reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

reklama
O mamo ale namieszali raza dawac raz nie dawac.:eek::confused2:Ja mojej nie daje bo jest w mleku które małej poadaje ,mam wizyte kontrolną za 2 tyg. to sie dopytam:tak:.A dzis poszłam do lekarza bo mała zaczeła kasłac ale na szczesie nic na płusach nie ma:tak: i dostałysmy syrropek na zaparcia bo ta kupa to ostatnio cięzko idzie :wściekła/y: i mam codziennie dawac sok pomaraniczowy z wodą.Co do kropelek to lekarz powiedział ze nie zaszkodzą do noska ale nie są konieczne bo ten niby katar to naturalne u niemowlaków.

WITAM PO DLUZSZEJ NIEOBECNOSCI
ALE MUSZE NAPISAC CO DZISIAJ PRZESZLAM
BYLAM Z MOJA KOCHANA NIUNIA W PRZYCHODNI NA BADANIU 6 TYGODNIOWYCH DZIDZI I WSZYSTKO BYLOBY OK - WAGA 4,160 WZROST 55,5 CM ALE GDY ZACZELA SLUCHAC BICIE SERDUSZKA TO ODRAZU PO MINIE LEKARKI ZROZUMIALAM ZE COS JEST NIE TAK :no: I ONA DOMNIE PO CHWILI ZE MUSI DAC SKIEROWANIE NA USG SERDUSZKA BO COS JEST CHYBA NIE TAK JAK MA BYC :-( ZE MOZE MOJA NIUNIA MA DZIURKE W SERDUSZKU , ALBO JAKIS KANALIK ZATKANY :-( A MOZE WSZYSTKO JEST OK ALE TRZEBA ZROBIC USG :no::no::no:
NORMALNIE RYCZEC SIE CHCE ZE NIEWYTRZYMAM:-:)-:)-(

Ania-anglia współczuje takich przeżyć, ale trzeba być dobrej myśli. Zrobią badania i na pewno wszystko będzie dobrze. Zobaczysz;-)

Malinka spóźnione acz szczere STO LAT!!! Miej dużo radości ze swoimi facetami;-)

A moja Gabi coś ostatnio się zmienia. Nadal próbujemy się jakoś zgrać. I w nocy nam jakoś wychodzi. Kąpiel, karmienie i spanie. Pobudka o 3-4 i potem o 6-7, żeby się pobawić z tatusiem zanim wyjdzie do pracy.
Ale gorzej w dzień:-( Mała śpi kiedy chce i nie mogę zaplanować zakupów czy spaceru. Ani umówić się ze znajomymi:-( Może to przez pleśniawki? Jak wy sobie radzicie?

A! Chogata! Moja ma tak samo. Je cycka prawego, lewego znowu prawego i dalej się wierci i płacze. Ostatnio dałam jej 20ml sztucznego mleka i zasnęła spokojnie. Całą noc miałam wyrzuty sumienia. Teraz uważam, że podawanie herbatki rumiankowej zaburzyło moją laktację. Zmniejszyła się ilość mleka a dziecko chce więcej. Od dziś pije więcej płynów i staram się zwiększyć laktacje. W nocy jak się obudzi głodna i poje jednego cycka to z drugiego odciągam laktatorem i trzymam w lodówce. Ratuje się w dzień lub przed spaniem jak moje dziecko wije się ze zmęczenia i głodu.

Witam
Życzę duzo zdrówka dla chorowitków
u nas ok, choć zimnym laktatorem załatwiłam sutki i parę dni bolało jak diabli.:szok:
Zaburzyłam sobie laktację szałwią, bo piłam antyseptycznie na zapalenie zebów i mleczko zanikało, teraz mam mlekopędna herbatkę i czytam u Was, że Dzidkom szkodzi, faktycznie zaczęłosię u Piotrusia stękanie przy robieniu kupki, a zazwyczaj nawet nie wiedziałam kiedy poszła.

ania-anglia mam miejmy nadzieję, że to na wszelki wypadek i nic się nie dzieje:tak:, my tez mieliśmy skierowanie na patologię dla Maluszka, jakby co, ale okazało się niepotrzebne.
Trzymajcie się , troche poczytam jak mi Pan Towarzyski pozwoli;-)
malinka wszystkiego najlepszego!!!!

