reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

MAtko, jak ten czas szybko leci jak człowiek pracuje. Rano wychodzę o 7 ok.15-16 wracamy, lekcje, zabawa z Młodszym, kąpiele, kolacje, spanie i uuż jest 20, a ja normalnie jak dzieckopadam o 21. Ndrobiłąm tylko główny;-)
Asia cieszę się z super wyników
Oga jak dobrze czytć, zę jest lepiej.
Witam nowe dziewczyny.
U nas nic nowego, dzień za dniem. MAciej daje rade z babciami, my jakoś też. Teraz Młody śpi, obudzi się, pobawi i spacerek, bo słoneczko wygląda. iłego dnia Wam życzę

reklama
jeeest mam to przedszkole :)))) 250zł :))) super elastyczni, mała grupa, dużo pań, super warunki, no wypas :)) idę ją zaprowadzić w poniedziałek, obejrzeć, posiedzieć, ewentualnie ją zostawić :) pani przez telefon prze-kochana. jupiii :)

TAK TRZYMAŁYŚCIE KCIUKI ŻE WYTRZYMAŁYŚCIE :)
podaję jeszcze raz link do przedszkola :) http://www.przedszkole-kropeczka.pl/

Ostatnia edycja:
Żeby nie było że z ukrycia (irisson) właśnie Was przeczytałam ale nie chce mi się pisać :rofl2:
Olga super
Nowe witajcie. Mamy taki wątek o sobie odszukajcie może coś napiszecie więcej, pokażcie nam swoje dzieci w wątku zdjęciowym, pochwalcie się umiejętnościami i już będziecie swoje ;-) jak jeszcze pamiętacie i macie ochotę możecie nam swoje porodowe przygody opisać skoro nie znamy się z tamtego czasu ;-)

P1030326.jpg :-d:-d:-d

Olga super!!! Gratulacje!!! Cena myślę że rozsądna. No i najważniejsze że Natalia się wyszaleje, a Ty będziesz miała chwilę oddechu.

Rety Tymek od rana dał mi popalić. Dwa dni było już nieco lepiej, a dzisiaj od samego rana marudny że znowu nie wiedziałam co mam z nim robić. Miałam jechać do miasta załatwić kilka spraw, ale udało mi się go uśpić. Wolę żeby pospał w domu, bo jak go wsadzę do samochodu to pośpi tylko w drodze a jak go wyciągnę z samochodu do urzędu to będzie po spaniu. No trudno, pojadę trochę później. Albo mama mi z nim zostanie jak wróci z pracy.

Ehh trochę mi się sytuacja skomplikowała. Tak się cieszyłam tą moją popołudniową pracą i nawet fajnie mi się tam pracuje, ale trochę lipa wyszła. Miałam chodzić 3 razy w tygodniu po 3 godziny. Jak mnie wpisali w grafik to okazało się że zrobiło się z tego 2,5 godziny. A że dzieci nie było dużo zapisywanych więc wychodziło że praktycznie siedziałam tam tylko 2 godziny. Jak mi podliczyła wczoraj cały miesiąc to mi wyszło 700zl. Z czego 260zl muszę zapłacić do ZUS :baffled: a jeszcze wczoraj stwierdzili, że skoro tak mało pacjentów jest to żebym przychodziła 2 razy w tygodniu. Ale wtedy to już w ogóle mi się to nie będzie opłacać!!! Muszę szukać jakiejś innej przychodni. No i muszę z nimi w przyszłym tygodniu pogadać i powiedzieć, że w takim wypadku mi się nie opłaca i że będę szukała gdzieś indziej i jak mi się dni będą pokrywać to będę musiała zrezygnować. No chyba że mi coś więcej zaproponują, bo oni jeszcze jedną poradnie mają. No już sama nie wiem. Ehhh w końcu wyjdzie na to że jednak lepiej by było gdybym normalnie wróciła do swojej pracy..... I znowu mam doła z tego powodu.

