reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
my też wróciłyśmy ze spacerku, zaraz karmienie, mała się stroić zaczyna i jeszcze kupkę dusi;-)

dziewczyny spróbuje opisać to ćwiczenie, choć mogę zagmatwać... otóż najlepiej je robić gdy dzieciaczek jest w samej pieluszce, na pleckach; wykonujemy je stojąc przy boku dziecka (przewijaka), z każdej strony osobno;

i tak gdy np. stoję po prawej stronie dziecka, to swoją prawą dłoń kładę na klatce piersiowej malucha, kciuk wędruje tuż pod cycusia (tak w połowie żeberek), lekko przyciskam a resztę palców kieruję do lewego ramionka dziecka (nie uciskam , tylko kieruję w tamtą stronę i kładę rękę na ciałku); i lekko przekręcam tym uchwytem ciałko od siebie; w tym samym czasie lewą dłonią przekręcam główkę maluszka w swoją stronę - chodzi o to by główka i ciałko zwrócone były w odwrotnych kierunkach; i tak trzymam parę sekund; zazwyczaj maluch protestuje, ale lekarka powiedziała, że to normalne i tak ma być;
nam kazała tak robić po 2 razy z każdej strony ciałka, 2 razy dziennie i powiedziała, że powinny być efekty po kilku tygodniach;
generalnie chodzi o to by rozciągnąć szyjkę w obie strony;

starałam się opisać dokładnie, jak macie pytania to piszcie, doprecyzuję wypowiedź;-)

witam..

Andariel, ja robię to ćwiczenie i masę innych, bo Remy odwracał głowę tylko w jedną stronę. Już widać postępy!

Ja weekend miałam ciężki, bo w sobotę mój mąż wlazł na drabinę i spadł z niej z wysokości 3 m na beton :wściekła/y: oczywiście do lekarza nie chciał pojechać, ale w końcu w niedzielę, jak już nie mógł się poruszać, zgodził się, żebym go zawiozła do szpitala.. Bogu dzięki, nic nie złamał i nie ma poważnych uszkodzeń wewnętrznych... widziałam jak spada, serce mi stanęło....

witam sie po weekendzie

wczoraj mielismy małą imprezke rodzinną a Julka była souer grzeczna, spałą 4 godz u babci na rączkach :szok:. Dopiero wieczorem zaczeła marudzić ale przynajmniej mielismy argument żeby wracac do domu :tak:

teraz też mała spi po spacerku a mi pierś wyskoczy zaraz ze stanika :eek:. Pogode mamy super, czuc chłodek jesienny ale słoneczko świeci i spacerowało sie bardzo przyjemnie :-):-).

Rano byłam u lekarza na kontroli po połogu dopiero. Zapytał czy dobrze sie czuje a ja na to że czasem przy karmieniu boli mnie jedna pierś a on na to że to minie :wściekła/y:. Już dwa miechy sie z tym męcze i nic? Jak widać lekarz mi nie pomoże ale może wy coś doradzicie??

megaczka ja też dopiero dziś wieczorem idę na pierwszą wizytę... mam lekkiego stracha... kurcze, w ciąży to człowiek chodził często, dbał o te sprawy ze względu na maleństwo i jego bezpieczeństwo, a teraz... no nic, trzeba się zbadać i mieć z głowy!

Gosia,no to mialas przezycie,wspolczuje serdecznie....
Nie ma czego sie bac dziewczyny....nie tak dawno chodzilysmy do gina,az za czesto....hi,hi....bedzie dobrze...;-)

hej dziewczyny:tak:

bylam dzis wczesnie na spacerku i bardzo dobrze bo sie zachmurzylo teraz,

znajoma ktora spotkalam podsumowala mnie zartobliwie ze widac ze mam male dziecko bo mam plamy od sliny na bluzce:eek: fakt ze sie denerwowal przy ubieraniu wiec po prostu wybieglam z domu, tylko kurteczke zarzucilam ale i tak porazka takie cos uslyszec, spojrzalam na siebie krytycznie w lustrze - katastrofa
juz sie umowilam do fryzjera na sobote

Andariel- dzieki za opisy tych cwiczen, Adas z kolei lewostronny wiec profilaktycznie bede robic

mam obiad z wczoraj wiec dzis sie tylko bawimy z maluszkiem- mata mu nie odpowiada, zachowuje sie jakby sie bal tych zwierzatek:eek: karuzelka na szczescie podoba mu sie caly czas

Mewa, moja też właśnie lewostronna;

mojej mata się podoba, a jaka radość gdy uda jej się - na razie zupełnym przypadkiem - pacnąć w wiszącą małpkę:-D ale i tak za długo na niej sama się nie bawi na razie - 20 min. góra, a potem już stęki i pokrzykiwania, żeby ktoś się dzieckiem zainteresował w końcu;-) no właśnie się zaczyna...

znów mamy ślinotok od soboty, piąstki wciąż mokre;

kurde, od rana boli mnie głowa (chyba ciśnienie), skusiłam się więc na kawkę;

cześć dziewczyny!
u mnie wszystko w porządku, Majeczka zdrowa, choć ostatnio coś mi popłakuje przy jedzeniu i krztusi się mleczkiem, bo za szybko wypływa, a czasami nawet przez chwilkę jakby nie oddychała-"zapowietrzyła się" i wtedy to dopiero jest ryk...
dziś było słoneczko, więc 2 spacerki zaliczone, chociaż później już słonko zaszło
w czwartek też ma być ładnie, to chociaż okna umyję
dziś Maja kończy 2 miesiące :-)
miłego wieczorku ;-)
moja Maja też lewostronna
matę też mam zamiar kupić, ale chyba trochę później, no i zaczęła się bardziej interesować karuzelką
ślinienie też jest u nas i dziś zaczęło się pchanie piąstek do buzi

Ostatnia edycja:
reklama
megaczka ja też dopiero dziś wieczorem idę na pierwszą wizytę... mam lekkiego stracha... kurcze, w ciąży to człowiek chodził często, dbał o te sprawy ze względu na maleństwo i jego bezpieczeństwo, a teraz... no nic, trzeba się zbadać i mieć z głowy!

a ja jeszcze nie byłam wcale bo nie mam jak,bo daleko mam do lekarza i nie mam z kim maej zostawić,a tak straszne kolejki i nikt nie przepuści niestety wiec czekam,aż mój bedzie miał wolne i moze sie wtedy na spokojnie wybiore

Do góry