reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2009

reklama
Hello w fajniedziałek (za miesiąc już go tak nazywać nie będę)

Pragnę donieść że się mej Gabrysi ustawiło w końcu spanie (tfu,tfu) śpi już tylko raz dziennie, za to chodzi spać po 20 i śpi do 7.

Aga wyszło mi 12-13h na dobę.

Andariel chłopców też można fajnie ubrać. Teraz ta moda dziecięca jest na prawdę hmmm rozwinięta. Więc będziesz miała i tu pole do popisu ;-)

Kaśka fajnie że jesteś!
A co z Miką?

Never sesja tak ma że się kiedyś w końcu kończy :) Głowa do góry będzie git;)

Miranda niech wam szybko ten internet zakładają. Stęskniłam się za wami!

Mewa ja to nawet wiem jak już niby to sobie ułożyć tj. wstawanie, zawożenie, odbieranie itp. ale po powrocie z pracy też wolałabym pobawić się z Gabi niż stać w garach ale z moim to chyba tak dobrze nie będzie. Ale nie mam zamiaru tak łatwo odpuszczać. Będzie miał listę rzeczy do zrobienia zanim z pracy wrócę. Najwyżej szybciej będzie brat/siostra dla Gabi. Bo on do obowiązków domowych teraz ostatni. Ale jak mam wrócić do pracy to musi się to zmienić.
Gratuluje odstawienia Adasia. Miałaś z tym jeszcze gorzej że on był na cycusiu. Ale wierz mi teraz równie mocno cię potrzebuje jak nie bardziej:) A z tą pracą to dzielna jesteś i tyle. Z większą ilością dzieci też byś sobie świetnie dała radę!

Ja tez sie witam na szybciutko, bo za chwilke jak tylko Natka wstanie jedziemy po odbiór paszportów. Juz to odwlekam i odwlekam,ale w końcu trzeba bo stały pobyt J.nam musi załatwić a bez paszportow tego sie nie da...
takze czytam jedząc śniadanko co tam jeszcze dopisałyście od wczoraj i wpadne potem:)
Miłego poranka dla wszystkich Sierpniówek i Sierpniątek

Rety! jest 9.00 a Nati dalej śpi....Kurka jak trzeba cos załatwiac to ta zawsze ma melodie do spania!!!szkoda mi jej budzic...dam jej jeszcze 15min....o łaskawa ja:)-żeby tak ona kiedys o mnie pomyślała...marzenia.....

Ostatnia edycja:
dzień dobry!
natt - pozałatwiajcie wszystko co trzeba i miej to z głowy:)
u nas noc znów z przerwą na przewijanie i przebieranie, no ręce opadają... mała pospała do 7, tak więc już po śniadanku jesteśmy (ja kończę właśnie);
dziś pierwszy raz będę robić Nince zupę z fenkułem (ile się tego naszukał mój M.!), ciekawe jaka wyjdzie;
Efe widzę, że już serio odliczasz, ale tak sobie myślałam ostatnio, że gdybym nie zaszła w ciążę, też bym odliczała, bo od 10-03 musiałabym wracać; ale taki powrót z myślą, że za jakiś czas znów się przerwie z uwagi na planowane drugie bobo jest chyba do zniesienia - gorzej jak już masz np. 3 dzieciaczków i wtedy wiesz, że wracasz aż do emerytury, nie?;-)
no nic, lecę dalej;

witam i ja po weekendowo
musze w rytm wpaść bo szkoła sie zaczeła,a jedna na rano druga na popołudnie wiec mam godzinke i musze ja zaprowadzic,a mi sie nic nie chce,mroz za oknem trzyma
miranda fajnie ze sie odezwałss,bo sie codziennie zastanawiałąm jak tam wasza przeprowadzka i gratuluję Jagodzie,ze pozbyła sie pampka,ja tez mam postanowienie,ze od jutra mocno za Ale sie biore tylko jest kłopot bo ona nie chce do nocnika,ale mam tez nakładkę i bedziemy tego tez próbować
zdróweczka dla chorych dzieciaczków
pozdrawiam mamy,które zagladały po przerwie,fajnie ze udało sie jakoąś chwilke znalesc na forum

