reklama
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
O mamo ale namieszali raza dawac raz nie dawac.Ja mojej nie daje bo jest w mleku które małej poadaje ,mam wizyte kontrolną za 2 tyg. to sie dopytam.A dzis poszłam do lekarza bo mała zaczeła kasłac ale na szczesie nic na płusach nie ma i dostałysmy syrropek na zaparcia bo ta kupa to ostatnio cięzko idzie i mam codziennie dawac sok pomaraniczowy z wodą.Co do kropelek to lekarz powiedział ze nie zaszkodzą do noska ale nie są konieczne bo ten niby katar to naturalne u niemowlaków.
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Ja tam na własna reke nie bede dawac podpytam lekarza.
ania-anglia
mama CLAUDII i ROKSANKI
WITAM PO DLUZSZEJ NIEOBECNOSCI
ALE MUSZE NAPISAC CO DZISIAJ PRZESZLAM
BYLAM Z MOJA KOCHANA NIUNIA W PRZYCHODNI NA BADANIU 6 TYGODNIOWYCH DZIDZI I WSZYSTKO BYLOBY OK - WAGA 4,160 WZROST 55,5 CM ALE GDY ZACZELA SLUCHAC BICIE SERDUSZKA TO ODRAZU PO MINIE LEKARKI ZROZUMIALAM ZE COS JEST NIE TAK I ONA DOMNIE PO CHWILI ZE MUSI DAC SKIEROWANIE NA USG SERDUSZKA BO COS JEST CHYBA NIE TAK JAK MA BYC :-( ZE MOZE MOJA NIUNIA MA DZIURKE W SERDUSZKU , ALBO JAKIS KANALIK ZATKANY :-( A MOZE WSZYSTKO JEST OK ALE TRZEBA ZROBIC USG
NORMALNIE RYCZEC SIE CHCE ZE NIEWYTRZYMAM:---(
ALE MUSZE NAPISAC CO DZISIAJ PRZESZLAM
BYLAM Z MOJA KOCHANA NIUNIA W PRZYCHODNI NA BADANIU 6 TYGODNIOWYCH DZIDZI I WSZYSTKO BYLOBY OK - WAGA 4,160 WZROST 55,5 CM ALE GDY ZACZELA SLUCHAC BICIE SERDUSZKA TO ODRAZU PO MINIE LEKARKI ZROZUMIALAM ZE COS JEST NIE TAK I ONA DOMNIE PO CHWILI ZE MUSI DAC SKIEROWANIE NA USG SERDUSZKA BO COS JEST CHYBA NIE TAK JAK MA BYC :-( ZE MOZE MOJA NIUNIA MA DZIURKE W SERDUSZKU , ALBO JAKIS KANALIK ZATKANY :-( A MOZE WSZYSTKO JEST OK ALE TRZEBA ZROBIC USG
NORMALNIE RYCZEC SIE CHCE ZE NIEWYTRZYMAM:---(
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Ania-anglia współczuje takich przeżyć, ale trzeba być dobrej myśli. Zrobią badania i na pewno wszystko będzie dobrze. Zobaczysz;-)
Malinka spóźnione acz szczere STO LAT!!! Miej dużo radości ze swoimi facetami;-)
A moja Gabi coś ostatnio się zmienia. Nadal próbujemy się jakoś zgrać. I w nocy nam jakoś wychodzi. Kąpiel, karmienie i spanie. Pobudka o 3-4 i potem o 6-7, żeby się pobawić z tatusiem zanim wyjdzie do pracy.
Ale gorzej w dzień:-( Mała śpi kiedy chce i nie mogę zaplanować zakupów czy spaceru. Ani umówić się ze znajomymi:-( Może to przez pleśniawki? Jak wy sobie radzicie?
A! Chogata! Moja ma tak samo. Je cycka prawego, lewego znowu prawego i dalej się wierci i płacze. Ostatnio dałam jej 20ml sztucznego mleka i zasnęła spokojnie. Całą noc miałam wyrzuty sumienia. Teraz uważam, że podawanie herbatki rumiankowej zaburzyło moją laktację. Zmniejszyła się ilość mleka a dziecko chce więcej. Od dziś pije więcej płynów i staram się zwiększyć laktacje. W nocy jak się obudzi głodna i poje jednego cycka to z drugiego odciągam laktatorem i trzymam w lodówce. Ratuje się w dzień lub przed spaniem jak moje dziecko wije się ze zmęczenia i głodu.
Malinka spóźnione acz szczere STO LAT!!! Miej dużo radości ze swoimi facetami;-)
A moja Gabi coś ostatnio się zmienia. Nadal próbujemy się jakoś zgrać. I w nocy nam jakoś wychodzi. Kąpiel, karmienie i spanie. Pobudka o 3-4 i potem o 6-7, żeby się pobawić z tatusiem zanim wyjdzie do pracy.
Ale gorzej w dzień:-( Mała śpi kiedy chce i nie mogę zaplanować zakupów czy spaceru. Ani umówić się ze znajomymi:-( Może to przez pleśniawki? Jak wy sobie radzicie?
A! Chogata! Moja ma tak samo. Je cycka prawego, lewego znowu prawego i dalej się wierci i płacze. Ostatnio dałam jej 20ml sztucznego mleka i zasnęła spokojnie. Całą noc miałam wyrzuty sumienia. Teraz uważam, że podawanie herbatki rumiankowej zaburzyło moją laktację. Zmniejszyła się ilość mleka a dziecko chce więcej. Od dziś pije więcej płynów i staram się zwiększyć laktacje. W nocy jak się obudzi głodna i poje jednego cycka to z drugiego odciągam laktatorem i trzymam w lodówce. Ratuje się w dzień lub przed spaniem jak moje dziecko wije się ze zmęczenia i głodu.
majaam
majaam
Witam
Życzę duzo zdrówka dla chorowitków
u nas ok, choć zimnym laktatorem załatwiłam sutki i parę dni bolało jak diabli.
