reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam poniedziałkowo.
Pogoda taka sobie. Mała moja by pospała teraz ale nie może zasnąć.
Oooo właśnie sobie ulała. To może teraz pójdzie?
Deprechę mam jakąś.
Miłego dnia życzę.

Aaa teraz kupa. No nie wiem o której ja te śniadanie zjem dzisiaj.

Ostatnia edycja:
reklama
Azorek ja miałam tak samo jak Ty z malutką, poswięciłam jej więcej uwagi, do spania blokowałam, kładłam na brzuszek i odwracałam jej główke w drugą strone, jak trzymałam ją na rękach w pionie to tez odwracałam jej główke prawie na siłe i takie ćwiczenia codziennie po kilka razy i udało sie mała zaczeła sama odwracać. Musisz cwiczyc...

Mika Amelka jak spi to glowke obraca sama w lewo tylko za dnia naprezy sie (robi sie sztywna i staje na nogi:szok::sorry:) i glowe ciagle ma w prawo....sila tez probuje hehehe do momoentu jak sie alarm jej nie wlacza:zawstydzona/y:mam nadzieje ze sie poprawi i rehabilitacji nie bedzie jednak:tak:

a tak w ogole to dziendobry w pochmurny deszczowy i zimny(brrrrr) poniedzialek:confused2:juz mam w domku ogarniete i obiadek przygotowany.jeszcze prasowanko i moge odpoczac:confused2:to ja spadam i milego dnia zycze

Mika Amelka jak spi to glowke obraca sama w lewo tylko za dnia naprezy sie (robi sie sztywna i staje na nogi:szok::sorry:) i glowe ciagle ma w prawo....sila tez probuje hehehe do momoentu jak sie alarm jej nie wlacza:zawstydzona/y:mam nadzieje ze sie poprawi i rehabilitacji nie bedzie jednak:tak:

a tak w ogole to dziendobry w pochmurny deszczowy i zimny(brrrrr) poniedzialek:confused2:juz mam w domku ogarniete i obiadek przygotowany.jeszcze prasowanko i moge odpoczac:confused2:to ja spadam i milego dnia zycze
a może ma problem z napięciem mięsniowym, troszke sie naczytałam o tym w necie:sorry: dziecko jest sztywne, ma mocno zaciśniete piąstki, raczki sztywne że kłopot z ubieraniem, a jak jest u Ciebie?

witam się poniedziałkowo.

Ale mgla dzis w Wawie...ale na spacerek i tak sie wybieramy kolo południa.

Nati stala o 7 na papu,a potem zasnela i sala do 9.30. Ja w tym czasie poćwiczylam,wykapalam sie i terazjemy razem.Nati mleczko a ja platki owsiane tez z mleczkiem:)

Duzo zdrowka dla chorowitkow i anielskiej cierpliwosci dla ich Mamuś

hejka mamuśki:-) moja córa dziś w nocy postanowiła po karmieniu po 2 trochę sobie pogadać i pomachać kończynami... godzinę ją usiłowałam wyciszyć, głaskałam, szeptałam kołysanki, aż w końcu odleciałam... na szczęście sama jakoś w końcu usnęła i dopiero o 8 się na papu obudziła;

nasza mała również trzyma główkę chętniej z jednej strony (u nas akurat z lewej), lekarka pokazała proste ćwiczenie do wykonywania 2 razy dziennie; widać wtedy jak sie zachowuje ta druga strona ciałka - inaczej się układa rączka i nóżka; ale przyznam się, że zdarza nam się zapomnieć je wykonać:zawstydzona/y:

hejka mamuśki:-) moja córa dziś w nocy postanowiła po karmieniu po 2 trochę sobie pogadać i pomachać kończynami... godzinę ją usiłowałam wyciszyć, głaskałam, szeptałam kołysanki, aż w końcu odleciałam... na szczęście sama jakoś w końcu usnęła i dopiero o 8 się na papu obudziła;

nasza mała również trzyma główkę chętniej z jednej strony (u nas akurat z lewej), lekarka pokazała proste ćwiczenie do wykonywania 2 razy dziennie; widać wtedy jak sie zachowuje ta druga strona ciałka - inaczej się układa rączka i nóżka; ale przyznam się, że zdarza nam się zapomnieć je wykonać:zawstydzona/y:
a co to za cwiczenie? mozesz opisac?;-)

a może ma problem z napięciem mięsniowym, troszke sie naczytałam o tym w necie:sorry: dziecko jest sztywne, ma mocno zaciśniete piąstki, raczki sztywne że kłopot z ubieraniem, a jak jest u Ciebie?

hmmm no wlasnie czasem piachy zcisnieta ma mocno.ale przy ubieraniu nie mamy problemow.Amelka czasem jak ja na rekach trzymam to tak sie wypreza dziwnie jak by mostek chciala zrobic:eek:(w luk sie wygina troszke) ale lekarz sprawdzal i mowil ze nie widzi problemu napiecia miesniowego...ja juz glupia jestem.a w necie nawet nie czytam bo zawalu dostane heh:sorry:
Adrianel i ja sie chetnie dowiem jakie to cwicznko moze cos pomoze u nas?:tak:

reklama
Do góry