reklama
tyle tylko, ze istnieje duze ryzyko, ze zaaplikowana dawka bedzie np. za duza... i co wtedy? troche sie tego boje, bo znajoma tak wlasnie rodzila- czula sie jak na haju i nie wiedziala kiedy przec i co w ogole robic 

anet15
Mama Malgosi i Karolinki
ja tez pemietam jak bylo ,ze wzieli mnie wieczorem na porodowke(tez byly boksy)ale okazalo sie ze to jeszcze nie te skurcze,wiec lezalam tam sobie przez cala noc i sluchalam jak inne rodza(bylo ze 3 porody w tym 1 cesarka) to sie nasoluchalam,ze rono z tego wszystkiego zaczelam rodzic...
tylko,że ja tej drugiej kobiety nie widziałam ani ona mnie czasami tylko sie słyszałyśmy![]()
kaskax25
mama wspaniałej trójki
A ja ani skurczy, ani rozwarcia a wystarczy troche oksy i leci jak po sznurku. Z Kuba porod trwal 2,40 min a z mateuszem 5 godz 45 minja tez mam wywolywanebo rozwarcie mam ale nie mam skurczy
![]()
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
no to ja z 1 dzieckiem 20 minut z wszystkimi bolami wywolanymi.....2 uordzilam po okolo 2 godzinach chyba bez wywolywania boli a 3 ......5 minut.....skurcze wywolywane ale nie czulam niestety....
kaskax25
mama wspaniałej trójki
No wlasnie u nas jest taki anestezjolog ktory daje nie za duzo. Czujesz skurcze, a nawet lekko boli po to wlasnie zeby kobieta wiedziala co sie dzieje. Nie bylo tak zupelnie bezbolesnie, ale wiedzialam co sie ze mna dzieje, ze to juz np. parte a nie zwykle skurczetyle tylko, ze istnieje duze ryzyko, ze zaaplikowana dawka bedzie np. za duza... i co wtedy? troche sie tego boje, bo znajoma tak wlasnie rodzila- czula sie jak na haju i nie wiedziala kiedy przec i co w ogole robic![]()
reklama
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
No to szybkie laski jestescie,moj tez chyba nie trwal zbyt dlugo 5 godz i15 min.
no to ja z 1 dzieckiem 20 minut z wszystkimi bolami wywolanymi.....2 uordzilam po okolo 2 godzinach chyba bez wywolywania boli a 3 ......5 minut.....skurcze wywolywane ale nie czulam niestety....
Podziel się: