reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Ja na brzuszek będę stosowała krem na rozstępy, bo podobno to ochydztwo nawet po porodzie lubi sie pojawić!! Nie wiem czy nie lepsze od majtek ściągających są ćwiczenia.
Justyna ja sądzę że i u mnie leki które brałam (fenoterol) spowodują opóźnienie porodu.
Monika co to za herbatka malinowa??
Pozdrawiam

reklama
Justyna musze Cie zmartwic, ale wg. mnie to, ze cwiczenia uchronia przez tymi przykrymi sprawami o których pisalas - to mit. Przez dwa ostatnie miesiace ciązy chodzilam codziennie do szkoły rodzenia, cwiczyłam w domu jak szalona a i tak nie uniknelam naciecia. Wszystko zalezy od samej akcji porodowej, od jej przebiegu. A co do hemoroidów to na to nie ma cwiczen. To sa po prostu zylaki odbytu i jesli ktos ma do tego skłonnosć to nic nie pomoze - nawet dieta :-[. Przy pierwszej ciazy wręcz przesadzalam z przygotowaniem do porodu, z dietami podczas ciazy. nic to nie dało. Teraz zrobiłam sobie luuuuuuz.
Ostatnio prawie popłakałam się ze smiechu czytając artykół w którym baaaardzo mądzy lekarze wypowiadali się na temat alergii u niemowlat. Że np. scisła dieta matki w czasie ciazy chroni dziecko przed alergią (np. scisłe unikanie białka mleka krowiego). Żeby było smieszniej przez cała ciażę własnie taka diete prowadziłam - 9 miechów z dala od mleka, serów, masła.... Bogucha urodził sie z potęzna skaza białkową. Od tej chwili takie gadki "olewam cieplym moczem"/ :D

uff obskoczyłam dwa śluby dzisiaj, niestety wesela trzeba było odpuścić :( szkoda, no ale nie dałąbym rady. teraz siedzę i jęczę bo mi nogi weszły w tyłek od tego łażenia ;D

co do świczeń to uprawiam głównie leżakowanie i pilotaż ;D resztę mam gdzieś
zamierzam ćwiczyć ale po porodzie i chyba majtasy ściągające też sobie zapodam, może co pomoże :)

a o herbatce malinowej też słyszałam podobno przyspiesza poród, tak jak masowanie brodawek i brzuszka, chodzenie po schodach, olejek rycynowy z sokiem z cytryny, no i oczywiście seksik ;D

No ja już mam wszystko poprane i poprasowane!!! Hurra! Już tak się wkręciłam w to prasowanko, ze obskoczyłam jeszcze swoje rzeczy i brałam się za mężulka koszule a tu okzało się że wszystkie poszły do prania a on nic nie mówi, a w poniedziałek poszedłby chyba w długim rękawie! Ach te chłopy!
Mi to chyba nic nie przyśpieszy, zachrzaniam po sklepach, na spacery, zwiedzam, seksię się ile wlezie, szczególnie że od 4 miesiąca miałam zakaz przytulanka ::), sprzątam, piorę, prasuję, sama nie wiem skąd biorę na to siły, ale energii mam za 4-ech silnych chłopa hihihihi i nawet skurczybyczków nie mam ??? Mała sie rusza tak że brzuch mam w kwadracie a nie okręgu, budzi Adama rano, bo leże przytulona do jego pleców, i tych ruchów to jest nie 10 a chyba 50 serii w ciągu dnia, ale są to spokojne ruchy, rozpychania, nie nerwowe więc sie nie przejmuje.
Jutro mam jeszcze gości imieninowych no i prezenciki ;)
A zaraz wyciągne mężulka na spacerek wieczorny

Wiecie co to renni jakoś super to mi nie pomaga, na chwilkę a potem znowu.
Te problemy zaczęły mi się dopiero od 9 miecha i trwają tzn, ze mała się chyba jeszcze nie opuściła dostatecznie, nie?

powiem ci że mi mała sie już opuściła, bo brzucho mam niziutko, ale przyjemności zgagowe dalej miewam :( rany zazdroszczę wam energi ja dziś padam, strasznie jestem zmęczona

hej!!
Właśnie wróciliśmy z wieczornego spacerku!!
Anika jak mi się brzusio opuścił to i problem zgagi znacznie się zredukował!! Nawet mogę sobie coś więcej skubnąć!! I oddychac jest łatwiej, ale za to bez nocnika w torebce ani rusz!!
Podziel się tym nadmiarem sił bo ja już ledwo dycham!!
Podrawiam

My też juz po spacerku wieczornym.
A wiesz ze chętnie bym się podzieliła tą energią bo mój luby wymięka ;D
Chyba jeszcze usiądę i porpacuję troszku.
Dobrej nocy i kibelka blisko :laugh:

witajcie
ja tez nie cwicze ,wogule nic nie robie nic mi sie nie chce tylk spać, nawet juz w domu nie sprzatam telewizor tylko dzis starłam bo nie było juz nic widac  :). Przy pierwszej ciązy bardziej sie przykładalam  bardziej dbalam o diete ,cwiczylam ,a wyniki mialam ciągle zle w szpitalu spedzilam pol ciązy i rodzilam 34 godz ,a teraz tez dałam na luz i jest wszystko dobrze i bedzie dobrze  :) tylko ta zgaga ciagle i ciągle mnie męczy . Na skurcze bardzo dobry jest magne b6 biore całą ciąze i ani razu nie mialam skurczow , przy weronce to bez przerwy do tego stopnia ze prawie chodzic nie moglam, ide sie połozyc moze uda mi sie zasnąc .
pozdrowionka kasia

reklama
dziewczyny ja polecam na zgagę coca-colę, mi pomaga ;D zawsze staramsie mić w lodóweczce w razie jakby co
anika prześlij mi troszkę tej energi mailem :)
zuzaczek czekamy na nowe dowcipy ;D zawsze mi humorek poprawiają
wogóle powiem wam że bez tego forum to dużo trudniej by mi było znosić tą ciąże, oj coś zaczynam łapać jakiegoś doła chyba czas na spanie ;)

Do góry