reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

NATT a ja mam jeszcze takie pyt odnośnie tego ćwiczenia, o którym napisałaś. Bo jak ja opuszczam nogi to mnie straaasznie boli kręgosłup więc nie opuszczam nisko tylko do granicy bólu, czy tak może być?

ZYLCIA588 na pewno starówka - w niedzielę Zamek Królewski można zwiedzać za darmo, do tego przy Wiśle otworzyli super fontanny, Zoo - obok jest park linowy ale to chyba takich Maluchów jak nasze jeszcze nie kręci, Łazienki królewskie - i karmienie kaczek plus dużo pawi tam łazi, pola mokotowskie ale nie wiem czy to jakas atrakcja poprostu Park. Jeśli będziecie mięli czas to warto pojechac do ogrodu botanicznego w Powsinie i jeszcze można zahaczyć o Wilanów... oj nie wiem co jeszcze....
A co do dobrego jedzenia i taniego to na starówce jest Pierrogeria - pycha pierogi, my często z dzieciakami jeżdzimy do Jeffsa na pola mokotowskie albo do Lolka (tylko tam grill) też na pola, a poza tym to dużo fajnych knajpek jest w okolicach Kruczej/Zgoda/Chmielna (jeśli lubicie sushi to na zgody jest rewelacyjna knajpa "ryżowe pole" - ale tam nigdy nie byłam z dziećmi tylko się tam na randki z męzem urywamy jak ktoś się nam zlituje i z dziećmi zostanie ;) )

Ostatnia edycja:
reklama
Mju, bo to trza sie stabilizowac przy takich ćwiczeniach (przed Fr chodziłam 2 lata na Pillates, tam uczą stabilizacji mięśni głębokich), bo można sobie bube zrobić:(

Natt
, a ty jestes trenerka fitnes, cycuś?;-)

To taki magiczny termin.. Babeczka zawsze mówiła do nas "Stabilizacja, zaczynamy..."
Chodzi o napiecie właśnie tych partii mięśni głębokich. Jest to rewelacyjne ćwiczenie, angażuje m.in. mięsień Kegla. Dla Kobiełek wazna sprawa w kontekście późniejszych problemów z nietrzymaniem moczu itd. Ale moźe Natt ci wytłumaczy jak to robić, bo ja nie potrafię. Jak się dobrze ustabilizujesz to ci oczy z orbit nie wychodzą i nie trzaska krzyz przy takich cwiczeniach

natt, to faktycznie źle robiłam to ćwiczenie, bo ja tam w ogóle wyczytałam 2 ćwiczenia-pkt 6 :confused::-D no i robiłam 3 serie po 20-30 razy i pod koniec normalnie opadałam z sił, a takie proste ćwiczenia ;-) dziś jednak musiałam sobie odpuścić, bo czasu mi brakło, ale jutro poprawka :tak:
u nas dziś ładna pogódka, więc siedziałam z Mają na dworze jakieś 6h :szok: jutro też cieplutko, więc trzeba korzystać, bo od czwartku znów załamanie pogody :no: co za lato tego roku, a miało być gorąco :dry: oby nad morzem było ciepło, chociaż te 25 stopni :-p
piwonia, zdrówka dużo dla ciebie, bo widzę że cię nieźle rozłożyło
dobrej nocki dziewczynki ;-)

Wy mi tu o cwiczeniach a mi się nie chce:-)

ostatnio na imprezie tak tanczyłam ze w koncu nogi za szyje załozyłam tzn 1,5 nogi bo juz z lekka nie mogę dwóch i mostki robiłam:-) lubie się rozciągać:-)

sempe nie wnerwiaj mnie normalnie... nogi tak wysoko zadzierać... ja to chyba tylko w życiu płodowym i we wczesnym niemowlęctwie to potrafiłam...

po 13 śmigamy z Adamusem do lek., boję się co z tą bilirubiną; mam nadzieję, że wyniki już bądą; a jeśli bilirubina niska (<5) to nam lek. ma dać skierowanie do poradni szczepień w W-wie - na szczepienie p.gruźlicy, bo w naszej przychodni nie szczepią na to;

wow Sempe! niezła jesteś :-)
Andariel nie denerwuj się! na pewno będzie wszystko dobrze :-) Adaś jest super truper zarąbisty i już na pewnie nie ma tej bibicośtam ;-)

my dziś obudziłyśmy się o 9 i teraz z niczym nie mogę się wyrobić. od wczoraj Zosia przychodzi do nas w nocy koło 3 i zasypiamy potem gdzieś przez h. tzn Ł zasypia od razu (wczoraj nawet nie wiedział że Zoś przyszła). no i dziś se tak pospałyśmy ;-)
u nas taki wrzątek na dworze że jak wyszłam po podstawowe zakupy to się rozpuściłam. ciężko z bezblokiem w takie upały. ale wole upały niż zimnicę ;-) jutro ma być już trochę chłodniej.
milusiego dnia!!!!

Aga, a no mam papiery instruktorskie. jeszcze bedąc na studiach stwierdziłam,ze poniewaz mam bzika na punkcie fittnesu,to chce dla samej siebie podejsc do sprawy profesjonalnie...i tak tez zrobiłam:)
Mju,a ktora cześc pleców cie boli jak to robisz??? i oczywiście rób tyle zeby nie bolało. Warto tez znaleźc przyczynę tego bólu i może zmodyfikowac to ćwiczenie. Sport ,a nam wychodzić na zdrowie a nie pogłebiać istniejące kontuzje.

Co do stabilizacji,to niestety ot tak trudno to wytłumaczyć,trzeba pokazać. Oglednie mówiać chodz o pewnego rodzaju napiecie mięsni głębokich,ale to najpierw trzeba delikwenta pomacać i pokazać mu gdzie to jest i co ma czuc;-). Poczuć prace stabilizatorów mozna np jak cwiczymy na nierównej powierzchni( bosu czy cos w tym guscie...),albo chcac utrzymac równowagę na innych nierównościach. Jesli nie napniesz stabilizatorów to upadniesz,a jak napniesz to stoisz i jak dojdziesz do wprawy mozesz nawet wykonywac ruch. O! abo robienie przysiadu na jednej nodze-tez muszą działac stabilizatory....Moze cos rozjaśniłam tym bełkotem????

reklama
jejku, natt, po jakiemu Ty spikasz, bejbe;-)

my po lekarzu - bilirubina 5,5, więc nie szczepimy; za parę dni powtórka badania (niestety) i wtedy do poradni szczepień; hemoglobina na granicy normy - mimo suplementacji żelaza; no ale ogólnie jest dobrze, osłuchowo zdrowiutki ten mój synek;

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry