reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Sempe a jesli beda chcieli odebrac mi dzieci jak odejde Tesciowa nienawidzi mnie do tego stopnia ze nie zawacha sie walczyc o dzieci zeby nie dawac pieniedzy Nie znacie jej ona sie nie szczypie np idzie do urzedu oklnie ludzi i zawsze udaje jej sie dostac to czego chce Jeszcze ja przepraszaja byle by tylko szybciej poszla i nie zwracala uwagi innych W sadzie tez by mnie zrownala z blotem ma kase wyszczekana gebe A ja co taka sirota z nerwica jeszcze I wygralabym ?

fląderko wiem ze niektóre rzeczy wydają się dziwne ale lekarze tacy są ja mam koleżankę która po zabiegu dostała przez 2 mc L4 ciążowe mimo iż ciąży nie było już dawno,świat pełen jest absurdów i niewytłumaczalnych rzeczy.

Włąśnie, jeśli chodzi o witaminy to to właśnie femibion najlepiej kupić :)
tylko są różne femibiony, nie kupujcie femibionu Natal 1 i femibionu Natal 2 (tych z podziałem na przed 12 tygodniem i po) bo to kupa kasy a mają bardzo ograniczony skład. z wszystkich witamin dla kobiet w ciąży ten zwykły femibion (Natal Classic po 60 tabl) jest najtańszy przy dobrym składzie. W tych femibionach 1 i 2 są dodatkowo kapsułki z DHA, a zamiast tego za 11zł kupcie sobie Linocomplex NNKT (olej lniany), jakieś omega 3, różne oleje w kapsułkach na zmianę, rybie lub roślinne, niskim kosztem dostarczycie sobie nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym femibionie jest ich i tak mało a na miesiąc kosztuje 55zł!

jeśli są mdłości to można prenatal complex, on ma dodatkowo wyciąg z imbiru, ale pytanie ile tego tam jest i czy to w ogóle podziała... sama mam mieszany stosunek do witamin, generalnie nie zażywam, najważniejsza zdrowa dieta, no ale w pierwszej ciąży trochę się jednak bałam zbojkotować zalecenia lekarza :p na razie tylko kwas foliowy biorę.

Acha, kwas foliowy poproście w aptece taki po 250 tabl. za 20zł, folik się nie opłaca bo 30 tabl. kosztuje chyba z 8zł a tamte 250 tabl. 20zł, i macie na całą ciążę i jeszcze zostanie, np. jest taki z firmy Puritan's Pride

Flądra wejdź sobie na stronę poronienie.pl tam masz o indukcji poronienia. Jak najbardziej się wywołuje poronienie i dziś jest to nawet wskazane źeby nie otwierać mechanicznie szyjki, ale musi to byc pod kontrolą lekarza bo on podje czopki. Lekarce chodzi o to pewnie o to, źe lek który się podaje w czopkach nie jest zarejestrowany jako ginekologiczny dlatego wcześniej jest zgoda pacjentki i tylko w szpitalu, a nie kaźdy szpital ma taką procedurę. W moim mieście w Kra tak wygląda poronienie w wojewódzkim szpitalu i uniwersyteckim, a i z chwilą puszczenia wiązadeł szyjki i otwarci jej w sposób naturalny, co objawia się krwawieniem wywołuje się zabieg.

W Uk wiem, źe normalnie kobiety dostają tabletki duostnie i idą do domu, jak mają duźe krwawienie to mają dzwonić po karetkę, jak nie to na wizytę czy się oczyściło. W Polsce lek ten jest podawany tylko źeby rozluźnić więzadła i nie zaszkodzić kobiecie donoszeniu kolejnej ciąźy. Dlatego moją obumarłą ciąźe przed podaniem leku opiniowało 3 lekarzy w tym ordynator, źeby nie być posądzonym o aborcję.

Moja rada nie rób nic na własną rekę,! Podzwoń jeszcze po szpitalach, przecież nie jeden jest w mieście i jeszcze jedno naturalne poronienie jest gorsze od zabiegu dla psychiki ale lepsze dla Twojego organizmu.

Sciskam

Ostatnia edycja:
witajcie kochane
Ja znów tylko wpadam witam sie i mam tyle zaległości ze głowa mała !!!!!!!!!!!!!!!! ale od paru dni męczyła mnie grypa żołądkowa , i do tego choróbsko sie przyczepiło także cały czas byłam w łóżku ledwo żywa!!!!!!!!!!!!! na razie jest juz OK, i mam nadzieje ze tak zostanie !!!!!!!!!!!!
wybaczcie ale postaram sie teraz juz być na bierząco bo az wstyd !!!!!!!!!!!

Flądra ja przy obumarłej ciąży dostałam chyba ok 4 tabletek poronnych aby własnie szyjka sie otworzyła sama a nie otwierać ją mechanicznie, no i takie działanie pozwala na samoiste poronienie, bo nie zawsze trzeba robić zabieg, a wiadomo nie ma zabiegu , nie ma ingerencji w macicy, i mozna starać sie szybciej o maleństwo !!!!!! po zabiegu mogą zrobić sie zrosty i póżniej mogą być problemy z zajsciem w ciązę !!!
trzymaj sie kochanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja nie biorę witamin tylko kwas na razie, z tego co wiem to do 12 tyg tak sie robi, a potem dopiero witaminki jak trzeba :)

aha dziewczyny czy Wy macie nadal takie objawy jak na początku ?????????????? Bo mnie juz cyce nie bolą, zrobiły sie takie flaczki, no i mdłości w sumie ustąpiły, no i sie martwię czemu tak szybko mi przeszło wszystko :( a do wizyty jeszcze 2 tyg !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny :) Ja również dołączam do grona przyszłych sierpniowych Mam 2012 :) Jestem w 9-tym tygodniu, to moja pierwsza ciaża i nie ukrywam, że wszystko mnie przeraża :) Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Chyba to nie jest odpowiedni watek ale tu najwiecej piszecie wiec spytam was o rade Moja mala ma sliczne krecone wloski tylko bardzo rzadkie Rano z tylu ma siano doslownie na glowce i sie skluszczaja Codzien musze rozplatywac I na wieczor sa sliczne loki tylko przez te loki widac jakie wlosy sa rzadkie I co z tym zrobic Juz jej obcinalam ale tylko optycznie wydawaly sie gesciejsze Teraz szkoda mi obcinac Niewiem sa moze dla takich maluchow jakies odzywki albo sprawdzone domowe sposoby zeby zagescic troche czuprynke

Do góry