reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Vusia jeszcze Zuzia ma chyba 4 i Gosha ale nie jestem pewna.

Dziewczyny gdzie mozna zobaczyc fotki ze spotkania Krakowianek?
Ale sie uśmialam jak przeczytalam historię pt" tropem zagubionej pieluszki" heh jak to bym nawet nie zauwazyla ze mi brak bo w ciągłym obrocie chyba ze 30 sztuk :-)

Chyba racja z tym odreagowywaniem, bo Staś zasnąl w drodze ze spotkania i obudzil sie w domu z rykiem co zdaza sie rzadko bo on wstaje pogodny z reguły i wył chyba z 10 minut ( dla mnie już kres). Za to po kąpieli, w trakcie, przy ubieraniu nigdy nie płacze i juz znowu kolejny dzień zasnął sam w łózeczku książkowo w 10 minut po kąpieli i karmieniu.

K8 jak sytuacja sie rozwinela albo zwinęła?
tzrymaj sie kobito, nie martw sie cos na pewno uradzimy zebys nie zwariowała.

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski
ja mam dwoje dzieci, dwa koty siedzace tylko w domu i jaszczurke.. i M.co tylko pracuje i w niczym nie pomaga :) to pod co sie kwalifikuje :)
dziewczyny za 12dni bede sobie spogladala na nasze piekne gory :) juz sie nie moge doczekac :) spedzimy tam 7dni, troszke Wam powiem ze drogi interes ;) ale czego sie nie robi dla tzw.odchamienia sie LOL

w wigilie bedziemy sie przebierac w stroje goralskie, pewno mnie spieni z czyms tesciowa, no na pewno bedzie bardzo rodzinnie...

u nas bardzo wieje, lekki mrozik chyba jest, zapomnialam sobie przyniesc z dolu wode niegazowana.. uschne w nocy :(

buziaki :*

Mam mocne postanowienie…wracam na ogólny J tzn podczytuję Was,ale nie mam kiedy poodpisywać wszystkim to wolę się nie odzywać…ech…ale musze się jakoś zorganizować i skupić…
No to po kolei:

Aia ja mogę polecić jeszcze tylko jedną rzecz…jest taka herbatka uspokajająca Hippa po 1 miesiącu. Działa świetnie,a zauważyłam po Biance,że ona czasami po prostu chce pić,szczególnie teraz jak już się kaloryfery włącza bo zima nadeszła.Moje dziecie czasami nie chce mleka a 150 ml herbatki wciąga nosem.

K8 polecam:
MUZYKA (DŹWIĘKI) ANTYKOLKOWA !!!! DOBRY SEN. (2847777515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo jakąś muzyke poważną…A czasami jest tak,że dziecko jest tak zmęczone,że nie może zasnąć i wyje…Może jednak za póżno go kładziecie…w każdym razie życzę wytrwałości…Bianka,np.: ostatnio w ciągu dnia zasnęła przy Iron Maiden J

Dzag ja bzycze jak Bianka zaczyna marudzić po kapieli :-D tak wiesz bzzzzzzzzzzz…..i dziecko ma mine pod tytułem: wariatka,ale zapomina o marudzeniu

Aga dobrze będzie…oczywiście,że najlepiej w domu.A Kubuś bardzo dzielny chłopak.

Kruszki jak ja zazdroszcze świąt w górach…Z moim niedoszłym meżem zawsze wyjeżdżaliśmy na jedne świeta w góry…albo Boże Narodzenie w Zakopcu,albo Wielkanoc w Wiśle…A teraz do Zakopca nie pojadę bo bym nie wróciła już do tego mojego męża-bałwana.

Słuchajcie wczoraj przyjechali Panowie czyścić piec gazowy w domu…Oczywiście mój cudowny mąż odkąd kupił mieszkanie nie czyścił pieca(czyli już 3 lata). Piec już zaczął zdrowo się dusić i się zawieszał to w koncu załatwił czyszczenie i słuchajcie…Koleś otwiera ten piec,patrzy na mnie i na dziecko,robi oczy jakby zombi zobaczył i mówi takim spokojnym tonem: „no niech się Pani cieszy,że to się nie zapchało do konca i nie wybuchło”.
Pyta się mnie potem skad wziął mąż jego numer.To mówię,że od teściowe z Pragi…A koleś:”acha to wszystko jasne dlaczego ten piec w takim stanie,Pani mąż jest chyba bardzo podobny do swojej mamy…”Zaczęłam się śmiać….bo już nie mam siły płakać…

No i koniec chwilowo pisania bo czuję,że tak powiem….smród ;-) idziemy się przewijać.

Dzag te ciasto na pierniczki to musi minimum noc w lodówce spędzić, ale możesz mieć rozrzut i trzymać go nawet 2 tyg., np jakby Ci za dużo wyszło, bo mi wyszło ponad 2 blachy kopiaste pierników :tak: a to z jabłuszkami jest kompletne, bez jajek, mąż zjadł wszystkie, ja jedno, moja mama 2, a ten w 2 dni 15 szt. :-) dobrze, że chudzina, to może coś krzepy nabierze :-D

Ratina masakra z piecem :confused:

K8 to narazie pierwsze kilka dni, po tym jak przez prawie 4 miesiące był kąpany o 22, to nie przestawi się w 3 dni. Ja myślę, że będzie ciężko, ale za kilka dni będzie lepiej. NIe ma innej opcji. Trzymaj się kochana. Każdego da się ustawić, tylko pewnie musi to trochę potrwać. A próbowałaś coś przestawiać z drzemkami w dzień? Może ta muzyka o której pisze Ratina, nie wiem sama, kombinuję.

Za nami cudowna noc. Mały zasnął w 10 minut o 20 (sorry K8 że o tym piszę), a potem pierwsza pobudka na cyca o 2:30, no i niestety (albo stety), usnęliśmy przy karmieniu, bo zawsze go odkładam do łóżeczka, i obudziliśmy się około 5 na następne karmienie, więc tylko wsunęłam cyca i spaliśmy dalej do 7, kiedy obudziła nas kotka skacząca po parapecie bo chciała wyjść. Ale i tak przez tą nieplanowaną sytuację ze wspólnym spaniem jestem cudownie wyspana. No i teraz też ucina sobie pierwszą drzemkę w leżaczku.

Ale piękna zima dzisiaj.

Tak w ogóle to mam na mp3 wszystkie płyty muzyki bobasa. Jak macie pomysł jak to powysyłać to się podzielę. To bardzo wycisza dzieci a i mi się tego dobrze słucha

reklama
Do góry