heloł

natt ale Ci fajnie Nati śpi przynajmniej od czasu do czasu, jeżu ja sobie mogę pomarzyć, Marcel mi w życiu tak długo nie spał :rofl2: dziś 5:50 pobudka, młody ma system że jak mama od razu nie wstanie to trzeba usiąść jej tym zasiusianym (czasem z inną zawartością ;-) ) pampkiem porannym na twarzy to wstanie na bank :-) masakra
a ! no i muszę się pochwalić że od wczoraj smoczek poszedł w odstawkę, a tak się tego cholernie bałam! bo miałam smokofana strasznego! ale myślę że jak pierwsza nocka udana to już z górki co? :-):sorry2:
Efe Ty sobie to na pewno dobrze poukładasz z pracą, nie martw na zapas
Mewa fajnie że dajesz radę
Ogólnie tak jak Was czytam to jeszcze bardziej chce mi się iść już do pracy hmm może to dziwnie brzmi ale mam poczucie że ucieka mi szansa na znalezienie pracy z każdym mijającym dniem :/ wiem jak ciężko w naszym mieście jest z pracą a tym bardziej jeśli w grę wchodzi zAtrudnienie matki małego dziecka DOłuje mnie to kapkę ;-)

Miranda miło Cię przeczytać, miłego zadomowiania się na nowym :-)

andariel co to jest fenkuł ??

Ostatnia edycja:
andariel co to jest fenkuł ??
hi hi hi, też się zastanawiałam kiedyś - to korzeń kopru włoskiego, wygląda jak krzyżówka dużej cebuli z cykorią (jak na moje oko) i ma odnóża zielone, takie jakby łodyżki; w każdym razie dostępny (choć nie zawsze, bo my długo szukaliśmy) w Piotrze i Pawle; nigdy nie jadłam jeszcze, tak na marginesie;

gratki z okazji oddydkowania Marcepanka!
a nie wiem czy Wam wspominałam, że jeśli chodzi o kciuk Ninki, to przez całe 2 tyg. pobytu w domu w ąwięta mała miała zakładany plaster na paluszek; po powrocie przestałam zakładac i okazało się, że małej już do niego nie ciągnie!!! i mamy spokój:-)nie sądziłam, że tak gładko pójdzie, bo ssanie miała już non-stop! a tu proszę:tak:

Ostatnia edycja:
Witam:-)

siedze z 4 dzieciarnii i chyba sobie nie posiedze:-) a tam mi się chce kawy!!!

Andariel fajnie ze Ninka juz palca nie ssie!
Miranda brawa dla Ciebie i Jaogody za odstawienie pieluch!! a jak tam się zyje w nowym domku??? duze macie?
maggie gratulacje tez dla Marcela!!

ale swietne postępy nasze sierpniowe babsy robią!!!

w koncu po 2tyg szukania mamy juz wakacje w czerwcu zabukowane lekko nie było bo z taką ekipą to mało jaki hotel ma takie duze pokoje!!!:-)

miłego dnia....

Matko dziewczyny ale wzięłyście sie za te swoje dzieciaczki o ja leniwa nu-nu .Gratulacje dla sierpiatek za postepy no i mamcie ,że przypilnowały .:-D
U nas smoczek to niby do uspania tylko ale myślałam ,ze do 2 lat poczekam i wtedy komisyjnie obetniemy czy coś.
Co do sikania to u nas ciezko bo Ala owszem siedzi ale zrobić nie chce nawet jak sie jej chce mocno ,trzyma a jak tylko gacie poczuje na doopce to zsika sie .A kupe to zrobi i zaraz leci trzymając sie za krok i mówi "pa-pa" a ja ku-pa ona sie cieszy i leci do przewinięcia .Ot tyle ...
Musze sie wziąć za nia bo inaczej cieżko .

reklama
hej - witam się chora:(
młoda mi całą noc wyła i do nas do wyra ciągle chciała.
no przez chorobę jej się przestawiło i tylko chce do nas, ale nie spać, tylko szaleć.
a ja padam...
obiad zrobiłam i zdycham, gardło boli, gorączkę mam a jeszcze goście mają przyjść...
eeeee....

Do góry