reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

witam. dawno mnie tu nie było.
weronkazzz
user-offline.png
mi lekarz zalecił cebion podawać 2 razy dziennie po 6 kropel do mleka

reklama
Summerbaby 3 godziny spania? Cudnie. Mój MAciulka ostatnio śpi po 30 minut. Dzisiaj już też dwie takie drzemki zaliczył, ale po osatniej tak tarł oczy i ziewał, ze okropna matka nie podniosła, nie zabrała, tylko dała smoczek, pogłaskała po rączce i tak pojęczał 30 minut i usnął. Ciekawe na jak długo:-)
JA proszę o jakiś przepis, zeby moje dziecię nie jadło w nocy co 1,5 godziny. JA chyba znam przyczynę, ale nie wiem jak to zmienić. On w dzien je co 2 godziny, ale possie 5 minut i koniec, a w nocy chyba zbiera zapasy na dzień:szok:
Irrison u nas panie opiekunki to sobie całkiem dobrą wypłatę liczą. Jak pytał u mnie na osiedlu to około 1200-1500 dziewczyny płaćą i to jest tylko opieka nad dzieckiem, a nie tam jakieś sprzatanie, gotowanie itp. A złobek prywatny też koło 1000. Żyć nie umierać, więc my do instytucji babci od lutego się uśmiechamy i będziemy ją gościć od wtorku do piątku, do momentu aż się nie pozabijamy z tej miłości wielkiej. No ale kredyt trzeba spłacać:cool:
Jeszcze w życiu nie oczekiwałam kuriera tak jak dziś, niech on już przyjdzie i mi ten wózek przyniesie, bo cholery dostanę z Młodym w domu i będzie miał moje życie psychiczne na sumieniu:crazy:
A dzisiaj jeszcze usg bioderek. Zobaczymy co w bioderkach piszczy

I

Mój M. ma chore gardło, cyrk na kółkach… wizyta u lekarza, lekarstwa, ubiera maseczkę żeby młodego nie zarazić. Jezu, co z niego z hipochondryk, nie wytrzymam. W tym miesiącu był też zbadać cholesterol i dzisiaj poszedł do neurologa bo ma wrażenie, że mu drętwieje palec … z jednej strony fajnie że o siebie dba ale tak ogólnie to śmiać mi się chce – CZTERDZIESTOLATEK pełną gębą :rofl2::-D

summer moj 33latek maseczki nie zakladal i tolka ma gila po pas. wiec nie ma tego zlego ;)

domi moze probuj mlodego do upadlego w dzien przystawiac, co 5 minut na 5 minut, zeby sie w koncu najadl? to i pewnie na dluzej zasnie...

a ja sie zastanawiam nad pomoca czyjas w ciagu dnia tak ze dwa dni w tygodniu, na kilka godzin doslownie, zebym mogla na basen pojsc czasem nie w najwiekszy tlok albo glowe przewietrzyc lekko. ciekawe ile za takie cos by sobie ktos policzyl.... poki co licze na tomkowa cioteczna mlodsza siostre, ktora wolna dusza jest i tlumaczenia robi sobie zeby dorobic, to moze by z tolka dwie godzinki przysiadla od czasu do czasu :tak:
a potem zlobek, wyjscia nie ma, na szczescie pracujemy z tomkiem i jego mama w tym samym miejscu, heheh, i tam zlobek niedaleko jest tez, wiec na miejscowke zaczynam polowac juz dzis...

Ostatnia edycja:
domi jakbym moja widziała :sorry: co 2h w dzień, a w nocy hulaj dusza matkę obudź :-p u mnie kurier był, botki mi przyniósł :-D no i u mnie też pospane, Nina na rękach Laura jeszcze chrapie ;-)

Summerbaby ja mojego 28 latka (on se liczy 25), od 2 tyg. namawiam na podstawowe badania, bo chodzi i marudzi, ale gdzie tam, chyba sama umówię, zaprowadzę to moje 3 dziecko :-p

Weronika
super pomysł :tak: my na basen w sobotę z Laurą jedziemy, Nina do babci ;-)

Ostatnia edycja:
Irisson a ten kurier mojego stelaża do wózka nie miał?;-)
Weronka już próbowałam częściej to mój cwaniaczek się śmieje i nawet nie ma zamiaru ssać. :cool:
O Młodego też już słychać, coś jęczy, ale nawet nie zaglądam. Może jeszcze uśnie

u mnie państwowy żłobek okolo 400zł kosztuje, i to juz z wyżywieniem. ale nie wiem w sumie czy są tam długie kolejki....

weronka.... <3 ja co prawda sie nie poryczałam, ale mega wzruszylam, cudna ta reklama!

milionka
, super ze was wypuscili! :* zawsze to w domu lepiej. mam nadzieje że małego uda sie szybko wyleczyc..i ze Ty jakos dojdziesz do siebie:)

domi, my dzis tez mamy usg bioderek...i strasznie sie martwie, ale o tym juz wiecej w odpowiednim wątku

Mart,w sumie takiemu bobasowi wizyty na nfz sie należą nawet jesli rodzice nie sa ubezpieczeni, no ale wiadomo, ze i tak wymagaja ubezpieczenia tak jak i od ciezarnych ktore go wcale nie musza miec

coraz lepiej ogarniam moje bobo:) wczoraj w sumie tylko raz ryczała tak że ściany się trzesły, pod wieczór, przez 3godziny az mi głowa pękała...no ale w dzien byl mozna powiedziec spokój
a w nocy pobiła swój rekord! spała nieprzerwanie od 22 do 3.30 !

Ostatnia edycja:
Irisson ja też tak próbowałam i też odmówił współpracy:no: Kusi mnie, zeby na noc dziś mm spróbować i zobaczyć czy to coś zmieni:cool:

reklama
hahah Domi ja od wczoraj się z tym zamiarem czaję, tylko się boję, że ja się do tego przyzwyczaję i krótka droga do przestania karmienia cycem, a jeszcze nam zostało 66 dni do mojego deadline :-p

Mala Di
widzisz z czasem będzie łatwiej :tak:

Do góry