reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

mart81, oj tam, oj tam! każdy ma chwile słabości - nie dołuj się ;-) zrób sobie w nagrodę coś zdrowego, nakryj pięknie do stołu i ugość sama siebie. Każdemu się zdarza zjeść śmieci.... niestety :wściekła/y:

asia85 - jak M. mówi że kupi to nie broń kobieto! Ale tak na poważnie to przy Twojej częstotliwości pieczenia i gotowania to urządzenie wymarzone, każdy kto ma to zachwala. Nie mówiąc już o tym, że wygląda świetnie w kuchni ;-)

młody śpi już trzy godziny, jak miło... spacer z rana dobrze mu zrobił !

reklama
hehe olka jest tak ubrana że nie da się szpilki do wózka wsadzić. Rajtki i body + bonusowe skarpetki jesienny polar kowy kombinezon cienki polarkowy otulacz wszystko w śpiworze z barana no i koc na wierzchu. Czyli chyba wszystko co mam w domu. :)) no ale ona na tarasie ze 3 godziny pospi i zmarzluch jest. Zresztą u nas zima dziś. Temp koło zera a ra o jak byłyśmy na dworze to na minusie było. Maks tez w kombinezonie dzisiaj jak wrócił wyglądał jakby się wykąpał na tym spacerze.

u mnie też około 0 dzisiaj, Młoda ma fajny kombinezon i śpiworek, więc spokojnie zasnęła w gondoli, a Laurka w nowych butach wszystkie kałuże zaliczała, fajny ma płaszczyk w kratkę i wyglądała jak prawdziwa panna :-) tatuś dał plamy i ubrał się względnie ciepło, ale oczywiście bez czapki, więc po godzinie wracaliśmy do domu, ehh jak znowu będzie chory to uduszę :sorry2:

Asia uważaj ! zrobiłam zupę z dyni - krem wg Makłowicza :cool: mąż zachwycony :tak: do tego babeczki, to co że z kartonika, ale cholipka 2h w kuchni mi zeszło :sorry2: a mikser kup, cena kosmiczna, ale faktycznie jakieś raty weźmiesz, to nie odczujesz :tak: ja kup też nie mogę usunąć, jak nie schodzi po 2 praniach, to wyrzucam, na szczęście 2 body wyrzuciłam dopiero :-p

Ostatnia edycja:
mart ja ubiorę grubszy kombinezon i ewentualnie polarkowy pajac pod a no i osłonę na go dołu założe maks tak jezdził przy -15 i ma sie dobrze

asia kupy zapieram od razu szarym mydłem i schodzi niestety nawet w środku nocy trzeba to od razu zrobic

hehe ciekawe w co bedziemy ubierac jak bedzie minus 10 :-)
Właśnie o to samo miałam spytać, jak przeczytałam co Kakarolina wsadziła do wózka ;)
U nas zimno, ale nie zimowo. Słońce pięknie świeci i sucho :) Spacerek zaliczony :)
Młody dzisiaj w chuście, bo w bagażniku zimowe opony zamieszkały. Łaziliśmy ponad 2 godziny, teraz M robi obiadek a ja się wyleguję z młodym na macie :)

Witajcie ja sie tylko melduje dalej bez kompa, nie wiem kiedy bede mieć z powrotem. Czytam was przez tel ale nie wszytsko dam rade nadrobić, tu na głownym za dużo wpisów.
Tylko sie chwale że pierwszy raz w życiu zrobiłam gołąbki i są całkiem jadalne ;) a z mniej fajnych rzeczy to mam do obrobienia dynie, prawie 8kilową kupiliśmy, zrobię zupe-krem jutro, część upiekę i będzie do tarty a resztę chyba zamroże bo jak tak cały tydz bym miała ją jeść to mi zbrzydnie zaraz..

miemie ja na wątku o szczepieniach napisałam moje perypetie z Tymkiem, podobnie zareagował po szczepieniu....

asia ja chodziłam na kolną z MAjką bardzo długo, niestety w pewnym momencie coś się stało i po każdej wizycie na basenie wracaliśmy z jakimiś choróbksami i to wszyscy, młoda, ja i małżon, a to ropne zapalenie gardła, a to zap oskrzeli, potem jakiś remont tam robili i przestaliśmy chodzić. Nie wiem czy to przypadek z tym chorowaniem czy nie ale sie zraziłam do tamtego miejsca. Potem jeszcze alergolog nam odradziła baseny z powodu AZS Majki, że skóra po basenie dużo gorsza no i koniec końców nie chodzimy już w ogóle na basen, może z raz na 3mies sie gdzieś wybieramy, no i latem taki ogródkowy;-)... żałuje trochę bo to świetna zabawa dla dziecka

aaa jeszcze w zimowym temacie- wklejam zdjęcie nowego mieszkańca naszego ogróka ;)

Ostatnia edycja:
powiem wam że po tych 3 godzinach zgrzana ta ola nie była nawet bym powiedziała chłodna. Ja sobie pomyślałam że nie wiem ile by mi musieli zapłacić żebym się przespała dzis na ławce nawet w tych warstwach co ona :-D
no i przy -10 mało ktora pójdzie na spacer. Widać to bo w zimie w parku znikają wszystkie wózki i tylko my zostajemy. Wczoraj trochę popadało i pustki nawet forumowe dzieciaki siedziały w domy
no i udało mi się przestawić dzieci. Ola własnie zasypia. Maks się kąpie ciekawe o ktorej wstają. Obawiam się że maks jak zwykle. Nienawidzę tej zmiany czasu. Człowiek przez tydzień chodzi niewyspania brry dobrze że idą święta. Po 1 listopada już można bąbki kupować :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry