reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

No nie może się od nas odczepić....Gluty dziś ok, ale wczoraj były zielone - ściągam kilka razy dziennie i krople gentamecynowe mu wkrapiam i modlę się żeby przeszło...śpi ok, je ok - nie jest źle.
tyle że kaszle go niestety - na razie mokro - daje flegamine i zastanawiam się czy pulneo(to samo co elofen) włączyć??
Oby nie skończyło się 3 anty w tym miesiącu

Efe specjalnie dla Ciebie ;-) Radzę podgrzać wszystko trochę na początku - tak jak jest w przepisie aaa i mi trochę więcej mąki weszło i pierniczki piekły się tylko 6 min w 150 stopniach z termoobiegiem - są rewelacyjne!!!! Już miękną powoli ;-)
Wielkie Żarcie - Przepis - Pierniczki pyszne

Trzymajcie się, ja jadę do Krak ;-)

reklama
Bry ;-)

andariel cudna choinka ale mnie bardziej zachwyciła Ninka wpatrzona w drzewko :-)
ja sie w ogole boje myśleć o choince bo moja małpa pewnie bedzie sie chciała wdrapytac na sam czubek.... w ogole to mam katastroficzne mysli zwiazane z choinką..., ze leci, ze przygniata panne Małpę...

Piwonia - zdrówka dla Ali ;-)

o cyckach nie bede pisac bo...nie ma o czym :-(

lece usypiac Monię vel tsunami ;-)

miłej niedzieli i zdrowka dla chorowitków ;-)

pa

Magda ja bym dała ten Pulneo. Jak Zoche coś brało to zawsze lekarz nam zalecał i pare dni i było po sprawie.
Znajoma też mówiła, ze jak dzieciaki chore to daje im też pulneo i szybko dochodza do siebie i bez antybiotyków się obchodzi.

Kochane zdrówka dla tych Waszych chorowitków, mam nadzieje, ze na święta wszystkie szkraby będą już zdrowe.

Piwonia dobrze, że z Alą juz lepiej. Strasznie się o Was martwiłam.
Natt daj znać jak tam dzisiejsza nocka:-D My narazie nie planujemy zakupu nowego "dorosłego" łózeczka tylko myślałam o odkręceniu boku w tym łóżeczku i dokupieniu w ikea takiej barierki zabezpieczającej, no ale nie wiem czy młoda jeszcze nie za młoda:-D

My lecimy na sanki bo fajna pogoda, słoneczko świeci i tylko -6 jest:-D A później pojedziemy do moich rodziców na obiad bo nas zaprosili:-)
Więc życzymy udanej niedzieli

własnie mamy jakis kryzus,wstała po 30 minutach ze strasznym płaczem,wiła sie jak węgorz,dałam nurofen i znowu nam odpłynęła juz sama niewiem czy sie martwic czy nie,czy jest poprawa czy jej niema,wazne ze nie wymiotuje i nie ma biegunki
ale mogła byc cos dziabnąć i wypić normalnie bo ja juz włosy z głowy rwe,placze co chwilke i jestem strasznie nerwowa przez ta chorobe jej bo sie boje

witam niedzielnie

Andariel- ale nastrojowe zdjęcie, śliczna choinka i jak grzecznie Ninka sie wpatruje :-)

u nas wogole nieświątecznie, nawet stroika nie zrobimy bo w srode juz jedziemy do teściów a przyjezdzamy w styczniu wiec nie widze sensu, mam takie same obawy co do Adasia versus choinka co Ty Rubi względem Moni

Kasia- ja tez Elofen daje az do wtorku Adasiowi a ze syrop paskudny to czekoladką przekupiam, inaczej buzi nie otworzy- najgorsze ze chyba uczulony na czekolade bo jakies liszaje mu na przegubach wyszły

Piwonia- oby wszystko szybko wróciło do normy, co to sie z Alusia dzieje no, moze wirus?

Magda- i u nas ciagle katar ale bylismy dzis na spacerku, nawet huśtawke zaliczył Adalek, nie wyglada na chorego
mam nadzieje ze jasiowi wkrotce te gluty przejdą

Maggie- no to życzę zeby sie udało wyjść samej bez chłopków, a co to z siusiakeim Marcelkowym sie dzieje niedobrego?

wogole wszystkim dzieciaczkom, duzym i malym zdrowia, zdrowia- oby święta zdrowe były

My tez stosowaliśmy 2 razy przy przeziębieniu Pulneo i szybko zadziałał (choc nie na długo, jak się okazało);
rubi ja się również obawiałam co to będzie jak choinka stanie, ale jest całkiem dobrze; powiedzieliśmy Nince, że jak dotyka, to delikatnie i tak robi; podejdzie sobie, podotyka ludki choinkowe, pogada do nich w swoim języku, popyta nas "co to" i jak jej się już znudzi to odchodzi:)

Piwonia na pewno super, że biegunki i wymioty ustały, teraz trzeba by popracować nad tym, żeby malutka cokolwiek zjadła - najlepiej chyba jakieś płynne lub półpłynne rzeczy; próbujesz choćby strzykawką po troszkę do buzi?

Ostatnia edycja:
andariel - z Moniką tak łatwo nie jest... ona nie beirze zabawki zeby sie nia pobawic tylko np. rzucic nią, przewrocic itp. - dla niej na tym wlasnie polega zabawa - dzis w niewyjasnionych okolicznosciach zaginal drugi pilot... Monika bierze co ma pod reka i idzie...po drodze upusci, wyrzuci, wsadzi gdzies...idzie dalej - bierze cos innego.... anajciekawiej jest wtedy gdy sie jej czegos zabrania - wtedy nie odpusci :-(

Hej!
Iwonko mam nadzieje zę Ali coraz lepiej ciągle myśle o Was!Niech choroba szybko ustąpi!
I dla Wszystkich dzieciaczków także dużo zdrówka!Niech Święta bedą już zdrowe i radosne!!
Andariel pytałam co sie może dziać po szczepionce to mówili że goraczka że rączki mogą go boleć ale ja już wiem od czego to marudzenie itd bo idą mu kły na dole i u góry po prawej stronie!smoczka najlepiej to wogóle by nie oddał jeść kiepsko....No i mi powiedzcie ile dni ja mu moge ibum dawać???
Dostaje 2 razy dziennie po 5 ml raz przed południem i na noc.
No a Ninka przy pięknej choince ślicznie!!!A drzewko super i jak ja lubie takie ozdoby postaci widze jakieś mikołaje tak kurcze takich nie mam a szukałam bo same bombki mam!
No i widze że nie tylko ja ubolewam nad małymi cycuszkami:-D:dry: no ale Efe da każdej po trochu i będą wszystkie zadowolone!!;-)
Maggie daj znać czy kremik coś działa to może i ja go stosowac będę :blink:
Magda brawa dla Jasia oby jak najwięcej przespanych nocek!!!:tak:
Aga super że już jesteście w domku!!
Rubi mam nadzieje że choinka u Was jednak będzie co?No i oby jej Monika nierozebrała odrazu!:sorry2:

No ide małemu budyń zrobić
I będę szykowac kąpiel w wanience bo ją dziś odgruzowałam mam nadzieje że w niej posiedzi i wyć nie bedzie!
BUZIOLKI I DO JUTRA!!!

Malinko ;-) ja na zapalenie jamy ustnej dawałam Moni nurofen dla dzieci 3 razy dziennie po 5 ml. Bez konsultacji z lekarzem mozna podawać przez 3 dni...

a choinka pewnie bedzie tylko sie klocimy czy bedzie to choinka:
1. mała - żeby Moni nie zabiła jak sie przewroci
2. wielka - żeby Monia jej nie przewrociła...

hmmm....

reklama
rubi - a może jak Monia dotknie choinki i się przekona, że to to twarde i kłujące to wcale tak źle nie będzie?

ja już wiecej do Ikei nie jadę... człowiek jedzie pooglądać, a potem wrzuca niby wcale nie drogie drobnostki do torby i na koniec przy kasie czuje...zdziwienie; ale dla Ninki to raj był! tyyyyle zabawek, łożeczek do poleżenia, krzeselek do wyprobowania, garnków do pomacania:) i na zdjęcie z misiem się załapała - oczywiscie nie sama, bo miś w niej jakieś lęki wywoływał (z tatusiem ma); tylko "mojego" upatrzonegom łóżeczka na ekspozycji nie było, niestety;

Do góry