reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
gdzieś się wybierasz :confused:
Nie żaden wyjazd. Dziś zdajemy wynajmowane mieszkanko i muszę tam troszkę sprzątnąć...
Później jak będą siły to pójdziemy do kina :)

Dziś chyba większości nie będzie. Raz ze sobota, dwa że w końcu z mężczyzną można posiedzieć :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
byłam wczoraj wkoncu na tym usg nie słyszałam serduszka ale było widac ze bije to jestem juz spokojniejsza. a jestem taka zła bo szczerze mowiąć czekałam no to badanie miesiac a tak to zabardzo sie nic nie dowiedzialam strasznie zmierzły był ten lekarz. pokazał mi główke kregosłup nózki zdjecia zadnego nie dostałam:no:
tylko jakies winiki mi dał i nawet nie wiem co tam na nich jest. mąż chciał ze mną wejsc na badania to mu nie pozwolił bo powiedział ze nie ma czego tam szukac ajc i z gabinetu wyszłam bardzo zła az mi sie chciało płakac:no:

Jagna, naprawdę ci współczuję, co za bałwan z tego lekarza! Chyba nie byłas prywatnie?
I to że mąz n ie mógł wejść, przecież to ważne przeżycie i dla niego, ty dziecko nosisz w sobie, on może tylko popatrzeć na usg!!!!Co za debilny lekarz!

Witam i ja,
Jagna może po prostu poszukaj innego gina jeśli ten Ci nie odpowiada :/
Ja do swoje zastrzeżeń nie mam, dostałam na ostatniej wizycie książeczkę o zasadach karmienia piersią :p albo prywatnie się wybierzcie żeby razem posłuchać dzidzia

No a teraz ja mam problem co by tu zjeść na śniadanie... :-)

byłam wczoraj wkoncu na tym usg nie słyszałam serduszka ale było widac ze bije to jestem juz spokojniejsza. a jestem taka zła bo szczerze mowiąć czekałam no to badanie miesiac a tak to zabardzo sie nic nie dowiedzialam strasznie zmierzły był ten lekarz. pokazał mi główke kregosłup nózki zdjecia zadnego nie dostałam:no:
tylko jakies winiki mi dał i nawet nie wiem co tam na nich jest. mąż chciał ze mną wejsc na badania to mu nie pozwolił bo powiedział ze nie ma czego tam szukac ajc i z gabinetu wyszłam bardzo zła az mi sie chciało płakac:no:

Jagna nie wiem na jakiego kretyńskiego lekarza trafiłaś, ale ja bym stamtąd wyszła i nie zapłaciła. U mnie na każdym badaniu jest mój ze mną. Niezależnie czy było przez brzuszek czy od dołu i lekarka nie miała nic przeciwko, ani ta co chodzę cały czas, ani ta co robiła mi prenatalne. Wręcz robiła miejsce, by mój wszystko widział. Przecież wiadomo, że mężczyzna też chce w tym uczestniczyć. Co do badań no jak mógł ci nie wytłumaczyć. Przecież jakbyś wszystko wiedziała to byś do niego nie poszła.
Ja w czwartek otwarcie mojej gin powiedziałam, że dziś poproszę o zdjęcie maluszka i zaglądnięcie między nóżki jak się uda. Pomierzyła mi, wyjaśniła wyniki, bo tam dziwne struty były. I mam trzy nowe zdjęcia :-). A na koniec jeszcze porozmawialiśmy o szkole rodzenia i takich tam innych rzeczach co nas interesowało.
Nie wiem czy masz te same badania co ja, ale np.skrót BPD to głóka, FL - kość udowa, AC - brzuszek.

Przykro mi, że mąż nie mógł z tobą wejść.

EFBW waga dzidzi

Witam wszystkie mamusie!

Jagna ten lekarz to naprawdę jakiś dziwny, żeby męża nie wpuścić przecież on tak samo czeka na to USG jak ty, wiem po moim że nie może w miejscu usiedzieć. Co za brak szacunku! Mój gin jak się skupia na mierzeniu na USG to tez nic nie mówi, ale ja go zawsze ciągnę za jezyk i wszystkiego się dopytuję :happy:

Ja dzisiaj w domku sama, mężus pojechał do Wroclawia na zajęcia :-( i znowu się zacznie, bo ma zjazdy co tydzień. Na szczęście do czerwca i koniec.

Dzisiaj mam dzień porządków także odezwę się później papa!

Dziewczyny wskoczyłam na 5 kwiatek :happy::happy::happy::happy:
Ale się cieszę :-)

Jagna wspolczuje lekarze jak najszybciej go zmien bo bedziesz zalowac ze do takiego chodzisz i zamias miec radosc z ogladania dzidziusia ty bedziesz sie wkurzac
A tak poza tym witam sie bardzo slonecznie w sobotni ranek u mnie dzisw piekna pogoda wiec jest troche energii do pracy, trzeba posprzatac troche chalupke
Dzis w nocy snily mi sie straszne rzeczy naogladalam sie wczoraj wieczorem filmikow i pozniej glupoty mi sie snily
Pozdrawiam i zycze milego dnia

Witam sie i ja z rana..
U mnie dzis ZIMA i to niezla,od samego rana pada snieg i do niezly,ze swiata nie widac..
Jagna ty sie nie przejmuj tym ginem tylko znajdz sobie drugiego,takiego co ci wszystko wytlumaczy i mily bedzie,ja na swoja pania doktor nie narzekam,wszystko mi powie o co bym nie zapytala,a moj ze mna tez nie chodzi do gabinetu,tylko ze nie to ze p.doktor nie pozwala-lecz on sam nie chce,taki uparciuch,hi,hi....

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Dzis takie piękne słoneczko mnie obudziło aż się inaczej wstaje:-D ,ale zima nie odpuszcza trochę śniegu napadało przez tą nockę.

Jagna dziewczyny mają rację pomyśl o zmianie lekarza.

Do góry