reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

nie trzeba sie ustawiac po zadnej stronie, taki zwrot czesto pomaga w wyrazeniu zdania i tyle, a od tego wlasnie jest forum. I tak kazdy bedzie myslal to co chce. A co do grubosci Irisson to wiem ze raczej w ciazy sie tyje, ale nie wiedzialam ze az tak wczesnie ;-)Ja pod koniec dnia wygladam jak w 6 miesiacu, masakra:baffled: No ale coby nie gadac ze to "wiatry" to ide wlasnie zamieszac kapusniak:-)

Aia witaj po wojazach, zazdroszcze Ci wypoczynku, zwlaszcza ze ja kocham gory. Ale chomikuje jak najwiecej swojego urlopu zeby wziac przed zaczeciem macierzynskiego i tym sposobem posiedze w domu z maluchem 13 miesiecy. To oby do lipca.

reklama
LeRemi no właśnie ja mam wrażenie, że w drugiej ciąży będę ogromna, już mam brzuch porównywalny do 5m-cy, a cyckiem to mogę zabić :zawstydzona/y: no zobaczymy czy mi coś cukier wyjdzie, jestem tak przeziębiona, że w robocie to powinna mieć tampony w nosie tak mi kapie :baffled: do tego jestem tak rozkojarzona, że sama ze sobą wytrzymać nie mogę :szok: byle do wiosny, albo do weekendu, heh

moje cyce to jedno wielkie zero, w pierwszej ciąży miałam wielkie od początku, po zakończeniu karmienia zostało mi ledwo co i tak jest do teraz... za to brzuch to mam jak wtedy w 5-6 miesiącu... masakra! rano jeszcze jakoś jest, ale wieczorem... muszę jakieś fotki zrobić, nie uwierzycie... i to nie to że jestem gruba, jestem powiedzmy "normalna", wyglądam po prostu jak w zaawansowanej ciąży... szczególnie po dzisiejszych plackach :p

Irisson, mi jeszcz cukru ginka nie zleciła, powiedziała że za jakiś miesiąc przy kolejnych badaniach. Cycki mam niczego sobie, z C skoczyłam na D. Brzuch taki pół najedzony, pół ciążowy. Narazie bez tragedii. Dziewczyny w pracy jeszcze nie wiedzą a brzuch nie jednoznaczny więc mam jeszcze chwilę luzu.

Aia pozazdrościć kondycji i udanego wypadu :-)

10tydzień kończę dzisiaj takim newsem, że właśnie pół godziny temu udało mi się po raz pierwszy wreszcie usłyszeć serduszko. Bije jak szalone około 160 na minutę. Jestem wniebowzięta. Mam mega banana i chyba nie zasnę.

Mart81 no rewelacja,zagladalam czesto z nadzieja ze juz uslyszalas, ciesze sie bardzo. Wiesz,glupio sie czulam bo ja ci w sumie polecilam ten konkretny model i troche sie martwilam ze nie dziala.

dziewczyny, w szpitalu w ktorym bede rodzila, czyli Princess Anne Hospital w Southampton telewizja Channel 4 krecila program o roznych parach rodzacych w tym szpitalu,rodzajach porodu,ewentualnych komplikacjach. po prostu wszystko na zywo,SUper dokument. Puszczali to co tydzien w tv. Mozna te programy ogladac na you tube, nazywa sie One born every minute. Moich znajomych pytali czy sie zgodza na program, nie chcieli wziac udzialu ;))

Juditka, przez myśl mi nie przeszło że to przez Ciebie bo mi taki detektor poleciłaś. Jeśli by nie działał to mógłby być popsuty i jaka w tym Twoja wina??? A poza tym tak czułam że jest za wcześnie, że muszę się nauczyć, że może dzidzia siedzi głęboko. A no i dzisiaj użyłam słuchawek. O niebo lepiej.

Dziewczyny pozwolę sobie zmienić temat :-D
Bierzecie już jakieś witaminy, suplementy? Co prawda wyniki krwi mam na razie w normie, ale zastanawiam się czy nie zacząć brać, bo jak zaczną wartości spadać to ciężko będzie uzupełnić braki...
No i do kiedy brać ten kwas foliowy. Folik mam do końca 1 trymetru i nie wiem czy dokupić?

Dziewczyny tylko spokój i zdrowy rozsądek nas uratuje.
Olga RaQ; ewa86 Popieram wasze zdanie w tym temacie :)

moje cyce to jedno wielkie zero, w pierwszej ciąży miałam wielkie od początku, po zakończeniu karmienia zostało mi ledwo co i tak jest do teraz... za to brzuch to mam jak wtedy w 5-6 miesiącu... masakra! rano jeszcze jakoś jest, ale wieczorem... muszę jakieś fotki zrobić, nie uwierzycie... i to nie to że jestem gruba, jestem powiedzmy "normalna", wyglądam po prostu jak w zaawansowanej ciąży... szczególnie po dzisiejszych plackach :p

Moje cyce to dwa balony. Czuję się z nimi fatalnie. Są już 2 rozmiary większe co najmniej.
A brzuch? W poprzedniej ciąży ważyłam tyle w połowie ciąży. Masakra...

Buziaki ślę wszystkim - jutro wyjeżdżam nad morze :)

reklama
sopelek, jeśli nie chcesz brać witamin to kup sobie kwas foliowy pakowany po 250 tabl, poproś w aptece o zamówienie jeśli nie będą mieć takiego (nazywa się po prostu "Kwas foliowy", jest z firmy Puritan's Pride), będziesz mieć na całą ciążę i czas karmienia piersią... ja mam jeszcze z poprzedniej :p
ja nie mam chyba zamiaru brać witamin, tak mi się wydaje, jakoś się ostatnio strasznie zraziłam do tego... na pewno jakieś omega3 będę brać, muszę właśnie coś kupić. ale witaminy i minerały - raczej sobie odpuszczę

a, fotki już mi mąż zrobił :) wrzucę jutro :) zobaczycie - masakra z tym moim brzucholem :p

Do góry