reklama
milionka, Mart dzięki za pamięć :* Z Manitą zdaje się wszystko ok. Obserwowałam ją uważnie przez cały dzień. Sińca nie ma, wstrząsu mózgu też nie, mam nadzieję, że spłynęło jak po kaczce.
Autentycznie wykończą mnie te jej akrobacje. Dzisiaj rozmawiałam z mamą i uparcie twierdziła, że i ja i mój brat byliśmy bardzo ostrożni, a ten mój żywioł zupełnie nic sobie nie robi z ryzyka Szalona głowa całkiem.
asia ja też nie daję Mani spać dłużej po 14...Od 3 mies. trzymam się sztywno 17 jako końcowej godziny drzemania i nie dłużej niż 1,5 h, obecnie koło 45 min. U nas kończyło się to problemami z uśnięciem wieczorem. Zresztą co się dziwić, jak dziecko wyspane;-)? Zresztą ja, jeżeli chodzi o schemat dnia przedpotopowa jestem. Mania ma ustalony rytm od ok 2 mies. życia (od kiedy przeszliśmy definitywnie na mm) i oczywiście ulega on modyfikacjom, ale generalny rys jest zachowany. Budzę i budziłam w razie potrzeby
Dobrego wieczoru
Autentycznie wykończą mnie te jej akrobacje. Dzisiaj rozmawiałam z mamą i uparcie twierdziła, że i ja i mój brat byliśmy bardzo ostrożni, a ten mój żywioł zupełnie nic sobie nie robi z ryzyka Szalona głowa całkiem.
asia ja też nie daję Mani spać dłużej po 14...Od 3 mies. trzymam się sztywno 17 jako końcowej godziny drzemania i nie dłużej niż 1,5 h, obecnie koło 45 min. U nas kończyło się to problemami z uśnięciem wieczorem. Zresztą co się dziwić, jak dziecko wyspane;-)? Zresztą ja, jeżeli chodzi o schemat dnia przedpotopowa jestem. Mania ma ustalony rytm od ok 2 mies. życia (od kiedy przeszliśmy definitywnie na mm) i oczywiście ulega on modyfikacjom, ale generalny rys jest zachowany. Budzę i budziłam w razie potrzeby
Dobrego wieczoru
Aia jeszcze chwilka i zaraz Ci Starszak będzie Młode budzić, Laura ciągle Ninę budzi, bo jak ona nie śpi, to co ma Nina się byczyć, trzeba się mocno namęczyć, żeby Starszak nie przypomniał sobie o słodko chrapiącej siostrze ;-) ale plus taki, jeśli Mania ma dobry schemat wypracowany, to Młode podepniesz i jakoś będzie
ah zapomniałam pisać, że dzisiaj na mojej trasie do pracy był wypadek śmiertelny, akurat musiałam coś dla klienta załatwić rano i się spóźniłam do pracy, jakbyśmy jechali o normalnej porze, prawdopodobnie byśmy się nadziali
ah zapomniałam pisać, że dzisiaj na mojej trasie do pracy był wypadek śmiertelny, akurat musiałam coś dla klienta załatwić rano i się spóźniłam do pracy, jakbyśmy jechali o normalnej porze, prawdopodobnie byśmy się nadziali
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia moja jak pójdzie spac o 18.30 to wstanie przed 5. Mieliśmy tak przez 3 mies teraz dzięki bogu zmiana czasu nas wyprostowała i moge pospać do 6 cóż za luksus
Mart81
Asia, spał prawie 3 h, a teraz normalnie od 19:50 śpi. Zobaczymy jaka będzie noc. Próbowałam go wybudzić po 2 godzinach to był nieprzytomny, sam się z powrotem układał na podusi.
Cześć Dziewczyny
Taka miała być piękna wiosna a tu dziś jakoś szaro... jak wy wszystkie czekam na słońce i wszystko odkładam byle do wiosny U nas od 2 miesięcy jedynie dwie dolne jedynki - reszty ni widu ni słychu ale tych przepraw z ząbkowaniem to nie zazdroszczę oby nas ominęły; tamte wyszły bezobjawowo. Mała jest co raz bardziej mobilna, szuflady wchodzą w ruch, kwiatki spadają a ziemia i śmieci wędrują do buziOdkurzanie albo zamiatanie i mycie podłogi - codziennie a wcześniej się to nigdy nie zdarzało i było o wiele czyściej niż teraz!!
