reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

arabella taaaaaaaaaaaaaaaaa twoja teściowa ma racje taaaaaaaaaaaaaaa a moja teściowa jest miss urugwaju
przecież jak Misia nie chce to nie chce i już nie zmusisz jej, co smok ma do tego ??? ??? ??? moim zdaniem małą jeszcze nie ma ochoty na nowe smaki i już, Bogucha zuzaczka przeciez cycał hoho i nie chciał nic innego (mam rację babciu zuzaczku ;D )
arabella moja rada, nie wpychaj jej nic na siłę, nie to nie, a jak zgłodnieje to sama poprosi i da ci znać, przeciez dziecko ma instynkty bardzo silne i zagłodzić się nie da

reklama
Gaga, babcia twierdzi, że gdyby Misiula umiała ssać smoczka to piłaby z butelki. Srutututu
Ja się tylko martwię, bo ona nawet cyca nie chce, a teraz coraz cieplej. Żeby mi się dziecko nie odwodniło.
Wujek mojej koleżanki wciskał dziecku na siłę jedzenie, aż dziecko rzygało, a co wyrzygało to dalej wciskał. Skąd się biorą takie bezmózgi?!

Arabella, Gaga ma rację nie wciskaj jej nic na siłę, bo wtedy bedzie jeszcze gorzej. A gadanie o tym, że smoczek coś da, jest bzdurą. Mi się wydaje, że powinnaś pójsc do lekarza, ale nie tego co chodzisz zawsze i opowiada Ci dziwne rzeczy, tylko do jakiegos całkiem innego, który nie zna Misiuniu. A może teraz jak jest ciepło, to będzie chciała więcej jeść.

zgadzam się z martą niech ją zobaczy inny lekarz, a ile ona je na dobę ??? odwodniłaby się gdyby wymiotowałą, miała biegunkę, albo nie przyjmowała żadnych płynów, a przecież coś na pewno je, może twoje mleczko jest na tyle tłuste że ona po prostu nie jest głodna, przybiera ci na wadze ??? Mjka niby je straaaaaaaasznie dużo a przez ostatnie 2 tygodnie przybrała tylko 150g !!!

Moje Szkraby tezdużo jedzą ostatnimi czasy, a tez jakos strasznie na wadze nie przybierają. A własnie ile Misiunia zjada w ciągu dnia??

Dziewczyny, Misiula w ciągu dnia zjada, jak ma dobry dzień, około 4 łyżeczek czegoś. Serwuję jej kaszkę, owocki, kisielek, zupkę (to wszystko w różnych wariantach). Przez cały dzień próbuję ją czymś zadowolić i jak w sumie zje 4 łyżeczki to dobrze. Do tego cyc 3 razy przed spaniem (bardziej na zaśnięcie niż jedzenie). Jestem przerażona!
Byłam już u trzech lekarzy. Każą karmić. Powinna zjadać/wypijać ok. 1000ml na dobę
Na początku, jak wprowadzałam nowości, to zjadała tak 1/4 słoiczka, ale od miesiąca nic.
Przez ostatni miesiąc nic nie przybrała (nie wiem nawet czy nie schudła), a przedtem tak 350-400g na 6-8 tygodni

gaga tak wnusiu, masz rację. I czesć dzieciaczków ma wstret do innego papu. Po prostu tak maja i basta. jak Misia jest pogodna i spokojna to nie ma sie czym przejmowac. To nie tucz prosiąt tylko wychowanie małego ludzia :laugh:

reklama
;D ;D ;D

arabella może zrób małej kompleksowe badania i jak się okaże że jest wszystko ok, to dokłądnie jak zuzaczek mówi daj na wstrzymanie, i dawaj tylko cyca, a za jakis czas wprowadzaj inne jedzonko
a co to znaczy że lekarze każą karmić, to niech kurna sami spróbuja ją nakarmić

Do góry