reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Dzag - bardzo ladne sukienki ale to sa chyba do koscielnego a my mamy tylko urzedowy, myslicie ze moge tak wyskoczyc w bialej sukni ? ze to nie bedzie za bardzo? fajnie by bylo tylko czy do takiej inwencji ''slubu'' i ''wesela'' to bedzie pasowalo? tak, koniecznie szukam czegos odcinanego pod biustem w takim stylu ;)

reklama
Oczywiście że pasuje. Ślub cywilny nie przekreśla sukni białej czy ecru. Tym bardziej, jeśli będzie właśnie taka prosta a elegancka :-).

Hej dziewczynki, żyję, ale z ledwością i nie tylko przez upały. Telepie mną po fenoterolu, to jakaś masakra! Stałam się jeszcze bardziej zależna od innych, wszystko męczy, zasłabnięcia, doszły krwotoki, mdłości...generalnie wszystko co jest w skutkach ubocznych leków które biorę po powrocie ze szpitala. Ze skurczami troszkę ;lepiej, zmniejszyła się ilość, są łagodniejsze, krócej trwają, choć dziś nawet kilka mocniejszych było. Cały czas mam nadzieję, że się unormuje i dotrwam do szczęśliwego rozwiązania. Dzieciaki dostały w szpitalu sterydy- celestone na rozwój płuc. Troszkę mniej się po tym ruszały w brzuchu, ale już jest lepiej. W szpitalu chciałam wyskoczyć z okna, z czwartego piętra, nie wiedziałam co się ze mną dzieje, bolesne zastrzyki, drgawki całego ciała, skurcze, masakra..brrr. Oby już było ok. Poczytam Was kochane później, sił nawet na to brak :-(
Acha..z piersi leci mi siara..heh
Buziole miłego długiego weekendu :-D

Sopelek super, że jesteś już z Nami, odpoczywaj i się nie denerwuj :tak: tobie do donoszonej ciąży zostało tylko 8tyg. ;-) ale oczywiście życzę Ci 40tyg. :-p

Exotic super, że macie datę !! czerwiec ma "R", więc na bank szczęśliwy :-D:-D my też mieliśmy przyjęcie na około 30 osób, bardzo mile wspominam :tak: a potem planujecie jakieś większe dla rodzinki, czy raczej nie?

Dzag82 optymistko ! do połowy czerwca chciałaś pracować? w te upały? ;-) nie ma osób nie zastąpionych, ja też czekałam, aż przyjdzie moje zastępstwo i jak poszłam na l4 to myślałam, że będą dzwonić co pół h, a tu cisza...:-)

ja mam średni humor, strasznie mnie wczoraj mąż z równowagi wyprowadził, nie wiem skąd te chłopy są tak mało domyślne? :confused2: od tygodnia chodzę, jęczę, że jestem gruba, brzydka, myślałam, że się domyśli, że "po rozpieszcza"... taaa, więc mu powiedziałam, że jak taki jest pewien, że z nim zawsze będę to mu gratuluje optymizmu... hahah więc dziś jest foch, ale łaskawie z nim rozmawiam... może sknera chociaż na deser zabierze..
siedzę i zaczynam planować wyprawkę, niby mam "wszystko", ale kurde jednak do wszystkiego mi dużo brakuje :sorry:

Cześć dziewczynki, u nas kolejny dzień upału. Mała szaleje nocą, a dzień cisza chyba, że siądę i zapukam. Dziś przed nami obiad u rodziców i potem spacerek z nimi. Nasz Ed dalej chodzi w kołnierzu do soboty musi się przemęczyć. Te upały w czerwcu i lipcu to na pewno będę spędzać w domu i wychodzić wieczorem dopiero.

exotic, dobrze, że to nie ospa. Ja miałam taką sukienkę w style "empire" lub inaczej rzymskiej tuniki na ślubie bo uwielbiam takie obszerne ubrania, nie lubię jak mnie coś opina. Myślę, że jak najbardziej pasuje to na ślub cywilny.