Asia ty to nie przesadzaj teraz ze zbyt wczesnym kladzeniem jej spać bo jeszcze zacznie Wam wstawać o 5. Ja staram się żeby przed 20 spała i pośpi do 6,30-7,00.
Aia jak to fajnie sobie przypominać od początku.... ja trafiłam do pitala i było 2 mm chyba w 5 tygodniu. Kibicuję i ściskam mocno. Będziemy sobie przypominały te zmiany
U nas dziś jakiś dzień gościnny.... rano się leniłam a jak więłam się do pracy ta zaczęli goście mnie atakować heh a taki miałam zapał do pracy i tyllle planów... ale fajnie że czasem ktoś o tobie myśli
Taka miała być piękna wiosna a tu dziś jakoś szaro... jak wy wszystkie czekam na słońce i wszystko odkładam byle do wiosny U nas od 2 miesięcy jedynie dwie dolne jedynki - reszty ni widu ni słychu ale tych przepraw z ząbkowaniem to nie zazdroszczę oby nas ominęły; tamte wyszły bezobjawowo. Mała jest co raz bardziej mobilna, szuflady wchodzą w ruch, kwiatki spadają a ziemia i śmieci wędrują do buziOdkurzanie albo zamiatanie i mycie podłogi - codziennie a wcześniej się to nigdy nie zdarzało i było o wiele czyściej niż teraz!!
Asia ty to nie przesadzaj teraz ze zbyt wczesnym kladzeniem jej spać bo jeszcze zacznie Wam wstawać o 5. Ja staram się żeby przed 20 spała i pośpi do 6,30-7,00.
Aia jak to fajnie sobie przypominać od początku.... ja trafiłam do pitala i było 2 mm chyba w 5 tygodniu. Kibicuję i ściskam mocno. Będziemy sobie przypominały te zmiany
U nas dziś jakiś dzień gościnny.... rano się leniłam a jak więłam się do pracy ta zaczęli goście mnie atakować heh a taki miałam zapał do pracy i tyllle planów... ale fajnie że czasem ktoś o tobie myśli
Ostatnia edycja:
marcia331
Dzisiaj to chyba taki dzien byl, bo mnie Tymek tez spal dzisiaj prawie 3 h z tym ze przed poludniem. Wstal o 13, potem jeszcze pol godziny popoludniu zaliczyl jak ja bylam w pracy i grzecznie padl przed 20. Widac ze dzisiaj jakis senny byl caly dzien. Myslalam ze jeszcze nie doszedl do formy po chorobie, ale chyba taki dzien po prostu.
Eh przy tych 5 dniach goraczki Tymek wisial mi co chwila przy cyckach, bo skoro inaczej nie chcial mi plynow przyjmowac to musialam go chociaz w taki sposob dopajac. I teraz sie nie moze ode mnie odkleic. Zjadl dzisiaj tylko obiadek, kaszki nie chcial nawet tknac, bo mu mama zrobila jak akurat wrocilam z pracy no i juz nie bylo mowy zeby zjadl cos innego niz cyca. Juz mi zaczyna mama gderac ze go za bardzo do cyca przyzwyczailam i zaczyna mnie denerwowac.
Eh przy tych 5 dniach goraczki Tymek wisial mi co chwila przy cyckach, bo skoro inaczej nie chcial mi plynow przyjmowac to musialam go chociaz w taki sposob dopajac. I teraz sie nie moze ode mnie odkleic. Zjadl dzisiaj tylko obiadek, kaszki nie chcial nawet tknac, bo mu mama zrobila jak akurat wrocilam z pracy no i juz nie bylo mowy zeby zjadl cos innego niz cyca. Juz mi zaczyna mama gderac ze go za bardzo do cyca przyzwyczailam i zaczyna mnie denerwowac.