irisson, łał, jesteś wielka :tak:
Olga, super z przedszkolem :-)

cześć nowe sierpniowe Mamy :-)

u mnie jakieś przesilenie, doła mam, praca idzie jak po grudzie, w domu tez mi się nic nie chce robić, chyba sobie kindla kupię na pocieszenie, bo ostatnio tylko czytanie książek mnie cieszy :baffled:

marcia, Hania kolejny raz obudziła się skoro świt, ostatnio o 5, o 6.30, o 6, dziś o 5.30... na szczęście po długim aktywnym poranku w kojcu i butli kleiku zapada w sen między 9 a 10 i dziś już z pół godziny śpi, i może potrwa to do 12 :) Natalia pochłonięta zabawą moim portfelem i kartami (wyjęłam te ważne i dokumenty). przenosi, przekłada, wyciąga, wkłada, układa w rządku na kanapie, na stoliku. jak patrzę na nią jak ona się zmienia teraz to przedszkole będzie wielką rewolucją :) domi, i reszta dziewczyn - dzięki - no musi być lepiej, napotkałam problem (ciągłe siedzenie w domu, stres i nerwy i udręczone rutyną dziecko) i na szczęście wymyśliłam i znalazłam rozwiązanie :)

co do Twojej pracy marcia to może znajdziesz jeszcze jakąś fajną przychodnię na popołudnia? może to Ci wyjdzie na dobre, kto wie :)

Marcia a ty ze szpitala na wychowawczym nie masz już zusu opłacanego? nie możesz umowy zmienić na umowę zlecenie/dzieło?

Karolina a widzisz, powinnam tak częściej pisać, ile się nagle zmotywowało :rofl2:

u nas ze spaceru nici, bo kropi i wieje, starsze wcina kaszkę z płatkami fit, młode krzyczy na misie, ja tak myślę czy iść dzisiaj na te puby, bo z jednej strony super fajnie, w końcu gdzieś wyjdziemy, dzieci ma kto zabrać, ale nie znam kompletnie męża kolegów z pracy, ogólnie to nikogo nie znam, jestem grubawa i jakoś tak mi moja samoocena trzasła, ale z drugiej strony chcę do ludzi, bo ile można gadać do dzieci, z dziećmi, o dzieciach? no nic, może informatycy nie są nudni :rofl2:

witajcie a ja mam dzis coco jambo od rana. Tymon urzadzil sobie pobudke o 4.30, zaczelo sie spiewaniem na caly dom, po pol godz stracilam nadzieje ze zasnie i wzielam go do siebie to sie zaczelo zwiedzanie lozka i walenie mnie reka po glowie, jak to sie znudzilo zaczal sie drzec, nakarmilam go, zasnal o 6 rano, o 6.20 wstala Majka oczywiscie jak to ma w zwyczaju przytulila braciszka na dzien dobry :angry: i jakby sie ktos pytal jak wydluzyc dobe to jest calkiem dobry sposob. Leb mi peka, ja nie wiem co z tymi dziecmi juz robic:baffled: czemu one nie chca spac?? przeciez to przyjemne jest:dry:

Poza tym Tymek mnie zaskoczyl dzis, bo rano pierewszy raz wstal nie przy jakiejs malej rzeczy typu zabawka czy pudelko, xczy tez przy pomocy siostry:-D a sam wstal przy kanapie na dwie nogi, nie nadazam za nim....
Jejku, ja nie wiem jak ten dzien bedzie wygladal, jestem absolutnie nieprzytomna... chybe bede kanapki jesc na obiad albo sie poratuje apapem bo serio mi leb peknie

Olga gratulacje dla malego przedszkolaka:tak::-)

Milego dnia wszystkim:-)

reklama
Natalia, Nastka I pozostale zakamuflowane serdecznie Was witam na głównym :-
Ja tak tylko na.chwile bo dla mnie standardowo wątek główny niemoŻliwy do nadrobienia :)

Do góry