reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

moja mała była ochrypnieta,ale po dwóch dniach minęło w sumie samo
ale byłam z niąu lekarki bo sie wystraszyłam,dostała wtedy Pulneo i Cebion,tylko tym pierwszym strasznie pluła i jak byłam potem u lekarki to kazała nam odstawić
Ja tez po dziesiejszej wizycie dostałam cebion ( żeby flore w buzi zakwasic bo non stop pleśniawki ma) jak to nie pomoże to aphtin a w ostateczności nestatyne (wszystko trtzeba było kupić),do tego na goraczkę w razie W czopki.Mam jeszcze ten debridat ,którego nie podaje bo lepiej jest po probiotykach i na kolki sab simplex .O witaminach DiK nie wspomne nawet i już cała apteka gotowa:szok::szok::szok::szok:Uciekam bo se rady nie dają papapa

reklama
no rzeczywiscie apteka:shocked2:
Adas dzis w sumie pierwszy raz w zyciu dostal lek, troszke tego paracetamolu i spi jak zabity
a ta witamine D to jednak musze skads wytrzasnac bo chociaz w UK nie zalecja ze niby dziecko na sloncu sobie samo wytwarza, tyle ze tu wogole slonecznie nie jest!

dobranoc mowie
zjesc cos musze poki spi malenki bo jak przespal pol dnia to pewnie w nocy da popalic

spokojnej nocy dziewczyny

i w końcu wyszlyśmy na spacer o 16 i zrobił się z tego 2 godzinny spacerek; malutka spala jak susełek, więc do zachodu słońca spacerowałyśmy;

Ninka się już nauczyła wypluwać aplikowaną witaminkę... wcześniej wyciskałam ampułkę na raz i gotowe, a teraz mała nie przełyka śliny, trzyma to wszystko w buzi i po jakiejś minucie przekręca główkę z otwartymi ustami w bok, no i witaminka sobie ladnie spływa po policzku na podusię...

my po szczepieniu-zwyklymi, nie skojarzona-taka wyrodna matka jestem-jak mi w przychodni sugerowano- zeniby 3 dni miał po nich cierpiec...cierpiał jakies 3 min dopóki na korytarzu cyca nie dostał...potem nic sie nie działo tylko w ten dzien duzo spał-ale to chyba akurat zadne zmartwienie:) w ogóle lekarz i przychodnia porazka-facet obsługiwał troje dzieci naraz w tym jedno na boku prywatnie...na szczescie normalnie chodzimy do innego lekarza ale on nie szczepi dlatego musimy gdzies jeszcze...ale juz mysle o przeniesieniu karty bo tam raczej nie wróce...
u nas tez apteka-sab simplex, vit k, d,debridat,ketotifen....staram sie podawac na poczatku jedzenia,w trakcie ale i tak zdaza sie ulac
a wit D dostalismy zalecenie 2x2 bo ma miekkie kosci potylicy-bardzo szybko rosnie i krzywica mu grozi...

Witam wtorkowo.
Moja zachrypnięta kruszynka pospała dziś w nocy 8 godzin. Może rzeczywiście coś jej dolega skoro tak śpi. Ale gorączki nie ma więc już sama zgłupiałam.
Idziemy po południu do lekarza jak tatuś wróci z pracy to się okaże.
Piwonia my idziemy łeb w łeb nawet z chrypą hihi
Pogoda za oknem ładna. W końcu wiatrzycha nie ma. Prawie żadnych chmur.

A co do leków to moja ma już swój koszyczek z lekami (wit. D i K, cebionmulti, espunisan, gentamecyne, aphtin, nystatyne) i jeszcze jak teraz mi coś dojdzie to się pochlastam.

Witam
na chwilę, bo jadę do rodziców i załatwiać becikowe

Efe, ja kupowałam
Alles biustonosz do karmienia elegancki New 75 G (761552047) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie, miseczka G trochę mała, spłaszca biust i lekko się wcina, ale świetni trzyma pod biustem. Szybki sprzedawca, kupiłam w piątek w poniedziałek do południa już był listonosz. Tylko leniuch zostawił avizo i odbierałam po 17.
Następnym razem biorę H:szok:

Nie pisałam, bo jeżdziłam do rodziców a wtedy cały dzień z głowy, Mały znów wymagający uwagio, bo zaczął mieć kolki:zawstydzona/y:. No i mamy ciemieniuchę.

Szczepionki też dałam tylko podstawowe 3 wkłucia-Piotruś był bardziej zaskoczony, niż go bolało, popłakał, bo było zimno, jak go ubrałam i przykryłam moment zasnął i na jedzenie budził się normalnie. Po południu był marudny jak na kolki. My 14.10 mamy drugą serię.

Na szcęście żadnych leków nie podaję, tylko witaminki,a i to co 2 dzień.

Ostatnia edycja:
Witam wtorkowo.
Moja zachrypnięta kruszynka pospała dziś w nocy 8 godzin. Może rzeczywiście coś jej dolega skoro tak śpi. Ale gorączki nie ma więc już sama zgłupiałam.
Idziemy po południu do lekarza jak tatuś wróci z pracy to się okaże.
Piwonia my idziemy łeb w łeb nawet z chrypą hihi
Pogoda za oknem ładna. W końcu wiatrzycha nie ma. Prawie żadnych chmur.

A co do leków to moja ma już swój koszyczek z lekami (wit. D i K, cebionmulti, espunisan, gentamecyne, aphtin, nystatyne) i jeszcze jak teraz mi coś dojdzie to się pochlastam.
u nas nawet leki podobne tylko,że ja na razie wit D nie podaje bo jest w cebionmulti,a oprócz tego moja jeszcze Chibroxin ma,BioGaie i wode koperkową

a wogóle witam wtorkowo,my o 7 z malutką na badaniach byłyśmy ona skłuta i ja,wyniki o 17,a jutro chyba pójdziemy do lekarza,siostry do szczepienia a my z wynikami

pogoda dziś deszczowa,wiec robimy sobie dzień domowy

Efe, ja kupowałam
Alles biustonosz do karmienia elegancki New 75 G (761552047) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie, miseczka G trochę mała, spłaszca biust i lekko się wcina, ale świetni trzyma pod biustem. Szybki sprzedawca, kupiłam w piątek w poniedziałek do południa już był listonosz. Tylko leniuch zostawił avizo i odbierałam po 17.
Następnym razem biorę H:szok:
Maajam ja już się nad J zastanawiam:szok: G mi już mało:-(
Na tej stronie stanikomani znalazłam sposób jak przerobić zwykły stanik na taki do karmienia i się za to właśnie zabieram. Ale czuje w kościach, że i tak zamówie ten duży. W końcu chce jak najdłużej karmić, więc się przyda na pewno.
Ten alles - też mi wychodzą cycki z miseczek, ale jest już o niebo lepszy niż zwykły bawełniany. Zresztą nie ma mowy żebym w którymkolwiek pokazała się publicznie. Tylko po domu je nosze:-(

Piwonia mi lekarka D kazała jedną kropelkę. Żeby tak ładnie wszystko wymierzyć to podaje małej na łyżeczce. No i do lekarza koniecznie dziś pójdziemy bo ja już muszę wiedzieć ile ona waży!!!

Ostatnia edycja:
reklama
ja mojej daje prosto do buźki,ona chetnie wszystko połyka i ciumka tak śmiesznie przy tym
a co do wit D na razie nie mamy,ale zobaczymy po badaniach czy nie bedzie trzeba podac dodatkowo
my tez idziemy jutro sie zważyc bo jakiegoś stresa złapałam

Do góry