reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Exotic wszystkiego, co najlepsze na Nowej Drodze Życia! :-) Kochana ja się pytam gdzie schowałaś swój brzuszek? W życiu bym nie powiedziała, że jesteś w ciąży! Pięknie wyglądałaś, ogólnie bardzo urocza z Was para ;-)

MieMie bardzo mi się podoba, szczególnie łazienka. Super! ;-)

reklama
sempe, ja czekam na mamuśka jedzie na sygnale z pierwszymi pierogami z borówkami:-), jutro ważenie u gina, więc trzeba się dziś podtuczyć Ule i siebie:-)

Olga, Pani Jadzia to jest taki tajfun, że ona chyba nie sika tylko sprząta i ma swoje "sprzątaniowe fetysze" co mi się podoba, bo ja też tak mam. Ona ma kontakty i włączniki.

irisson, MieMie, jeszcze sie pytała czy to nie za dużo w naszej sytuacji:tak: tak na prawdę robota jak najbardziej warta większej ceny, u mojej teściowej bierze 10 zł za h, ale tam chodzi dwa razy w tyg i ma inne obowiązki: ugotować coś dla babusi (83 lata), bo moja teściowa nie gotuje tylko całe dni u Pacjentów, zakupy zrobić, pranie, pościel, takie bardziej codzienne obowiązki. Moja mama będzie ją prosiła o pomoc jak tata pojedzie do sanatorium bo z nim nie ma sprzątania, nic nie pozwala wyrzucić. Ostatnio mnie rozwalił, w piwnicy stara kanapa, a raczej jej części stoją pewnie z 10 lat. Rwał mi czereśnie i podstawił pod drabinę jedną z części tej wersalki, żeby było wyżej i równiej i mówi: "wszytko się kiedyś przydaje, a wy chcecie wszytko wyrzucać", dobrze, że mój M jest taki jak ja - jak najmniej rzeczy.

exotic, pięknie i nie ciążowo, ile Ty masz w brzuchu? ja mam 93 i myślałam, że mało:-)

marta, mojego M i mnie czasami biorą za rodzeństwo:-)

MieMie, bardzo gustownie i co dla mnie najważniejsze solidnie to wygląda. Kolory trochę nie w moim style bo ja kocham biel i pastele, ale szczerze miło by się mi u Was siedziało:-)

bejbi, to mieliście przygodę:-(

fajna taka Pani Jadzia, chyba sama się za taką rozejrzę, bo mój chłop ma teraz sajgon w pracy, a ja nie wiem czy w lipcu dam radę jeszcze cały dom ogarniać :tak:

Witam dziewczyny:-)
U nas rano padało chwilkę, jestem wściekła bo w końcu miało być hcłodniej a znów 28stopni w cieniu, ja niestety nie wydalam... zawsze źle znosiłam wysokie temp, przez niedoczynność tarczycy,a teraz to już w ogóle. W nocy nie mogę spać, budzę się co chwilę cała mokra, wycieram się, piję wodę, a potem wstaję na siku co chwilę. Ile ja bym oddała żeby ta burza w końcu i do nas przyszła.:baffled:
Exotic- rany, patrząc na zdjęcie w życiu bym nie powiedziała że jesteś w ciąży, świetna sukienka i ty ślicznie wyglądałaś, zero zmęczenia, samo szczęście wypisane na twarzy, GRATULACJE!!!:-):-)
Miemie- ami kolory się podobają, sama mam pokój w czerwieni i to takiej mocnej, wcześniej miałąm pastelowy fiolet i było dla mnie za nudno, teraz jest przyjemnie. ;-) Także dla mnie twoje mieszkanie na +:tak:
Olga- uśmiałam się z tego psa, ale co mu do głwy przyszło żeby po praniu lać:rofl2:

Co do masowania to i ja się masuję, używam oliwy z oliwek, robię to przy kąpieli sama. Małżon wraca tak późno z pracy że nie mam siły nawet nóg rozłożyć, a podejrzewam że taki masaż to by się skończył na innych przyjemnościach więc tym bardziej go nie prosze :)
Zastanawiam się co by kupić mojemu M z okazji dnia ojca, ale chyba skończy sie na jakichś czekoladkach, on jest z tych słodyczożernych więc to go najabrdziej ucieszy. A przy okazji i mi się coś dostanie;-)

Błonka, ja wiesiołek łykam od zawsze, na zaparcia dobra sprawa i oczyszczanie jelit :)

Exotic, ja bym w życiu nie powiedziała, że Ty w ciąży jesteś! Super wyglądałaś!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za opinie, to dla mnie ważne poznać zdanie kogoś nie aż tak mocno zaangażowanego w ten remont jak ja czy M.
Rzeczywiście domek będziemy mieli kolorowy - kuchnia optymistycznie zielona, łazienka bardziej stonowana, a ten bordo w salonie to mi się marzył, wydawało mi się,że będzie fajnie wyglądał np. wieczorem jak zapali się światełka. A jak do tego na ścianę powiesi się ładny, jasny obraz to już w ogóle....

Urządzanie to tak naprawdę ryzykowanie na całej linii, jeśli do końca nie wie się, jaki efekt chce się osiągnąć. Wydaje mi się jednak, że coraz bardziej zbliżamy się do ładnego kształtu tego domku i fajnych barw, zresztą jeśli kolory się nie sprawdzą, to się przemaluje za jakiś czas i tyle.

Ja właśnie przygotowałam do obiadu - kotleciki z karczku z cebulką i papryką, do tego ziemniaczki z koperkiem i jakaś surówka.

No i idę zabierać się za przygotowanie do tej nieszczęsnej pracy podyplomowej. Czasu coraz mniej...

Dzięki dziewczyny, że jesteście. Z Wami jakoś jest raźniej :tak:

MieMie, cudne te kolorki :) w ogole wszystko wyglada ekstra ;)

bejbi, no to ja nie wiem jak oni to zrobili:-D skoro wyslalas wczoraj o 9 a przed 13 jakos juz byl pan z tym u mnie:-Dale dzieki raz jeszcze;)
robili ci jakies badanka czy to grzybica czy cos innego? chyba powinni bo z tego co kojarze juz jakis czas sie meczysz, a tak by od razu dali lek na konkretna bakterie i byloby lepiej
i spróbuj moze wlasnie uzywac lactacydu o tym pH 3,5... ja po kilku tygodniach uzywania tego odczulam dużą ulge :)

usne zaraz na siedząco...

Ostatnia edycja:
M przyjechał i pokazał mi zdjęcia, to zaczęłam mieś wątpliwości, czy wszystko rzeczywiście ładnie wygląda, czy zgrywa się kolorystycznie i materiałowo. Jak myślicie? To zdjęcia łazienki, salonu i małego pokoju - mogę prosić o opinie?

MieMie - kolory super, ja takie bardzo lubię. Taki jak na ostatnim zdjęciu mam w kuchni i u Olka w pokoju.

Pani Jadzia to jest taki tajfun, że ona chyba nie sika tylko sprząta i ma swoje "sprzątaniowe fetysze" co mi się podoba, bo ja też tak mam. Ona ma kontakty i włączniki.

Asia, a Ty jesteś z moich okolic ? Jeśli tak to czy możesz się podzielić namiarem na panią Jadzię ?

mi polozna mowila zeby zaczela w 36 tygodniu dopiero, ale moze zaczne wczesniej bo tez cos mam problem z zaparciami, przez zelazo ;/

Błonka - jak moja gin kazała mi brać żelazo to powiedziała, żeby Biofer - bo po nim nie ma zaparć właśnie. A Ty jakie bierzesz ?

reklama
Błonka - jak moja gin kazała mi brać żelazo to powiedziała, żeby Biofer - bo po nim nie ma zaparć właśnie. A Ty jakie bierzesz ?

terdyferon albo tardyferon... takie rozowe tabletki, jak bylam teraz na wizycie to kazala odstawic na kilka dni i potem brac cos innego juz nie na recepte ale nie pamietam co, nie mam tej kartki przy sobie...

a chcialam sie Was zapytac jak radzicie sobie ze skurczami nóg? ja biore magnez, ale straszne ataki skurczy mam w nocy jak leze ;/ dzis chcialam rozchodzic to nie moglam wstac bo stopy mi jakos dziwnie wykrzywilo i bolało okropnie ;/

Do góry