Mart81
Mój teraz od wielu dni śpi od 20 do 7 a najczęściej 8. Więc wypas. Tak naprawdę super nam ta zmiana czasu zrobiła. Potem pierwsza drzemka jest o 10:30-11, trwa do 2 godzin. Następna jest od około 14:40-15 zazwyczaj wtedy już na spacerze i zazwyczaj krótsza niż dzisiaj. Ale dzisiaj spacer był o 11, więc o 14:30 padł w łóżeczku i spał do 17:20.
reklama
MieMie, ja na smoczkach się niestety nie znam, bo mój Tymek bezsmoczkowy. I teraz mam nadzieję, że już tak zostanie. Ale wydaje mi się, że teraz jeszcze smoczek to coś normalnego. Ja bym dopiero przed 2 urodzinami walczyła gdyby dziecko nie wykazywało wcześniej chęci rozstania ze smoczkiem. Jak ze wszystkim - każde dziecko inne . Jak widać z resztą: moje smoczka nie tolerowało . Teraz mu nawet nie pokazuję tego urządzenia . Mart, MieMie, u Was mężowie się w końcu doczekali swojego "tata", a ja się "mama" nie mogę doczekać :/ Chyba się nie doczekam . Może zacznę go uczyć "Basia" .
Buuahha . No uśmiałam się nieziemsko. Jeszcze mi brakło w tej jego wypowiedzi więcej staropolszczyzny . No ale 40 stopni to hardkor. Chyba bym w środku nocy w piżamie do szpitala leciała, nie ważne czy to z powodu zębów czy czego innego ta gorączka. quote="malinka78"]dzisiaj w nocy nowy patent wymyślił młody i na siedząco do cycka się przystawiał, jutro pewnie na stojąco a do weekendu dojdziemy w biegu[/quote] . Czyli potem to już nuda będzie, bo inaczej to się już chyba nie da . Aia, to zamykanie oczu Bąbli jest nieziemskie . Ja ostatnio przez przypadek rzuciłam okiem na Tymka akurat w momencie kiedy z pionu zmieniał pozycję na poziom w dość energiczny sposób - po prostu prasnął plackiem na brzuch. I tylko widziałam jak się cieszy, puszcza łapkami, zamyka oczy i leci na brzuchol. Gdzieś tam w międzyczasie łapki wysunął do przodu i trochę zamortyzował to grzmotnięcie, ale oczy cały czas zamknięte . Mani na pewno nic nie będzie. A a propos tych teraźniejszych upadków... Teraz to pewnie jeszcze nic. Pomyślałam sobie dzisiaj co to będzie, jak te Bąble zaczną zaiwaniać jak króliki energizera i z takiego rozpędu bęcną o podłogę/ścianę/krzesło/drzewo...? :/ Fajnie Wam, że możecie powiedzieć "moje dziecko śpi od-do. Moje śpi od około 20:00 do... momentu jak go nie obudzę rano :/. Bidny jest, ale nie da rady inaczej. Jeszcze jakiś czas temu budził się sam koło 6:00 jak chwycił rytm, ale od dwóch tygodni przebudza się w nocy to i rano by dłużej pospał, a mama nie daje... A tak ogólnie - korzystanie z forum z mojego komputera w domu i w pracy to nadal udręka - z resztą jak widać... Nie mam ostatnio w ogóle czasu nie tylko na forum, ale ogólnie na coś innego niż Tymek, praca i obowiązki domowe, toteż spore tyły mam na bb :/. A to jedna awaria samochodu, a to druga, a to zakupy... Tymek przy tym bardzo cierpliwy, bo wszędzie ze mną po pracy jeździ . Dzisiaj patrzył jak pan samochód nam naprawia i chyba dzięki niemu udało się za free naprawić instalację gazową . Tak sobie myślę. Bo zepsuła się jedna część, okazało się - 4 dni po gwarancji :/. 4 dni temu akurat miałam termin w warsztacie umówiony, żeby naprawili, ale nie dojechałam - takie korki były w Krakowie. Ale facet pewnie spojrzał na Tymka na moich rękach, na mój stary zardzewiały i rozklekotany samochód - i powiedział, że pokombinują w papierach i na gwarancji mi to zrobią . Ani grosza nie zapłaciłam. Jupiiiii. tak więc, szykujemy się do weekendu w Pieninach i w Tatrach . A jutro jedziemy kupić fotelik. Taki dorosły. W tym leżącym już nie da rady ujechać z Tymkiem w spokoju dłużej niż 20 minut. Strasznie mnie stresuje to, że już nie będzie tyłem do kierunku jazdy, ale tego już chyba nie przeskoczymy :/katjusza pisze:Myślę, że jak te siekacze już wyjdą to Wiki przejdzie taki skok rozwojowy że wstanie i powie: "mamo takżem się styrał tymi zębami że spadam w kimono na 24 godziny i chatę macie jakby wolną!!"