Ostatnia edycja:
Ania-anglia współczuje takich przeżyć, ale trzeba być dobrej myśli. Zrobią badania i na pewno wszystko będzie dobrze. Zobaczysz;-)

Malinka spóźnione acz szczere STO LAT!!! Miej dużo radości ze swoimi facetami;-)

A moja Gabi coś ostatnio się zmienia. Nadal próbujemy się jakoś zgrać. I w nocy nam jakoś wychodzi. Kąpiel, karmienie i spanie. Pobudka o 3-4 i potem o 6-7, żeby się pobawić z tatusiem zanim wyjdzie do pracy.
Ale gorzej w dzień:-( Mała śpi kiedy chce i nie mogę zaplanować zakupów czy spaceru. Ani umówić się ze znajomymi:-( Może to przez pleśniawki? Jak wy sobie radzicie?

A! Chogata! Moja ma tak samo. Je cycka prawego, lewego znowu prawego i dalej się wierci i płacze. Ostatnio dałam jej 20ml sztucznego mleka i zasnęła spokojnie. Całą noc miałam wyrzuty sumienia. Teraz uważam, że podawanie herbatki rumiankowej zaburzyło moją laktację. Zmniejszyła się ilość mleka a dziecko chce więcej. Od dziś pije więcej płynów i staram się zwiększyć laktacje. W nocy jak się obudzi głodna i poje jednego cycka to z drugiego odciągam laktatorem i trzymam w lodówce. Ratuje się w dzień lub przed spaniem jak moje dziecko wije się ze zmęczenia i głodu.
witam się .Efe ja mojej tez podaję do picia herbatkę lub wode ale to nie zaburza latacji moze przez butelke bo ja uzywam Dr Brown's z taka rurka w srodku antykolkowe ponoć a ze smoka leci gorzej niż z mojego cycka.Te wiercenie przy cycku to kolki lekkie bo lekkie ale jednak.Wczoraj zaprosiłam znajoma pediatrę i się diagnoza potwierdziła ,czyli wracam do 15 kropli Sab Simplex do każdego karmienia.Wczoraj już było lepiej poszlismy spac o 23.
Miłego dani mamuśki ja ide jeszcze dogorywać :-)

witam
szalwi prz karmieniu nie wolno pic bo zaburza laktacje

Ania anglia nie martw sie na zapas bo to nie koniecznie cos złego,przerabiałam to z córami i dopiero od 3 lat nie jezdze do kardiologa a u takich dzieci późno sie do mykaja zastawki sa tez dziurki,które niekoniecznie swiadcza o wadzie serca,sama taka posiadam i nic sie nie dzieje,a usg wszystko pokaze

a co do wody morskiej w spraju,wydaje mi sie ze mozna stosowac u dzieci tylko ostroznie i nie za czesto,a patyczków do noska nie wolno wkładac

reklama
Witam sie porannie.I mam pytanko.Jak dlugo podaje sie ta cala witamine D? Ja mam razem z fluorem,dostalam jeden blister przy wyjsciu ze szpitala i myslalam,ze tylko tyle mam podawac ale jak bylam na wizycie kontrolnej tydzien temu to lekarka dala mi recepte i powiedziala,ze ja mam to podawac przez caly rok:szok:
Bylam lekko w szoku...bo myslalam,ze podaje sie pierwszy miesiac,gora dwa:confused2:
A moze zle myslalam??
Aha...i jeszcze cos...nie karmie piersia od samego poczatku ale caly czas pologu spie w staniku,wczoraj postanowailam go zdjac,bo stwierdzilam,ze juz teraz nic mi nie grozi(zaden nawal czy cos w tym stylu) i rano wstalam zalana :/ Myslalam,ze mam juz piersi calkowicie puste...znowu zle myslalam.Kobietki nie karmiace macie tez tak??

Ostatnia edycja:
Do góry