reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Aha...i jeszcze cos...nie karmie piersia od samego poczatku ale caly czas pologu spie w staniku,wczoraj postanowailam go zdjac,bo stwierdzilam,ze juz teraz nic mi nie grozi(zaden nawal czy cos w tym stylu) i rano wstalam zalana :/ Myslalam,ze mam juz piersi calkowicie puste...znowu zle myslalam.Kobietki nie karmiace macie tez tak??
A może warto zaaplikować sobie tą tabletkę na zatrzymanie laktacji?? :tak:

reklama
witam
ja uzywam co jakis czas soli fizjiologicznej po 1 kropelce i własnie te suche babolki ładnie wychodzą. u mojej Alicji karmienie nocne sie juz unormowało praktycznie co noc tak samo się budzi, zasypia ok 21.00 potem ok2-3 karmienie i 0k 6-7 karmienie. więc nie narzekam.

moim jedynym problemem to wilczy apetyt a jesc za wiele nie mogę bo Mała ciągle ma jakąś wysypke

mi lekarz ginekolog zapisał jak chciałam przestac karmic tabletki tylko nie pamietam nazwy, bralam 3dni i juz mogłam spokojnie spać bez stanika

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam siem i ja:-D u mnie mleczko samo sie wysuszylo:-( wiec nawet specjalnie nie musialam chamowac laktacji.ja po tych antybiotykach co dostalam to poprostuz dnia na dzien co raz mniej sie w cysiach zbieralo choc ja chcialam odwrotnie:-(

aaaa!!!dzisiaj szczepionki:szok:ja sie bardziej boje niz moja Amelka:eek:

Witam sie i ja...:-D
U nas dzis sie zapowiada sloneczny dzien....

witam
ja uzywam co jakis czas soli fizjiologicznej po 1 kropelce i własnie te suche babolki ładnie wychodzą. u mojej Alicji karmienie nocne sie juz unormowało praktycznie co noc tak samo się budzi, zasypia ok 21.00 potem ok2-3 karmienie i 0k 6-7 karmienie. więc nie narzekam.

moim jedynym problemem to wilczy apetyt a jesc za wiele nie mogę bo Mała ciągle ma jakąś wysypke
Sempe,moja tez wstaje o takich porach,jak twoja alicja...a wode morska tez do noska stosuje...
No jak tez mam niezly apetyt,wlasnie sie zastanawialam czy to normalne? No i jak ja mam schodnac,jak ja ciagle bym cos jadla....ehh....

witam siem i ja:-D u mnie mleczko samo sie wysuszylo:-( wiec nawet specjalnie nie musialam chamowac laktacji.ja po tych antybiotykach co dostalam to poprostuz dnia na dzien co raz mniej sie w cysiach zbieralo choc ja chcialam odwrotnie:-(

aaaa!!!dzisiaj szczepionki:szok:ja sie bardziej boje niz moja Amelka:eek:

Azorek,bedzie dobrze,zobaczysz,to nie takie straszne....

Dobra i tyle sobie poklikalam bo mala kopsko uwalila i sie juz drze
Narazie...:-)

Ja takowe tabletki dostalam juz w szpitalu...a i polozna jak przychodzila nic nie mowila bym miala jeszcze jakies tabletki brac,tylko zawijala mnie bandazem i kazala chlodzic.I ja w dwa tygodnie po porodzie myslalam,ze pokarm zanikl...bo juz nic nie wyciekalo i w ogole..bardzo miekkie byly.Ale mimo to (chyba z przyzwyczajenia)kladlam sie w staniku...no a wczoraj postanowilam sie go pozbyc na noc i tu nagle...zonk:shocked2:

Hej Dzewczynki:)

Na wstępie sie pochwale,ze od 3 dni moja Natalka zasypia kolo 23.00 po karmieniu a wstaje dopiero o 5, a raz nawet o 5,30. Mam nadzeje,ze nie jest to chwilowe i tak juz zostanie:):),bo wreszcie moge sie wyspac:):). No ale nie ma nic za darmo! W nocy Nati spi,a i owszem,ale w dzień tylko podsypia 30min i juz wstaje. Ciągle che zeby sie nią zajmowac,wiec nie mam kiedy nawet zjesc! No ale cos za coś. Ja tam wole aktywne dni a przespane noce:)!

Co do witamin D i K. Mi kazali dawac wit.D tyle ile bede karmila piersią, a K do konca 3 -go miesiąca życia.
Jak sie karmi mleczkiem modyfikowanym to te witaminy sa juz w mleczku dlatego sie ich juz nie daje dodatkowo:). Tak mi powiedziano i tak tez czytalam:)

ja również podaję codziennie wit. D i K (są takie ampułki z jednorazową dawką - VitaD i VitaK i właśnie je podaję)

co do nocnych karmień, to nasza mała nadal woła jeść co 3 a czasem co 5 godzin, różnie; ale natychmiast zasypia, więc nawet oczu całkiem nie otwieram i po sprawie; w sumie to nie mogę narzekać, bo od początku Ninka dawała nam pospać w nocy; mąż się dziwi, bo nawet się w nocy nie budzi jak karmię i rano się pyta czy Ninka coś jadła;-) może ze 2 dni były takie "niewyspane", że chodzilam jak zombie, a tak spokój;
a w dzień jest różnie, malutka jest aktywna i czasem ładnie się sobą zajmuje, obserwuje co robię i jest grzeczna, a czasem trochę pokrzyczy; ale nie muszę już jej nosić i lulać na rękach żeby się uspokoiła; i bardzo lubi gdy do niej przemawiamy, robi wtedy takie mądre oczyska i słucha uważnie:tak: i robi dzióbek, jakby chciała dodać coś od siebie:-D

reklama
ja witaminy D samej nie podaje tylko mam CebionMulti,a w nim jest odpowiednia dawka,wiec na razie to plus witamina K do 3 miesiaca włącznie
Wiecie co to jest normalnie paranoja jak oni kaza podawac te leki. Ja mam podawac przez pierwszy rok 1kr dziennie witD do tego 3krople codziennie cebion multi i wit K:confused2::confused2::confused2::confused2:I teraz pyt kto podaje wlasciwie??Bo ja juz nic nie wiem:eek::eek:

Do góry