dzag, no musimy się poumawiać na spotkanie w Krakowie, ja myślę powoli żeby się wybrać na dzień otwarty do szpitala, a z wyprawki nie mam nic. Bedziemy mieć pieniądze za m - c, to kupimy wszytko od razu.

sopelek, współczuje skutków ubocznych i nerwów. Ja nie mam żadnych ale ja biorę 2 tabletki na dzień, a Ty pewnie dostałaś w kroplówce końskie dawki. Tak jak mówi irrison Ty masz jeszcze 8 t, oczywiście ja też Ci życzę więcej.

irrison, no takie to niedomyślne:-) te chłopy czasami. Mój nawet o dziwo jest kumaty w tym względzie, codzinnie przypomina mi że muszę coś sobie wreszcie kupić, tylko za co. Ubezpieczenie samochodu w tym m- c, czyszczenie komleksowe tapicerki i klimy przed dzidzi, ahh i jescze w czewcu opłata za aplikację.:-(

Cały czas mam nadzieję, że się unormuje i dotrwam do szczęśliwego rozwiązania. (...)Acha..z piersi leci mi siara..heh
Buziole miłego długiego weekendu :-D
Kochana!moja kolezanka z pracy urodzila bliznieta 2lata temu, wlasnie wczoraj rozmawialam z Jej mezem. Mowil ze jak sie urodzily to razem mialy wage 1dziecka, po niecale 2kg,a teraz jakbys zobaczyla te dzieciaczki, parka chlopczyk i dziewczynka, maja az kuleczki w lokciach :D slodkie :) nie panikuj, lez grzecznie, jeszcze troszke i bedziesz miala Swoje dzieciaczki przy sobie :) z cyckow leci, ja sobie wkladki juz kupilam bo staniki ciagle zalane :D

Dzag - bardzo ladne sukienki ale to sa chyba do koscielnego a my mamy tylko urzedowy, myslicie ze moge tak wyskoczyc w bialej sukni ? ze to nie bedzie za bardzo? fajnie by bylo tylko czy do takiej inwencji ''slubu'' i ''wesela'' to bedzie pasowalo? tak, koniecznie szukam czegos odcinanego pod biustem w takim stylu ;)
ale super :)
jak najbardziej wloz biala kiece! absolutnie nie przeszkadza i bedziesz cudownie wygladala!! i ten styl z odcieciem pod biustem, ja juz widze jak slicznie bedziesz wygladala!!

a teraz Wszystkim dzien dobry :)
mialam zamiar dzis zrobic porzadek w papierach, kupilam nawet skoroszyty i koszulki, mam nadzieje ze wezme sie w garsc :)
sciagnelam muzyke powazna i jakos w dzien zaczelam sluchac, ale wlaczam tylko kawalki ktore znam, albo wpadajace w ucho
w niedziele chce pojechac do sklepu, byc moze kupimy lozeczko, chce poswiecic do 150f. musi byc koniecznie potem rozkladane jako lozko, licytuje tez przewijak z wanienka, znalazlam nowy, no i jeszcze patrze nad kolyska (zdaje sobie sprawe ze bedzie uzywana 5miesiecy), albo lozeczka turystycznego ktore ustawie na dole w salonie
i chce juz przygototwac sobie torbe do szpitala
no i chyba w zwiazku z tym wszystkim posiedze dzis w domku(mam wolny dzien) zeby nie wydac pieniazkow :D
no to milego dnia, bede zagladala!!

Ostatnia edycja:
Dziendoberek!!! Ja tez dzis wolne mam,nieplanowane,ale Remik kiepsko ciagle wiec wzielam urlop. I tak siedze i mysle coby tu z tym dniem zrobic. Pewnie posprzatam i juz na weekend bedzie spokoj, na obiad zupa warzywna na skrzydelku wiec w zasadzie samo sie robi no i to tyle co trzeba. Moglabym wykorzystac czas i przeglad ciuszkow zrobic dla malej, ale ja cholery dostaje jak mam sie za takie cos brac, nie znosze! Remika szafa tez pelna juz przymalych rzeczy i tak ciagle to odkladam, na "swietego nigdy" bo to najgorsze co musze robic! Ale Kruszki mi podpowiedzialas cos, co akurat z checia wykonuje, buszowanie po ebay'u:) Tez chetnie bym zakupila przewijak, wiec musze poszperac. Dzial z ciazowa odzieza mam szeroko omijac,nakaz tz:D Ale racja w sumie,bo juz tyle tego wylicytowalam a jeszcze dzis kolejne tuniczki maja przyjsc,wiec nie dziwota ze malz sie wzburzyl:) Tyle ze to takie fajne,ze ciezko sie opanowac:D No dobra,to zanim robota to ide troche polezec kolo Remisia:D

