się na kolana. Nie ma to jak brać przykład z siostry....ale zapewniam, są odstępstwa od reguły:-) :tak:

Goga za tę kaskę to wybudujesz domek. Ale rozumiem. Finanse.
Ja się cieszę, ze nam się udało kupić ten dom. I że się zdecydowaliśmy szybciutko. Misiąc później na rynku już nie było niczego poniżej 400tyś. Jak obserwuję rynek już z ciekawości, to warto w tej chwili zainwestować w działeczkę. Życzę Wam aby się udało. Bo naprawde warto.

Ale się fqrw....
Do dziś mam do banku dostarczyć odpis z księgi wieczystej aby rata kredytu była niższa. Bo do uprawomocnienia się wpisu płaciliśmy więcej o 400PLN.
No i odpis przyszedł....ale z błędem. Nazwa miejscowości źle wpisana. Zamiast Kaźmierz napisali Kiekrz. No, jest różnica!!!!! Dla sądu to głupi błąd a dla nas 4 stówy w plecy.

A poza tym, już mnie głowa boli ile nas czeka przez 3 miesiące. Zaganiani będziemy na maxa. A ile kasy nam potrzeba???
- wyjazd do Legnicy aby zrobić Łukiem zdjęcie RTG - na to kasa
- wyjazd do Żar aby paszport wyrobić małemu na to też kasa
- rozliczyć się z US - oddać 1000PLN
- koniec marca - przeprowadzka - kasa na przewóz
- kwiecień - święta
- kwiecień wyjazd do Hamburga - co najmniej 1000PLN ( trzeba to na EURO zamienić)
- koniec kwietnia wyjazd do Warszawy na spotkanie.
- a poza tym kasa na dentystę, zabieg ( bo się w końcu wzięłam za siebie)
i tak mogłabym jeszcze wymieniać a to najważniejsze.
I tak pewnie po drodze pojawią się dodatkowe wydatki.

No, ale sobie ulżyłam

A z Łukim coraz gorzej. Nie chce jeść. Rano wypił 120ml. mleka a przed chwilką zjadł z pół banana.
Chyba jutro do lekarza z nim pójdę.

Bibi mój przedszkolak ma za 10 dni balik karnawałowy i też się zastanawiam w co ją przebrać. Ale pierwszy raz to chyba pójdę na łatwiznę: księżniczka, motylek, wróżka...Tak aby sie młoda poprostu cieszyła.
A strój biedroneczki na pewno Ci się uda. Poproszę później o zdjęcia i instrukcję jak go zrobiłaś. Może się przydać na zaś.

Dobra uciekam do dzieci.

Hania tez bardzo malo je, a mleka to od dawna nie pije, moja mama stwierdzila ze bardzo zmizerniala:baffled: :no:

Ech, Słowiczku, gdyby bank chciał dać kredyt na stan surowy zamknięty, to resztę jakoś zrobimy... Nauczę się kłaść płytki i malować ściany :-) Dzieci mi pomogą :rofl2: I fajnie, że Wam się udało z tym domkiem, bo przecież tyle się przymierzaliście.

Bibi - jak zrobisz strój biedrony będziesz moją idolką. W sklepach te stroje co są gotowe to pożal się Boże... Kawałek szmatki i 40 zł (300% zarobku dla producenta). A mój Michał nie lubi się przebierać. Dzieci w przedszkolu mają coś wymyślnego, a on nigdy.

reklama
Witajcie,
Przede wszystkim witam Imaqtru w naszym gronie :-)
I dawno nie widzianą Anikę ;-) Oby z e zdrówkiem się unormowało...
Goga ,hihi ciekawe rozwiązanie...:laugh2:
U nas po staremu,tylko pies zaniemógł i teściowa twierdzi,że to przez naszego małego oprawcę.Oczywiście,ja,rasowa mama syna bronię jak lwica :tak:
Z jedzeniem to jest jak u Gagi-wszystko pochłania w dużych ilościach,nawet niekiedy mówię-"Nie dawajcie mu tego czy tamtego",żeby złych nawyków nie dostał...W nocy potrafi się sam ładnie nakryć kiedy trzeba,budzi się tylko na picie,a śpi w samej piżamce dwuczęściowej.
Bibi strój biedronki super pomysł,ja taki miałam w przedszkolu i rzeczywiście się pozytywnie wyróżniałam wśród wróżek i księżniczek;-)

Do góry