reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Więc tak: (wiem nie zaczyna się od więc :p)
Kachcha mi odpisała:
[FONT=&quot]Boże
[/FONT][FONT=&quot]13:44:46
[/FONT][FONT=&quot]jestem bardzo mile zaskoczona
[/FONT][FONT=&quot]13:44:55
[/FONT][FONT=&quot]az wstyd mi troche wiesz...
[/FONT][FONT=&quot]13:45:02
[/FONT][FONT=&quot]nie wiem co powiedziec
[/FONT][FONT=&quot]13:46:18
[/FONT][FONT=&quot]wlasnie czekamy na odpowiedz tez ze sklepu medycznego w radomsku ,czy znajdzie sie gdzies czujnik do naszego pulsu...
[/FONT][FONT=&quot]13:46:42
[/FONT][FONT=&quot]ja bardzo chetnie przyjme wasza pomoc, ale jak ja sie Wam odwdziecze?[/FONT]

i teraz są dwie propozycje:

albo zbieramy wiekszą sumę i przelewamy ja dla KAchchy na konto jak tylko mi poda - rozmawiałam z kilkoma z Was, ze mogę się tego podjać - oczywiście potwierdzając wpłaty od Was bez podawania ktora ile tylko - otrzymałam wpłatę np. 20 zł żeby każda z Was miała pewność, że Wasz wpłata do mnie wpłynęla i potem wrzucę potwierdzenie wpłaty łącznej kwoty już bezposredni do KAchchy na konto

albo opcja druga na privie podaje Wam konto Kachchy i każda wpłaca na własną rękę

reklama
milionka, jeśli nie sprawi Ci to większego problemu to według mnie lepiej by było przelać pieniążki Tobie, tak żebyś później zrobiła Kasi jeden większy przelew.

asia, no to super. Zazdroszczę :-p. Ja jakoś dam radę zrezygnować z Dominikanów, u teściów jest fajny proboszcz. Jak załatwialiśmy pozwolenie na ślub na Wiktorówkach to pogadaliśmy sobie z nim i tak strasznie się mu ten pomysł podobał, bo sam gdzieś spod Nowego Targu jest i po górach łazi :-). Ale i tak zazdroszczę :-D.

No, to widzę, że dzisiaj chyba wszystkie Dziećki jakiś gorszy dzień miały... Oby jutro było lepiej. A co do skoków rozwojowych, to ja się w tym gubię :-p. Dzieci urodzone przed terminem przechodzą skoki później niż w schematach. Tymkowi leci teraz 18-ty tydzień i teoretycznie powinien być na początku tego skoku, ale nic się nie dzieje (dzięki Bogu!!!:rolleyes2:), a umiejętności, które po nim powinien nabyć, nabył już jakiś czas temu :baffled:.

Ostatnia edycja:
Hehe, Dzag no wlasnie ja sie troche tak smieje,ze te skoki takie modne jak bunty:D No ale jakos sobie trzeba tlumaczyc "fochy" maluchow. Ale o dziwio moja urodzona tydzien po terminie Olivia idealnie sie w to wpasowuje:eek:
A my dzien dobry juz wszystkim mowimy. Beznadziejna noc,Mala sie domagala jedzenia dwa razy no i teraz o 6 kolejny i juz pobudka na dzien. Oczy na zapalki i juz gliwa mnie boli:mad:
Milionka ja bym tez byla za pierwsza opcja. A do kiedy by byla ta zbiorka?

A do kiedy chcecie? Tak w miare szybko np. Tydzien bo kachcha ma ta maszynke do konca miesiąca.
Jestem w szoku moje dziecko spalo dzisiaj bez przerwy od 21:30 do 7:30

LeRemi to widzę, że Twoja Olivka jak mój MAciuś ranny ptaszek. On oczka otworzył o 6.03 i przywitał dzień radisnym uśmiechem. Teraz ma pierwszą drzemkę.
DZag ja to tak bardzo nie przywiązuję się do tych skoków, bo myślę, ze to sprawa indywidualna. Przy pierwszym to nawet nie zwracałam na nie uwagi. Po prostu przyjmuję,że dziecko ma różne dni i myślę sobie jutro będzie lepiej:-)
Milionka ja dostosuję się do każdej opcji

to u nas gorszy dzien, a w zasadzie noc, i jeszcze na tomka padlo, w "tatowa" - 5 butli po 90 poszlo :szok:
jak tak dalej pojdzie to mi cyckow na noc nie starczy, a to takie wygodne...

milionka mnie tez wszystko jedno na jakie konto pojda pieniazki, wazne zeby kachna dostala je na czas :)

Domi no sa te nasze ptaszki ranne i widze,ze nawet potem o tym samym czasie pierwsza drzeme zaliczaja:) Ale Olivia czasem ma zryw ze do 7 pospi,ale to baaaaardzo czasem. Ja tez przy Remiku nawet nie wiedzialam o zadnych skokach czy buntach i tez dalismy rade. Teraz wiem i nie powiem,zeby mi ta wiedza jakos pomogla;) Ale przynajmniej jest na co narzekac:p
Milionka no to ja najwyzej przez kogos w Polsce przelew zrobie,bo za 3tyg dopiero zjezdzam,a to juz by bylo za pozno.

milionka, ja jestem za opcją jeden konkretny przelew z Twojego konta. Czekam na dane do przelewu :tak:

weronkazz, spóźnione życzenia urodzinowe, ale masz cudownych przyjaciół! super niespodzianka!
kładę zaraz młodego i jedziemy do lasu na długi spacer, pa dziewczyny!

hehe a u mnie żadnych skoków mam w domu anioła :))) wreszcie
A tak serio to te skoki przeplatają się ze sraczką, zatwardzeniem, kolką, ząbkowaniem gorączką poszczepienną i wychodzi na to że caly ten pierwszy rok jest do doopy z krótkimi okresami spokoju i to akurat z tego co pamiętam się zgadza :)) ale mi i tak już brakuje tego czasu po powrocie ze szpitala kiedy miałam takie kochane maleństwo w ramionach ech chyba się biorę za nowy model :rofl2:
Milionka ja chętnie przeleje do Ciebie

Ostatnia edycja:
reklama
KArolina to powodzenia w robocie;-) JA tam już patrzę na roczniaki i cały czas sobie myślę, ze już coraz bliżej, hura, bo mnie łatwiej z tymi starszymi;-)
LeRemi widzisz jaka symbioza między MAciejem a Olivką i chyba na noc też podobnie chodzą spać między 18.30 a 19.30;-)
To ja też czekam na numer konta

Do góry