Zaburzyłam sobie laktację szałwią, bo piłam antyseptycznie na zapalenie zebów i mleczko zanikało, teraz mam mlekopędna herbatkę i czytam u Was, że Dzidkom szkodzi, faktycznie zaczęłosię u Piotrusia stękanie przy robieniu kupki, a zazwyczaj nawet nie wiedziałam kiedy poszła.
ania-anglia mam miejmy nadzieję, że to na wszelki wypadek i nic się nie dzieje, my tez mieliśmy skierowanie na patologię dla Maluszka, jakby co, ale okazało się niepotrzebne.
Trzymajcie się , troche poczytam jak mi Pan Towarzyski pozwoli;-)
malinka wszystkiego najlepszego!!!!
Życzę duzo zdrówka dla chorowitków
u nas ok, choć zimnym laktatorem załatwiłam sutki i parę dni bolało jak diabli.
Zaburzyłam sobie laktację szałwią, bo piłam antyseptycznie na zapalenie zebów i mleczko zanikało, teraz mam mlekopędna herbatkę i czytam u Was, że Dzidkom szkodzi, faktycznie zaczęłosię u Piotrusia stękanie przy robieniu kupki, a zazwyczaj nawet nie wiedziałam kiedy poszła.
ania-anglia mam miejmy nadzieję, że to na wszelki wypadek i nic się nie dzieje, my tez mieliśmy skierowanie na patologię dla Maluszka, jakby co, ale okazało się niepotrzebne.
Trzymajcie się , troche poczytam jak mi Pan Towarzyski pozwoli;-)
malinka wszystkiego najlepszego!!!!
Ostatnia edycja:
Chogata
Mama Aluni i Dominika
witam się .Efe ja mojej tez podaję do picia herbatkę lub wode ale to nie zaburza latacji moze przez butelke bo ja uzywam Dr Brown's z taka rurka w srodku antykolkowe ponoć a ze smoka leci gorzej niż z mojego cycka.Te wiercenie przy cycku to kolki lekkie bo lekkie ale jednak.Wczoraj zaprosiłam znajoma pediatrę i się diagnoza potwierdziła ,czyli wracam do 15 kropli Sab Simplex do każdego karmienia.Wczoraj już było lepiej poszlismy spac o 23.Ania-anglia współczuje takich przeżyć, ale trzeba być dobrej myśli. Zrobią badania i na pewno wszystko będzie dobrze. Zobaczysz;-)
Miłego dani mamuśki ja ide jeszcze dogorywać :-)
witam
szalwi prz karmieniu nie wolno pic bo zaburza laktacje
Ania anglia nie martw sie na zapas bo to nie koniecznie cos złego,przerabiałam to z córami i dopiero od 3 lat nie jezdze do kardiologa a u takich dzieci późno sie do mykaja zastawki sa tez dziurki,które niekoniecznie swiadcza o wadzie serca,sama taka posiadam i nic sie nie dzieje,a usg wszystko pokaze
a co do wody morskiej w spraju,wydaje mi sie ze mozna stosowac u dzieci tylko ostroznie i nie za czesto,a patyczków do noska nie wolno wkładac
szalwi prz karmieniu nie wolno pic bo zaburza laktacje
Ania anglia nie martw sie na zapas bo to nie koniecznie cos złego,przerabiałam to z córami i dopiero od 3 lat nie jezdze do kardiologa a u takich dzieci późno sie do mykaja zastawki sa tez dziurki,które niekoniecznie swiadcza o wadzie serca,sama taka posiadam i nic sie nie dzieje,a usg wszystko pokaze
a co do wody morskiej w spraju,wydaje mi sie ze mozna stosowac u dzieci tylko ostroznie i nie za czesto,a patyczków do noska nie wolno wkładac
reklama
Witam sie porannie.I mam pytanko.Jak dlugo podaje sie ta cala witamine D? Ja mam razem z fluorem,dostalam jeden blister przy wyjsciu ze szpitala i myslalam,ze tylko tyle mam podawac ale jak bylam na wizycie kontrolnej tydzien temu to lekarka dala mi recepte i powiedziala,ze ja mam to podawac przez caly rok
Bylam lekko w szoku...bo myslalam,ze podaje sie pierwszy miesiac,gora dwa
A moze zle myslalam??
Aha...i jeszcze cos...nie karmie piersia od samego poczatku ale caly czas pologu spie w staniku,wczoraj postanowailam go zdjac,bo stwierdzilam,ze juz teraz nic mi nie grozi(zaden nawal czy cos w tym stylu) i rano wstalam zalana :/ Myslalam,ze mam juz piersi calkowicie puste...znowu zle myslalam.Kobietki nie karmiace macie tez tak??
Bylam lekko w szoku...bo myslalam,ze podaje sie pierwszy miesiac,gora dwa
A moze zle myslalam??
Aha...i jeszcze cos...nie karmie piersia od samego poczatku ale caly czas pologu spie w staniku,wczoraj postanowailam go zdjac,bo stwierdzilam,ze juz teraz nic mi nie grozi(zaden nawal czy cos w tym stylu) i rano wstalam zalana :/ Myslalam,ze mam juz piersi calkowicie puste...znowu zle myslalam.Kobietki nie karmiace macie tez tak??
Ostatnia edycja:
Podziel się: