reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

ja tez mowie wszystkim dobranoc:tak:
Adas chyba spi na dobre,wczesnie cos dzis ale to chyba jednak szczepionka dziala

a ja ide salatke jarzynowa robic- ochota mi naszla

spokojnej nocy dziewczyny

reklama

My wróciłyśmy od babci, Oli wypieszczona. Zjadła i padła mi jak muszka.
Nie kąpałam jej dziś, bo nie chciałam jej męczyć, a tym bardziej budzić, bo później jest zmierzła jak osa i nie wiem czy łatwo by zasnęła. Zrobimy rano małe kąpanko i też będzie dobrze.

Cały dzień jadła mi dziś po 150 ml. Ciekawe czy będzie tylko 5 posiłków zgodnie z tabelką na mleczku. Chociaż znając Oli tabelka swoje Oli swoje. Poza tym na mleczku zawsze średnią podają.

Dobranoc dziewczyny :)))

witam wtorkowo i znowu nici ze szczpienia dzisiaj,musze czekać az do czwartku oby tylko lekarka juz wróciła
na polku zimnica,a tu trzeba na zakupy jakieś wyjść
ja dzisiaj lepiej tylko gardło mnie boli

witam i ja.do mnie chorobsko wrocilo-wezly chlonne mam jak pingpongi:baffled:Amelka ma zatkany nosek i charczy strasznie:zawstydzona/y::-(my na szczepienie idziemy 17 listopada mam nadzieje ze do tej pory minie jej katarek-choc tu pewnie i tak ja zaszczepia :/:dry:
u nas ciezkie chmurzyska wisza i juz pada i to zawiewa nie milo razem z wiatrem brrrrr:no: ostatnio czas na bb tylko na wyrywki mam bo amelka sie towarzystwa dopomina.ale podczytuje na bierzaco:tak::-) milego dnia i zdrowka dla wszystkich zycze

Witam się dziś słonecznie.
Jaka pełnia dziś była w nocy! Widziałyście mamuśki?

Moje dziecie wczoraj dało nam popalić. Darła się i płakała 2 godziny.:-(No w takie wysokie tony uderza teraz że hoho. Już mój stwierdził, że ją na przejażdżkę autkiem weźmie. Powiedziałam że dam jeszcze radę (jak to my kobiety jesteśmy wytrzymałe:sorry2:) po czym mój skarb walnął wielką kupę i zapadła błoga cisza. Zasnęła później na 3 godziny. Musiałam znowu budzić ją do kąpieli:-(. No a w nocy wstała o 2:dry: ale powiem wam że lepiej by mi się tak wstawało niż o 5. Mniej zaspana byłam i (.)(.) mniej bolały.

Iwonko ja też często myślę o Agusi i Maciusiu. Równie dobrze któraś z nas mogłaby być na jej miejscu. :-( A ty kuruj się bo pogoda paskudna i może ci się pogorszyć. Lepiej stłamsić teraz.

Witam.
Ja wlasnie czekam na efekt 3 dniowej przerwy w kupie, laduje w pieluche az milo slyszec:-DJuz sie balam ze beda musila mu pomoc no ale na szczescie kanalik sam sie przepchal. Cos czuje ze tak jak mati bedzie robic co kilka dni.:sorry2::sorry2:No w tej chwili az z pampersa wyplywa:szok:
Agusia trzymam kciuki caly czas za Maciusia i modle sie o jego zdrowko:-:)-(Musi byc dobrze:tak::tak:
Miloszek jak zwykle obudzil sie dwa razy w nocy, czasem budzi sie raz ale to rzadkosc. E i tak daje mi pospac, a pelnie widzialam Efe bo cos zasnac nie moglam.
Ups musze ratowac rogowke bo wyplywa z pieluchy!!!

Hej!
ja podczytuję - ale u mnie ciągle "szpital" w domu bo Anielka jeszcze leki dostaje i nie chodzi do przedszkola więc mam urwanie torby. Wczoraj dali mi tak popalić,że :szok: Obydwoje byli zmęczeni, żadne w ciągu dnia nie spało więc od 16 Antek już wył o kąpiel (mały gnojek jak tylko wylądował w wannie przed 18 to błogi spokój, uśmiech na ustach - normalnie inne dziecko - a wcześniej darł się jakby go ze skóry obdzierano), a Anielka wyła ze zmęczenia i o byle co płacz :baffled::baffled: myślałam, że zaraz między nimi zejdę albo wezmę i zostawię na pastwę losu :eek::eek: A po 18 Antoni błogo zasnął, Anielka zaraz po wieczorynce - a ja byłam tak padnięta, że nawet nie miałam siły się z "wolnego" wieczoru cieszyć :dry::eek::eek:

Ja tez myślę co tam u AGUSI i Maciejka.

A co do mleka to: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK CHUDE MLEKO! NIE MA I JUŻ!! Jak dziecko chce często cyca a je krótko to znaczy, że nie dochodzi do tego mleka II fazy - wtedy jeśli między karmieniami jest mniej niż 2h to trzeba podać tą samą pierś, chyba, że jest się pewnym, że jest opróżniona.
A poza tym to też są skoki rozwojowe kiedy dziecko rośnie i wtedy chce jeść więcej i to trwa tak z tydzień - my właśnie z takiego okresu wychodzimy.
A tu fakty i mity o karmieniu:
Mity dotyczące karmienia | Fundacja Mleko Mamy

reklama
witam:-)
juz 4 dzien Alicja zasypia o 21 i spi do 9.00:szok::-) z dwoma 10ciominutowymi przerwami na mleczko o 2 i o 6.

ja juz po cwiczeniach, rano zaraz po brzyduli cwiczę intensywnie 20min oby ochota i zapał mi nie przeszedł! Mąż wyjechał na 3 dni więc znowu sama z czwórką muszę sobie radzić!!
około 11.00 opatulimy się mocno i wyskocze na spacer.
Alicja kupki robi teraz tak 3-4razy dziennie a karmien nam wychodzi ok 7-8 na dobę takich po 7-10min ale jak ma ochote sobie cycysia ponuplać minutkę to jej daję:-) i nie liczę ile to razy

trzymam kciuki za Maciusia i wszystkie chorowite maluszki!

PS. od rana wczoraj do jutra nie mamy ogrzewania jakaś awaria! w domu mamy 18stopni jak dla mnie to zdecydowanie za zimno! ciekawe jak ja dzis wykąpie Alicje??:wściekła/y:

Do góry