Sopelku biedny ty nasz, na pewno będzie dobrze. Bardzo ci współczuję wszystkich dolegliwości i stresów. Normalnie mi jest aż głupio że czasem narzekam, że mi źle, że brzuch ciężki, że upały męczą, że nie śpię, że noga drętwieje. Normalnie powinnam iść na klęczka do częstochowy że tak mi ciąża przebiega. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i wysyłam dużo dobrej energii.

Irisson mój też zero empatii. Codziennie się dziwi czemu nie śpię i pyta dlaczego? Albo dlaczego się źle czuję? Oni nie rozumieją że po prostu jesteśmy w coraz dalszej ciąży i będzie teraz już tylko gorzej a nie lepiej.

No ale teraz mogę sobie znowu ponarzekać co? ;-)
Znowu pobudka o 2 i koniec spania. Mój synuś właśnie wtedy jest najbardziej aktywny i mnie nawala w kość łonową - co świadczy raczej o tym, że się nadal nie przekręcił. Niewygodnie mi, nie mogę się ułożyć. Już raczej wersja standard. Poza tym dzisiaj ciąg dalszy sprzątania i prania. Pogoda dopisuje, więc wszystko schnie błyskawicznie.

W nocy wzięłam się za zakupy wyprawkowe na allegro. Można powiedzieć że kupiłam wszystko dla malucha jeśli chodzi o ciuszki na początek. Przemieszałam rozmir 56 i 62, z przewagą 62. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Co będzie to będzie. Chyba jutro pojadę wreszcie obejrzeć wózek i łóżeczko. Chyba naszło mnie wreszcie na zakupy :-) Tylko ile to wszystko kosztuje.

Witajcie dziewczynki postanowila sie przed praca oezwac;) niestety skonczylo sie moje 6 dni wolneg i czas wracac, naszczescie mam dzisiaj luzny dzien tak samo jutro bo szkole nowa osobe takze poobijam sie troszke i pogadam o dupce marynce :D

Irrison- Mielismy w planiekoscielny w przyszlym roku ale co z tego wyjdzie zobaczymy znajac nas to nie zdecydujemy sie juz by za rok na nowo wszytko0 szykowac nawet nei bedzie kiedy i czasu bo my w polsce nie mieszkamy.

Asia85- no dobra przekonalyscie mnie z ta biela hehe myslalam ze na cywilny to nie wypada:p

Kruszki- swietny przewijak z wanienka jest nowy w bootsie za 70 funtow z poleczkami i odprowadzaniem wody polecam, co do lozeczka to kupilismy na ebayu od polskiego producenta to nie jest takie z wersja lozka ale tez nie wiadomo czy po tych 2/3 latach bedzie sie tak nadawalo zeby jeszcze uzytkowalo a lozka nie sa drogie dzieciece wiec postanowilismy kupic za pare lat jak maly wyrosnie z tego.

reklama
Dziewczyny z góry przepraszam, że nie w temacie, ale potrzebuje pilnej porady:tak: Jakim kremem smarujecie sie przed wyjściem na słonce? ja kupiłam sobie ziaji 50 dla dzieci od 6 m- ca życia, myślicie, że będzie ok?

Marta, jak się zabrać za te zakupy?:-( ja tak nie lubię decydować, wybierać, szukać no na prawdę. Jaki rozmiar, jaki kolor, już czuję, że mnie to przerasta i jeszcze funduszu brak. Może ktoś za mnie skompletuje co potrzebne:-)

Do góry